After catwalk.


Smink från makeupstore och det ekologiska märket Santé. Lösögonfransar miss, från Makeupstore.

Ett äpple.


Ett av mina designade tryck som visades på catwalken idag.

Jag.


Lite trött, och sådär lite halvnöjd och glad.

Effective day.

Fashionshow done. Painting done. Programmering done. Nu väntar jag på att skolan ska ta slut också. Jag blev nyss färdig med programmeringen. Har suttit som på nålar hela dagen för det, ringt runt för hjälp och varit hur desperat som helst. Till sist fick jag hjälp av Lucas, han är verkligen dagens hjälte! Jag skulle inte klarat grafiken utan honom och hans kompis.

EkoModevisningen ikväll var skitkul! Det är sällan man blir pimpad till max och får visa upp sina egna designs. Jag visade två av mina egendesignade tryck tillsammans med min underbara vän Johanna. Vårt märke kallas för "Fei & Johanna", fantasifullt nog och det var skitkul att de verkade uppskattade.

Jag är fortfarande sminkad, känner mig så fin att jag inte vill ta bort det! Men på torsdag blir det bal och då kommer jag bli ännu mer pimpad än jag är idag. Jag sminkade mig själv idag till catwalken, kände att det blev bäst så. Jag älskar ju att sminka så gör det så gärna :P

Min teckning till bildkursen blev lite snabbt målad idag. Vi skulle göra en parafras och jag tog en av Van goghs målningar eftersom de var så lätta att måla av snabbt. Hatar verkligen att stressa när jag ska måla, men idag blev faktiskt en väldigt effektiv dag.

Nu ska jag lägga mig,
Godnatt.

Jag under dagen


Då det såg mörkt ut...

Har ni sett Juliana-flickan utan ansikte?

Helt fruktansvärt hemskt! Jag såg en bild av henne idag. Hon har typ inga öron, det är två hål istället och hennes ögon sitter på kinderna medan munnen knappt syns med ett par tänder som sticker ut. Jag läste någon stans att det kallas för treacher collins syndrome och är väldigt sällsynt.

För er som vill se hur hon ser ut är här ett klipp www.youtube.com/watch?v=4fP0Zxw53kk men varning för överkänslighet.

Ska gå och lägga mig nu, är skittrött.

Puss & kram

Fei


Mitt tryck


Denna t-shirt har jag tryckt med silkscreenmetoden och handmålning.
Vem vinner?
Flickan föreställer moder jord. Scarfen hon bär symboliserar vår jord.
Håret symboliserar människan som förstör mer och mer genom att styra efter sin egen vilja.

Ekomodevisning imorgon!

Det blir ekomodevisning kl 18.30 imorgon på mejeriet i Lund(fritt inträde!). Min kompis Jojo ringde nyss och sa att jag skulle vara med som modell och visa mina t-shirtar. Jag och Jojo har gjort egna tryck på second hand t-shirts och eftersom jojo anordnat modevisningen så ska vi ha med vår lilla kollektion. Det ska bli riktigt roligt, jag måste bara hinna lära mig koreografin som enligt johanna är ganska svår. Måste också hinna göra grafikuppgiften i programmering innan jag drar dit bara...Arrrrgghh!!!

Förkyld.

Har ont i halsen och nästäppa. Känns inte bra eftersom jag har så mycket att göra. Jag har städat lite i mitt rum eftersom det såg ut lite av ett bombnedslag innan. Ska börja med programmeringen snart, men innan dess måste jag laga mat till mig och Elin(min syster), sen ska jag träffa Emma och vara smakråd till balsmink när hon ska shoppa idag. Ska faktiskt bli jättekul! Älskar att sminka folk, makeupartist skulle inte sitta fel :)

Aja, ska gå och laga lite käk nu.

Sista minuten

Haha, mamma berättade att jag skulle ha pianokonsert en halvtimme innan konserten skulle börja. Jag var den mest opeppade nånsin, allmänt äckliga kläder och i ofräsht hår.  Men hade jag nått val? -Nej. Så jag drog mig till konserten, satte mig i ett hörn längst bort och kände mig uttråkad.

