Kyckling och bulgur


Vad gör en KTH:are som inte har råd att äta köpemat? Jo, hon fixar en egen bättre variant av köpematen:P Jag har gjort en kopia av kycklingsalladen från Stories, det tog mig mindre än en halvtimme att göra. Hur lätt som helst så jag fattar inte varför folk inte gör det själva. Så Iaf. Du behöver:
  • Kycklingbröstfilé
  • rödlök, moröttter, paproka, broccoli eller andra grönsaker
  • bulgur
  • tomatpuré, ev. vitt vin och basilika till marinad.
  • Nån  god dressing, jag körde med creame fraiche och pesto.
Det du behöver göra är bara att marinera filén i vitt vin, basilika, salt och tomatpuré. Steka filén och sen woka alla grönsaker. Under tiden kokar du bulgur med nån buljong(ifall du har) och hälla i lite paprikapulver(om du har), annars salt. Avsluta med en klick god dressing och pesto, sen är du fäääärdig!

100528

Jag är så pluggtrött! Jag vill inte mer! Jag har hört ambulansen åka förbi fem gånger idag, beror detta på att det är tentavecka? Isåfall är jag inte förvånad.

Hehe


Laddad inför tentaveckorna!


Jag fyller på mitt förråd ordentligt nu, det handlar om att överleva sex tentor innan den 7 juni. Imorgon börjar tenta numero uno. Wish me luck!

Kycklingpasta


Jag blev inspirerad av Linnéas matlåda idag. Hon hade laxpasta med spenat- och pestosås och jag blev sugen på att göra något liknande. Så jag tog vad jag hade i frysen, nämligen kyckling.

Ingredienser:
  • kyckling
  • spenat
  • morötter
  • champinjoner
  • paprika
  • creame fraiche
kycklingen marinerade jag i chili och jag tyckte väl att det blev sådär. Nästa gång kör jag nog på curry istället.


100518

Jag tänker inte titta ut, nej, jag ska verkligen inte titta ut i det sommriga sköna vädret för jag ska sitta inne i mitt mörka rum och råplugga matte och mekanik...från och med NU!

100517

Det har varit underbart väder hela dagen, Sverige är som ett annat land så fort solen tittar fram. Folk ler mer och nästan alla har solglasögon och kortkort. Fåglarna kvittrar extra mycket och sirenerna sprider en underbar doft(så att jag får en massa nostalgikänslor OCH en del allergiattacker). Men trots allt, sommaren är här and I LÖÖÖV it!

Dagens


Impulsköpet idag blev oxfilé...om ni upptäckte att oxfilé kostade lika mycket som kyckling, skulle ni kanske bli lika sugen som jag. Eftersom jag bara har haft kycklingfilé i frysen de senaste två veckorna så slutade det med att den fick följa med hem. Varför inte testa att tillaga oxfilé, det borde liksom inte vara så avancerat och det var det inte heller.

Jag tänkte inte laga det idag egentligen utan lägga i den i mitt lilla frysfack, men självklart fick det inte plats och det slutade alltså med oxfilé till middag vilket var helt underbart gott.

Iallafall, till oxfilén stekte jag potatis i smör, timjan, örtkrydda och salt. Jag blev inspirerad av ett recept där de hade i timjan i potatisen och jag tycker det blev jättebra för det lyxade till smaken extremt.


Kycklingwok


Ikväll blev det kycklingwok med cachewnötter...äh, kan inte stava. Jag brukar ha i broccoli också fast just nu har jag ett stort behov till att handla. Jag tänkte göra det efter matteKS:en imorgon. I min wok så har jag potatis, lök och morötter. Kycklingen marinerade jag i soja, vitt vin och potatismjöl, och när jag wokade enbart kycklingen hällde jag över Oyster sauce- en sås gjord på ostron.

Nu ska jag fortsätta med mitt plugg, håll tummarna för mig imorgon!

Dagens lunch


Idag blev det rester från i torsdags, d.v.s bulgursallad med kyckling och pestocreamefraiche. Den är improviserad som vanligt och jag tycker den blev riktigt god! fast utan pestocreamefraichen skulle den blivit väldigt torr. jag kanske borde ha hällt  i mer olja? Iallafall så innehåller den:
  • wokade kyckling marinerad i vitt vin, salt, örtkrydda och balsamvinäger.
  • morötter
  • bulgur kokt med hönsbuljong och curry
  • sugar snaps
  • champinjoner
  • soltorkade tomater
  • tomater, gurka och sallad
  • creame fraiche blandat med några skedar pesto.

100515

Vet ni vad? Jag bubblar av glädje. Men jag vågar inte vara alltför glad för jag är så rädd att glädjen kommer tas ifrån mig vilket ögonblick som helst. För när något som är för bra för att vara sant inträffar känns det som att det kommer vända när som helst. Jag kan inte förstå, jag kan inte smälta det. Men just nu känns mitt liv så underbart! Fan, jag måste vara hög på endorfiner när jag skriver detta.

Lady gagas konsert den 8 Maj


Lite sen update: Jag var på lady gagas konsert med Sally och Sarah, konserten var riktigt bra och självklart fick man sig en del överraskningar, bland annat den här coola piano-giarren som ser ut att vara ungefär lika stor som en cello. Globen var fullsatt och efteråt när alla rusade mot tunnelbanan fick man sig en syn som var värre än under rusningstrafiken i Kina.

Dagen efter fick jag höra av de som jag bodde inneboende hos innan, att Gaga hade festat och ätit mat på restaurangen precis under där de bor, två på natten. Det var synd att de inte ringde mig då så att jag kunnat få en autograf haha.


Klädd för gasque!


Ikväll blir det finmiddag på Nymble med vår sektion. Det ska bli riktigt kul eftersom den senaste gasquen vi hade var innan jul. Bergsspexets Grandfinale blir alltså vårterminens första och sista gasque. Vad tycks om min outfit? Den är lite Alice i Underlandet-inspirerad.

100513

Det är helt sjukt att ens liv kan ta en så stor svängning...nu är jag så glad, så glad som man kan bli. Det mesta går bra i skolan och jag känner mig inte längre så dum som jag trodde att jag var. Jag har börjat träffa en underbar person som gör mig fruktansvärt lycklig just nu. Vädret blir vackrare och vackrare, och snart är det sommar! Och nu ska jag fortsätta plugga, livet leker!

RSS 2.0