Otvättat hår i tre veckor

Jag läste i mammas måbra-tidning om en kvinna som inte tvättade sitt hår med schampo på 3 veckor. Hon hävdade att hårbotten producerar mindre fett och att hårtopparna blir långt ifrån slitna. Det ska helt enkelt se mer glansigt ut. Jag blev sugen på att testa, så nu har jag alltså uthärdat i fyra dagar. Känner redan abstinens till att tvätta det, tre veckor känns lite att ta i så jag ska iallafall försöka med en vecka. Får se hur det ter sig. Blir det allt för äckligt så ska jag testa det där med björk-"schampot". Man ska plocka björkblad och skaka det med vatten i en 1-litersbehållare och sen sila bort bladen och hälla det på håret. Hmm...jag uppdaterar er om jag gör det.

Puss & Kram
Fei

Cykel.

Jag cyklade en sväng till Gyllenkroksallé för att hälsa på Philip en stund. Är det något jag kommer att sakna från Lund, så är det de långa cykelturerna. Jag har cyklat i hela mitt liv, så länge jag kan minnas och sen jag var sex så cyklade jag själv till skolan varje dag. Jag avundades aldrig de barnen som blev skjussade av sina föräldrar, det var jag och mina cyklar.

Idag fick jag en tvättpåse av mamma, jag blev lite sådär paff som man blir när något som egentligen är ganska självklart går upp för en...jag ska tvätta allting i en tvättstuga och leva själv i en lägenhet om bara några veckor. För mig betyder nu tvättpåsen så mycket mer än den någonsin gjort - den har blivit min alldeles egna symbol för vuxenlivet.

Regnigt.

Jase det regnar, jase det regnar, så tråkigt jag har hemma...det innebär massa städning, men det går. Till ett ska jag trotsa regnet och cykla till Sara, vi ska laga lunch tillsammans :) Men jag kan inte fatta att det bara är 18 dagar tills hon åker till Tyskland, sen är det bara 23 dagar tills jag flyttar till Sthlm. Långt ifrån smärtfritt alltså.

Så jag har gett mig själv löftet att minnas den sista tiden då alla mina vänner finns i Lund som ögonblick då vi fortfarande är unga. För vem vet, inom fem år hinner folk skaffa barn och gifta sig...Nä, skit jag håller verkligen på att bli vuxen, som Elin brukar säga; "Du är en liiiiten vuxen!".

Bestämt datum

Japp, så nu är det bestämt, jag ska flytta den 14 Augusti till Stockholm stad, Östermalm blir det. Jag var lyckosam nog att bli erbjuden att bo hos en vän under första tiden. Sen får jag se om jag hittar någon studentkorridor att flytta in i...annars kommer det ordna sig på något sätt när den värsta rusningen efter studentbostad är över.

Idag blev det intensiv övningskörning med pappa. Japp, det har varit ett halvårs uppehåll nu och idag blev det första gången sen i januari, eller var det kanske november förra året?- Äh, minns inte. Men bra gick det, jag tror att praktiska grejer är sånt som sitter när man väl lärt sig det. Underbart om det stämde in på det teoretiska.

Jag satt just med min familj och smällde i mig tre skivor melon, lite körsbär, smoothie och guacamole med nachos ostsmak(ljuvligt gott!), så magen känns helt mör! Men det är i sommarens namn; jag menar när ska man annars njuta?

Sorterad

Nu har jag sorterat mina senaste tre år i släng/spara/tamed till Stockholm-fack. Det har varit ett långt men samtidigt kul jobb eftersom jag har fått varje halvglömt minne återuppväckt. Så nu när jag ser bak på min gymnasietid under dessa tre år så känner jag en sorts stolthet över allt jag klarat av, en glädje över alla vänner jag skaffat och samtidigt en sort vemod över att allt är över.

Nu blickar jag mot förändring, mitt liv har vänt riktning och det är åt Stockholm jag ska bege mig. Om mindre än en månad ska jag bo i en Storstad, ensam för första gången i mitt liv. Det känns så pirrigt och konstigt och jag har aldrig känt mig mindre i hela mitt liv.

Fei på vift

Jag var ute på picknick idag, det var jättefint väder och efter 2 mil cykling kände jag mig heelt slutkörd. Men det var riktigt skönt att cykla och jag hade sällskap av Jakob så det blev kul.

Jag hade lagat min Chaomifan och jag tyckte verkligen att den blev supergod (kanske berodde det på att jag var hungrig också).

..Idag har jag fortsatt med att leta bostad i Sthlm, men det går inte allt för bra. Jag har kontaktat några som hyr ut i andra hand och folk som vill ha inneboende men det är så himla svårt!

Nej, nu ska jag natta min lillasyster Elin innan hon börjar skrika på riktigt.

Puss & Kram
Fei

Jag ska flytta till Stockholm

Så nu har jag fått besked om var jag ska plugga i höst, det kom som en chock! Jag trodde att jag hade en stor chans till ekosystemteknik på LTH, men betygen räckte inte så i 08-staden kommer jag hamna. Jag hoppades att komma in på industridesign efter provdagarna, men det var väldigt surt att jag blev struken. Jag borde väl inte haft större förhoppningar om att komma in eftersom det var väldigt många med massor av erfarenheter som sökte. Men jag tror att det ska komma att bli väldigt spännande och kul att läsa på KTH, även fast jag bott i en liten stad i hela mitt liv och även fast jag knappt känner någon där och även fast jag kommer att sakna min familj och mina vänner oändligt mycket.

Men kruxet är att finna en lägenhet innan skolstart, jag ställde mig i kö alldeles försent och nu känner jag lite panik...men det ska nog  funka på något sätt.

RSS 2.0