Självklart ville min lärare att jag skulle avsluta konserten, så jag fick sitta och vänta mig igenom alla jingle-bells och ännu en spansk tango. Men detta var också min sista pianokonsert ever, så jag skärpte till mig. En liten kille gick fram och spelade en låt av Mozart och det blev min vändpunkt; jag blev inspirerad av wienerklassicismens toner och kände mig gladare. :)

Så jag avslutade konserten och gjorde mitt bästa för att spela så musikaliskt som möjligt. Efteråt var det flera som kom fram och sa att jag spelade jättefint. Även om mina föräldrar inte sett mig spela på konsert flera år nu, så känns det ändå kul att det är någon som inte bara lyssnar på sitt eget barn.

Helvettes jävla plugg!

Jag pluggar, pluggar och pluggar och känner hur allting långsamt bara tar kål på mig. Jag känner ingen pepp och jag kan inte ens vara glad för att det är helg nu. Det enda jag måste göra är ändå plugg.

Jag ska göra ett program i grafik och jag suger verkligen på det för programmering är verkligen inte min grej. Det är, och kommer alltid att vara det största felsteget jag tagit under min skoltid.

Jag kan ju drömma om att jag ska klara av att programmera klart grafiken på egen hand, vet inte vad jag ska ta mig till men ska försöka i varje fall...

Nationella Matteprovet  i matte E idag på fyra timmar gick sämre än väntat. Jag fattade inte alls sista uppgiften som är en MVG-uppgift, det har aldrig hänt att jag inte ens försökt på sista uppgiften. Men den här gången fattade jag verkligen  inte alls vad jag skulle göra.

Skolan är hemsk, jag vill ta studenten NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plugget tar aldrig slut...

Så nu har suttit med matten halva dagen för imorgon ska jag ha prov i matte E. NP övningarna var svårare än jag trodde, men vad kan man göra, det är imorgon provet är.

Jag har några goda nyheter iallafall; fixade färdigt fotoaffischen idag, och Janne blev skitglad och kramade om mig och sa att jag är en riktig pärla. Jag får visa den på måndag här på bloggen, för jag hann inte fota den innan inlämningen.

Jag har fixat så att jag kan lämna in bilderna, grafikinlämningen och svenskaseminariet till på måndag, så jag har rätt stor press under helgen känner jag... Allaa betyg ska vara satta på onsdag, på ONSDAG!!!

Ahh...nu känns det som att jag har lyckats ventilera av mig det mesta, ska dusha nu.

Goodnight everybody,

Fei

Mitt torrschampo





Torrschampot jag testade, glassig att ha på badrummsskåpet.

Testat: torrschampoo från TONI&GUY

Testade torrschampo för första gången i mitt liv efter att Karin rekommenderade det. Och resultatet blev ...Skitdåligt! Nej, skojar bara, jag tycker att den är som magi, mitt fettiga hår blev som nytvättat på 2 sek. Jag tycker verkligen att den är värd att investera i. Det är i sprayform vilket är bättre än många andra små dosor som man måste hälla på.

Torrschampot är en sortsmedel som typ suger bort hårfettet och fixar massa volym, det är bra om man vill undvika att slita på håret med tvätt.  Kostar dock 135 pix för 200 ml på Åhléns, men grymt värt det!

Godförmiddag!

Jag stannar hemma på förmiddagen från skolan idag eftersom jag inte orkar åka till kärnkraftverket i Barsebäck. Jag tänkte prioritera matten istället, dessutom har jag hosta och känner mig allmänt kraftlös.

Jag vaknade idag av att jag drömde om provdagarna i industridesign; av alla 60 som hade gått vidare, var hälften någon jag kände. Det kändes jätteknäppt och allting var inte alls som jag trodde. Jag blev intervjuad i två minuter och de frågade inga relevanta frågor. Efteråt kändes det som att jag hade gått miste om min chans och att jag inte fått visa vad jag går för.  Jag är så sjukligt nervös för provdagarna, för jag VILL läsa det mer än jag velat något annat i mitt liv!

