Supergod risotto

Igårkväll blev det saffranskyckling med risotto. Jag testade ett nytt recept som jag tycker blev otroligt lyckat. Risottot innehåller bland annat persilja och lime som ger ett helt sjukt god doft. Den passar mycket bra till fisk och skaldjur.
Ifall ni vill prova receptet för risottot så finns det nedan, receptet är lite omskrivet så att det passar de som inte har riskokare. Men för de som har kan jag starkt rekommendera att använda den eftersom det är mycket mindre tidskrävande. För riskokare behöver man nämligen bara fräsa olivolja, lök och ris en stund och sen hälla på all vätska och när riset är färdigkokt, bara blanda i resten av ingredienserna:
Ingredienser:
1 st gul lök
3 msk olivolja
2.5 dl råris
0.5 dl vitt vin
6 dl hönsbuljong, koka upp större mängd eftersom vätskan reduceras
1 st lime
0.5 dl riven parmesanost
0.5 dl finhackad persilja
1 riven morot
Gör såhär:

1. Skala och finhacka löken. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och låt löken svetta i olja . Skölj riset ordentligt och rör ned det och låt riskornen få en glasig hinna och löken bli transparent. Koka upp buljongen i en kastrull bredvid.

2. Häll sedan på vin och låt det koka in. Häll på lite av den kokande buljongen. Rör om och slå på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar. Var noga med att röra hela tiden så att risotton inte bränner fast. Dra kastrullen från plattan.

3. Tvätta limen väl och raspa det yttersta skalet på limet och rör ner i risotton med lite av saften. Häll i ost, persilja och morötter. Rör ut så att osten smälter och smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt risotton vila 8 minuter.

Smaklig spis! ^^



Kommentarer

Känn dig fri att uttala dig här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0