Min dag har varit lik en bergochdalbana

Jag cyklade till skolan och käkade lunch. Jag träffade helt oväntat på en tjej jag kände i högstadiet som berättade att hon nyss fick diagnosen ADHD. Jag tyckte det var helt ofattbart eftersom jag inte märkt av någonting alls att hon hade en sådan störning. För mig tedde hon sig vara helt normal, men det var längesen jag pratade med henne också. Så det kan ju vara därför.

Vi fick tillbaka fysikprovet i Fysik B som jag gjorde för en vecka sen ungefär. Jag var skitnervös för jag ville verkligen ha VG. Jag har aldrig någonsin i mitt liv kämpat så hårt för ett VG som nu, så jag satt som på nålar innan vi fick ut proven. Det visade sig att jag fick G+/ VG-. Alltså två VG-poäng under. Det var så jävla irriterande och jag blev så ledsen för grejen var den att jag hade pluggat som satan till provet.

Resten av lektionen var jag teared apart. Karin försökte trösta mig, gulliga Karin. Men jag mådde verkligen ingen vidare. Efter lektionen tog jag ett snack med Leif (vår fysiklärare), och han antydde att det verkade ok med att jag var två poäng ifrån eftersom jag fick MVG på förra provet. Mina fysikbetyg har pendlat rejält mycket, jag har fått IG, G, VG och MVG, så inte undra på att han har svårt att sätta betyg på mig.

Jag kände mig en aning released efter det snacket, så jag och Karin gick en liten promenad till en trappa upp och jag köpte min avsparksbiljett till Tegnérs. Vet att jag är sent ute, men nu är det gjort!

Efteråt stack jag till fotolabbet för att pigga upp mig själv. Är det nått jag blir glad av så är det att vara där. Stannade där i typ en och en halvtimme bara eftersom jag egentligen måste plugga till matte E- provet på fredag. Så ska ta och göra det nu.

Puss & Kram
Fei

Pragandan lever kvar...

Det var igår jag kom hem från Prag, men jag känner fortfarande hur pepp jag är på att gå ut, dricka, dansa och flumma runt. Men tyvärr är situationen just nu extremt jobbig; jag har stort matteprov i matte E på fredag, i veckan ska jag även bli färdig med en målning som jag inte börjat på än, och affischen till fotokursen. Jag måste bli färdig med grafikinlämningen innan söndag och programmering är det värsta jag vet, har ej börjat och skjuter upp det just nu...

Idag var ett himla fint väder! Känns som att man är i Kina fast med en sval vind. Jag och Hanna gick en liten promenad i eftermiddags och det kändes så varmt att jag svettades i mina shorts, jag tänkte "herregud, detta kan inte vara Sverige".

Jag är fortfarande extremt trött, men var i skolan idag till fem eftersom jag ville gå på mattehjälpen. Jag kunde ha gått hem vid halv tre, men Karin peppade mig så vi gjorde matte i typ två och en halv timme. Vilket gjort att jag känner mig väldigt duktig och effektiv idag :)

Hoppas er dag varit bra, nu ska jag ta en powernap,
Puss och kram
Fei

På gula marknaden i Prag


Snodde denna bild från Karin i FB. Här var vi i gula marknaden där det blev asiatmat. Jag har på mig sjalen jag köpte där.
Från vänster: Alexander, Jag, Edwin.

Partyparty




Ännu en bild från andra kvällen innan vi drog till music club. På den här bilden syns mitt nya linne från gula marknaden lite bättre :)

Jag och Åsa


Detta är andra kvällen innan vi skulle dra till music club

Ready to go


Innan vi skulle dra.
Från vänster: Åsa, Emma, jag, Anna och Johanna.

Sminkning


Här sminkar jag Emma innan vi drog till music club

I Prag


Här vid Karlsbron är den långa floden VLTAVA

Turista!


Här var jag i en av Prags turistbutiker

Mitt livs bästa helg!

Prag is nice! Jag åkte dit med skolan i 4 dagar. Det var varma, roliga dagar och partyparty till 4-5 på morgonen tre kvällar i sträck. Just nu är jag skittrött, kom fram imorse klockan nio. Vi åkte tåg och jag har aldrig känt att en tågresa på nio timmar gått så snabbt. Jag och några vänner deckade så fort vi la oss i vår kupé och vaknade en kvart innan vi skulle gå av.

dans, sprit, strul, mysiga gator och otrevliga pragbor - där har ni min vistelse i Prag i ett nötskal. Jag ska sammanfatta mig kort om mina dagar nedan:

Dag 1 kom vi fram vid två på eftermiddagen. Alla hade sovit kanske totalt fem timmar på ditresan men var rätt peppade på att upptäcka Prag. Vi käkade först på en Kinarestaurang där jag flörtade lite med servitrisen och fixade gratis dricka åt mig och alla mina vänner (vi var runt 15 pers tror jag). Efteråt strossade vi runt i gamla stan och var allmänt turistiga. Prag var verkligen fint i solskenet kan jag påstå. På kvällen hittade vi till ett ställe som hette music club. Jag, Emma, Åsa, Anna, Johanna och Sofia gick dit och dansade. Vi var riktigt peppade efter vår förfest på hotellet så vi dansade som fan och efter den kvällen hade var och en hookat minst en kille. Jag hade det särskilt kul med en kanadensare som hette Sam. Han var skitkul att dansa med och väldigt trevlig. I slutet av kvällen sa han att han ville ha sex med mig, har aldrig träffat en kille som varit så rak med den frågan, men jag dissade honom.  Första kvällen i Prag blev riktigt lyckad, vi lämnade klubben kring fem på morgonen.

Dag 2 kände vi oss möra efter dansen kvällen innan men vi steg upp och käkade lite frukost och drog in till stan. Jag, Åsa, Johanna, Samuel och Harriet stack till Gula marknaden och strossade runt. Jag köpte en väldigt fin sjal och ett skitsnyggt partylinne som jag sedan hade på kvällen. Vi bestämde oss för att dra till Music club igen eftersom gårdagen var så kul. Men det blev bara en sämre repris av första kvällen. De flesta hookade nån och ca 80% av folket var svenskar som man kände. Jag träffade en kille som jag gått med i samma klass i lågstadiet och dagis. Jag minns att han var den förste jag blev kär i. Vi hånglade den kvällen men jag ångrade mig lite efteråt, han bor ju fan ett kvarter från mig...

Dag 3 var sista hela dagen vi var i Prag. Vi gick och såg sevärdigheter och jag följde med en kompis när hon skulle träffa en tysk som hon hade hookat två kvällar innan. Det verkar som att det blev riktigt seriöst mellan dem. Han ska tydligen komma och hälsa på i Sverige i sommar. Vi hängde med honom och sen shoppade vi, fast jag hittade inte mycket.
På kvällen var alla jättetrötta och allmänt opeppade men jag var tillfrågad av Louises gäng och festa med dem så det kändes taskigt att inte träffa dem. Johanna övertalade mig till slut och vi blev slutligen ganska peppade. Vi drack två drinkar innan vi skulle gå, sen gick vi ca 15 tjejer till orange bar (jättegoda drinkar och billigt), där drack jag några drinkar till, och sen var jag aspackad enligt mina vänner. Vi gick till en dansclub med gratis inträde och dansade som fan, alla, verkligen alla killar flockades kring oss och vi hade så kul! Inte MED dem utan tillsammans. Det fanns en del äckliga killar men dem petade vi bort. Det är så nice, jag tycker det är skitkul att knuffa undan äckliga killar, faktiskt ett sant nöje:)
Kvällen blev den mest lyckade avslutning man kan tänka sig. Jag älskar verkligen Prag!

PS

Kommer vara borta i fyra dagar, det innebär att jag inte kommer blogga under den tiden , tyvärr. Men på måndag har ni massor av fina bilder från Prag att vänta :)

Pussss

Nu bär det av till Prag!

Jag åker hemifrån om en timme. Allt är i princip packat. Jag har packat ner mina favoritsaker :) Min nescessär blev ganska tung, som alltid vill jag inte lämna kvar något...Jag överväger just nu att ta med min nyinköpta torrschampo-hårsprej :)

Torrschampo är helt nytt för mig, det var Karin som rekommende det, och jag tyckte att det lätt bra att det inte sliter på håret som vanlig tvätt. Jag köpte Tony & guys torrschampoo som enligt gaykillen i Åhléns var det den bästa. Han är alltid så trevlig glad. Inte som de sura tanterna på HM.

Nej, nu är det varmare breddgrader som väntar! Prag is waiting.

Puss & Kram
Fei

Hittills packat


jag är så seg med packandet...

Tips i Prag?

Jag håller på att packa..har inte kommit så långt, ska vara i Prag i fyra dagar, så jag vill fixa lite tips till vad som finns för kul att se och uppleva. Man vill ju att resan inte bara ska bestå av att går runt och är stupfull och bakis. Så jag är väldigt tacksam för tips ^^

Fysik over and done!

Nu slipper jag läsa fysik B mer. Aldrig mer! Wohoo!!! Har tillbringat 2 veckor med råplugg och de senaste fyra dagar har jag inte gjort annat än fysik. mycket uppoffringar, men jag hoppas att det ska visa sig vara värt det. Provet var i 4 timmar, glädjedödande är att det bara är såna prov jag kommer vänta mig i högskolan. (JIPPI, NOT).

Så nu är det fokus på planer till Prag! Någon som har något bra tips? Ska dra dit med klassen i 4 dagar, visst blir det lite sup, men det finns så mycket annat kul att hitta på så jag ska väl bege mig och beskåda alla sevärdigheter, fynda på loppis och kanske köpa mig en balklänning. Jo, det ÄR SANT, jag har svårt att dra igen min dragkedja på min nuvarande som jag köpte för ett år sen (tror det är för att jag äter så mycket glass, men det är ju så gott!).

Jag ska återgå till packandet nu...Blir svårt att inte packa ner hela gaderoben, jag har alltid svårt för att välja, men när jag väl valt så stannar jag alltid vid det beslutet, oftast. :)

puss och kram
Fei

Ännu en pluggdag.

Jag vaknade, pluggade fysik, gick till skolan, hem, pluggade, till skolan för fysikhjälp, hemma igen, pluggade, till pianolektionen, sen hem och pluggat till nu. Har aldrig nånsin pluggat så länge till ett fysikprov. Imorgon gäller det, provet pågår i 4 timmar   (om jag inte begår självmord under provet). Ska bli skönt och få det gjort! PÅ ONSDAG BLIR DET PRAG!!!!!!! Ska vara där med skolans alla treor i 4 dagar. Sä jävla nice det ska bli. Jag är riktigt pepp...bara detta fysikprov blir överstökat någongång....

Plugg, plugg, och mer plugg

Pluggade hela idag...nästan. Jag gjorde det hela förmiddagen, men i eftermiddags drog jag till Kulturen där jag hade pianokonsert. Självklart beslöt min lärare att låta mig avsluta pianokonserten, alltid en ära hehe. Jag spelade Cordoba av Albeniz, en spansk melodi som egentligen är till för gitarr. Fast enligt mig låter den bättre på piano. :D

Träffade några vänner efter konserten för att, vad annat än  just plugga. Fysik, fysik, det är vad tillvaron är för mig just nu. Men på tisdag är det slut!

Det blev en del gjort iallafall...

Pluggade, lagade mat, tränade och pluggade igen. Just nu sitter jag och letar efter en härlig solsemester i Nice som present till min pappas 48-årsdag. Vill visa hur mycket jag uppskattar honom :) Jag tänkte att han och mamma kunde åka iväg i fyra dagar efter donandet med min studentskiva(som de planerat under snart 4 månader nu). Biljetterna dit är faktiskt inte alls dyrt. Jag blev riktigt förvånad att det var så billigt; tur och retur för två vuxna kostar bara 1927kr.

Vet att mina föräldrar aldrig läser min blogg så därför är det ingen risk att de får reda på mina planer :D

Aja, nu ska jag sova för mer plugg imorgon. Godnatt!

Känner hur fysiken göra mig till vansinne...

Pluggar för fullt, det går långsamt. Jag har "bara" 5 kapitel kvar att repetera. Har hittills klarat av 6 tror jag. Sitter och har lite ångest för att jag stoppar i mig en massa onyttigheter...snart får jag nog inte ens på mig balklänningen. Blää! Nej nu ska jag fortsätta plugga, inge mer glass till mig...

Försök aldrig förändra en kille

Det går inte, eller rättare sagt om du försöker, blir det du som får ta skiten i slutändan och oftast blir personen inte ens bättre. Jag tror starkt på min filosofi, kanske är jag bara trött på misslyckade "förälskelser" och har lite allmänt tråkigt. Men det är en tanke.

Idag tillverkade jag färdigt min lerfigur som utstrålar sorg, en djup dödskamp, höjden av lycka och ren glädje. Allt beror på vilket humör jag är på. Idag när jag tittade på min lerfigur kände jag dock likgiltighet. Det spelade ingen roll, ingenting kändes bra eller dåligt. Det känns bara som att jag väntar på att tiden ska gå, jag väntar på en förändring.

Jag vet inte alls hur mitt liv kommer att se ut om enbart fyra månader. Mycket antar jag, men jag är så nervös. För första gången i mitt liv vet jag inte var jag kommer att befinna mig efter sommaren. Totalt lost, och jag hatar det. Jag är en person som annars är mycket beroende av kontroll och planering men detta känns bara hemskt(skulle jag kika på lerfiguren nu, skulle jag känna en dödskamp).

Den här helgen ser mörk ut därför att jag har extremt mycket fysikpluggande framför mig. Det blir slutprov i fysik B (en bok på 480 sidor) på tisdag. Måste få bra på det, s önska mig lycka till.

Katching!

Photographish

Så idag spenderades 3 timmar i fotolabbet. Jag förstorade upp ännu några trädpics och lite andra fina bilder som jag lagt upp på min blogg. Jag känner att jag har blivit smått beroende av fotolabbet, men det är najs att känna att man kommer nån vart med bilderna man tagit. Det är bara att framkalla och exponera..åhh det är så mysigt!!

Inte nog med att det är kul med foto, jag har världens bästa fotolärare(jag låter lite töntig, jag vet), och det är, när jag tänker efter, den bästa läraren jag någonsin haft. Kunnig, rolig och har enormt mycket charm. Janne Kamping är helt klart bäst!

Kommentera gärna mina foton, jag blir glad för all kritik!


Moi


Detta är en bild tagen av min fina vän Åsa, vid hennes sommarstuga. "SnyggFei" kallar hon den.

Min söta lillasyster


Denna bild tog jag på min lillasyster Elin för några veckor sedan. Älskar henne över allt!!

Trädpics


Denna bild blev riktigt läcker! Jag älskar när exponeringen är så lång att kontrasterna blir tydliga.

Trädpics


Detta träd hade kort slutartid och liten bländaröppning eftersom det var stark solsken den dagen.

Trädpics


Här är ett träd som jag hade en extra lång slutartid när det blåste. Solen lyste genom löven så fint så jag kände mig tvungen att ta den.

Trädpics


Här är ett träd där kronan ser ut att virvla runt.

En produktiv dag

Spenderade halva dagen i fotolabbet, jag älskar verkligen att fixa och trixa, kan stå fem timmar i sträck utan att jag blir trött. Jag går på fotografikurs i skolan och brukar fota med min analoga systemkamera. Det blir bara svartvita foton eftersom jag måste framkalla de och förstora dem själv (Har inte riktigt blivit så duktig så att jag kan framkalla färg än :P).

Jag önskar mig en digital systemkamera, men det är så dyrt och jag måste skaffa mig ett jobb innan jag har pengar att spendera på det. Men än så länge nöjer jag mig med min coola Canon EOS 300v. Jag köpte den billigt på tradera i början av läsåret.

Så efter att jag förstorade upp mina fina träd-pics, var jag på hemspråk(kinesiska, mandarin), efteråt stack jag till Kulturen och spelade på deras flygel i auditoriet. Jag ska ha konsert på söndag och fick prova på pianot idag. Jag kom in i spelandet så mycket att jag glömde tiden. Vaktmästaren kom in och sa att de redan hade stängt för dagen och höll på att låsa in mig om han inte hört mig spela. Blev lite generad, men packade snabbt ihop mina saker och gick därifrån.

Nu är dagen slut, jag är dödstrött..har pluggat en del fysik idag och ska ta en del imorgon också. Bara 30 dagar till allt är över! Wohoo!!


Opepp

Den senaste tiden har varit tröttsam. Jag känner mig seg och är väldigt trött på skolan. Opepp är ordet och det finns tydligen med i ordlistan enligt en kompis. Iallafall. Idag har jag lämnat in två nästan helt identiska arbeten; en i psykologi och en i Svenska C - samma ämne, och samma frågeställning. HAHA, jag antar att det är såhär det blir i trean på gymnasiet. Man tar något gammalt från ettan, gör om det, eller man gör som jag gjorde nu.

Idag är exakt en månad kvar tills skolavslutningen. Allt kommer förändras så snabbt...skit, bara 31 dagar med blod, svett och tårar till friheten!

Ha aldrig programmering som alternativ

Nu har jag programmering, den värsta kurs jag någonsin valt. Om du har andra alternativ, så välj aldrig det såvida du inte är född datanörd. ..Vilket inte jag är. Suck, nu måste jag sticka för hon börjar snacka om ett projekt...

I will face the reality as I always does

Jag är så sjukligt nervös över om jag kommer vidare till arkitektprovet. Jag skickade in min hemuppgift för en månad sen och det stod på webben att det skulle komma upp ett resultat omkring den 10 maj.

Jag vill helst komma in på industridesignutbildningen, men ifall jag inte kommer in där så vill jag komma in på arkitektur. Nu är det bara att vänta och se om jag kommer vidare eller inte. Lovar att jag inte ska bli alltför besviken ifall jag inte gör det.

Fei is waiting...

Mitt liv börjar få tempo

Jag undrar hur jag får tid till allting, idag blev det matlagning, kortmaking till studenten, och såklart massa fysikplugg-det tar visst aldrig slut? Jo! Snart är det slut! Det är slutprov i Fysik B nästa vecka på tisdag, sen är det ingen mer nånsin!

Jag lagade en jättegod vegetarisk tomatsås till farfalle(pasta i form av små rosetter). Det var riktigtriktigt gott! Tyvärr hann allt bli uppätet innan jag fick chans att fotografera det. Elin(min kära lillasyster) åt mer än hon nånsin sett henne göra tidigare. Både mamma och pappa åt trots att de annars är väldigt anti-vegetarianmat.

Nuförtiden börjar jag på riktigt känna vibbar av att jag är vuxen, det händer inte på en natt, det här som alla tror att jahapp; "Nu när du fyllt arton så är du vuxen-ig!". Så har jag inte känt förrän nu, att jag verkligen är det.

Det handlar mycket om att mina föräldrar behandlar mig mer som en vuxen än som en tonåring. Jag blir tillfrågad att vara med på Elins utvecklingssamtal(!!!!), gå på samfällighetsmöten(riktigt jävla tråkigt om ni frågar mig), smågrejer som att de ser det som självklarhet att jag lagar mat självmant(kanske är jag så duktig? Eller så har de fått för sig att jag, Fei Ying har blivit en äkta hemmafru?), och jämnt får sysslor som att tvätta och lämna samt hämta Elin.

Jag höll på med min hårknut ett tag idag, hmmm..det gick väl sådär men jag kommer nog få upp tempot under morgonstressen antar jag.

Dagens frisyr


...blev såhär efter mycket om och men.

Sida ur Glamour


Superenkelt att få till i tidningen, lite värre i verkligheten. Blev lös efter två sekunder enligt detta, men jag använde en extra hårsnodd och genast höll den mycket bättre(alltså, en efter att man virat runt håret).

Min bulle


Till slut lyckades jag med denna "festknuten"

Extremt effektivt förkylningslindrande!

Hatar verkligen att vara förkyld och sjuk i allmänhet. Men när man nu är det kan man bara försöka göra det bästa utav situationen, det är bara tre enkla steg, väldigt okomplicerat.  Mitt lilla kinesiska förkylningsrecept ser ut såhär:

1. Koka lite vatten i en vattenkokare, riv lite ingefära under tiden, eller pressa i en vitlökspressare(Känner du dej osäker så ta lite grann till att börja med, annars, kör hårt!).

2. blanda i ingefäran och häll i en klick honung i det nykokta vattnet.

3. Voila! Nu har du din 100% naturliga förkylningskur!

Gratis


Dessa doftremsor hamnar helt klart bland underkläderna, helt klart något utöver det vanliga tvättmedlet som de annars doftar. KATCHING!

Gratis


Älskar gratis!

Gratis-shoppa!

Tänk så mycket man kan få gratis egentligen! Vad många människor saknar är information om var man kan haffa det. Jag var på en liten shoppingrunda idag, som vanligt besöktes kosmetikaffären. Åter hemma hade jag bara köpt ett par klämmor(som var mitt ärende) och fått en liten kollektion gratissaker; Två små parfumflaskor som hette Red Delicious från DKNY och Mediterranian från Elizabeth Arden. Båda luktar gudomligt!! Den senast nämda får mig att tänka min kära mor, så den får bli hennes. Av gratisgrejorna fick jag även en kompakt foundation från Lancome med svamp till, känner på mig att det är något som jag kan använda ett bra tag framöver.



Skitbra schampotips!

Tralala! Nu har jag dushat i en av mina favoritdofter (L'instant de guerlain) i håret, det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Jag fick bara en impuls att spraya lite parfym i mitt oparfymerade schampo....Nu doftar det lite sött och precis som resten av mig!

De flesta använder alltid massa parfymerade schampon som de köpt från butikerna, det är verkligen svårt att hitta oparfumerat, men jag köpte mitt på apoteket. Den är av märket apoliva och innehåller inga onödiga tillsatser och gör håret väldigt mjukt och rent. Mitt hår brukar lukta efter bara en dag så oparfumerat är väl ingen hit precis. Men detta var riktigt lyckat, man kan kontrollera precis hur mycket och hur lite det ska dofta och vad håret ska dofta. SUPERBRA!!

...ska testa jasmindoft nästa gång :)


Det är lika kul varje gång...

Så, fortfarande sjuk och seg men kände ändå kraft till att laga något gott. Mat är en himla mysig sysselsättning, det är tröttsamt att städa efteråt men oftast slipper jag när jag lagar maten. ^^

Mat är en stor del av livet, jag förstår mig inte på folk som går på bantningsdieter  när de bara behöver röra på sig lite mer. Nu snackar jag om extremare dieter som att käka endast smoothie  eller enbart äta rått. Det kan bara inte vara gott eller hålla i längden. Jag slår vad om att människorna till sist inte kan hålla sig och börjar vräka i sig mängder av vanlig mat igen...för det ÄR ju så gott!

Idag lagade jag en jättegod maträtt bestående av lite rester från gårdagen och lite färska grönsaker. Jag tycker alltid det är så synd att slänga mat och försöker verkligen satsa på att göra något nytt och gott av det gamla...HAHA, jag börjar känna mig gammal; jag paketerar in gammal mat i plastlådor och folie och leker hemmafru.

Nej, nu borde jag ta itu med att plugga...något jag borde ha gjort igår. Fysik är inte riktigt min starkaste sida.
Got to face the problem!

Förstoring av uppgift 3 ur hemuppgiften för industridesign



Min finste lampskärm tillverkad av kinapinnar, mjölkpaket, CD-skiva och tidningspapper. REDESIGN TILL MAX!!!!

Förstoring av uppgift 2 för hemuppgiften i industridesign


Förstoring av uppgift ett ur hemuppgiften för industridesign


Ren lycka

Jag är fruktansvärt förkyld, har hosta så att det värker i halsen, vädret är hemskt, men ändå känner jag glädjen sprudla inom mig. Igår fick jag brev om att jag går vidare till antagningsprovet för industridesignutbildningen på LTH. Jag är så fruktansvärt glad, jag dansade runt i köket av lycka när jag läste brevet. Den 15 April skickade jag in hemuppgiften i industridesign, samtidigt också arkitektprovet. Jag hade jobbat hårt med totalt 11 bilder och en produkt på hela påsklovet, produktiv minst sagt.

So now I am in for provdagarna den 16 till den 17 juni....AHHHH önska mig lycka till för jag tänker verkligen ge järnet. För det är nu det börjar - MIN KAMP!(eller hur man nu ska uttrycka det^^)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0