Happy new year

Gott nytt år allihop! Hoppas ni får ett härligt nyårsfirande. Snart ska jag och familjen dra iväg till familjevänner för nyårsmiddag. Efteråt drar jag vidare hem till Louise och Sophie som håller en nyårsfest med massor av gamla vänner från gymnasietiden. Ifall jag hinner så kommer jag även kika förbi Rosens lägenhet och fira med hennes gäng. Det blir lite fläng alltså :P
I'm ready for party, are you?

Nya handvärmare

Jag har nyss varit och fikat med min vän Niki som står bakom märket Yuki versus Black. Jag har nämligen bett henne att skräddarsy ett par handvärmare. Jag valde färgerna och hon designade modellen. Vad tycks?
 
Bilden ovan snodd från Yuki versus Black.
Jag älskar verkligen mina nya värmare eftersom materialet är extremt mjukt och luftigt och inte kliar alls. De är nämligen stickade av Alpacagarn med runt en sjättedel ull, så de värmer en hel del. Jag kommer absolut att använda dessa flitigt nu eftersom handvärmare är så använbart när man ska använda smartphone ute i kylan. :)
 

Mitt 2012

2012 lider mot sitt slut och när jag blickar över året som snart passerat så känner jag mig otroligt glad och stolt över allt jag lyckats åstadkomma. Jag vill dessutom tacka alla fina människor runt omkring mig som varit en sådan support när livet har sett som mörkast ut. Nedan har jag skrivit en kort resumée av året som gått.
 
I januari fick året en första boost av att jag fick göra mitt kandidatarbete med min bästa vän Anna. Och vad vi sedan lyckades med var att få göra arbetet hos ett företag som vi båda var intresserade av. Efter mycket tid och arbete som vi la på projektet, resulterade det i högsta betyg vilket sedan firades rejält. Från det ena till det andra så fick jag ett telefonsamtal om jobb i Kina precis efter att vi hade redovisat kandidatarbetet i skolan.
 
Sommaren började med en stor släktreunion i Beijing som inte skett på 4 år. Jag började sedan jobba vid Shanghai. Under internshipet reste jag även till Hangzhou där jag var på en stor släktreunion på pappas sida. Efter internshipet reste jag runt först till Hongkong och sedan till Seoul.
 
Efter sommaren började jag med mina ekonomikurser och engagerade mig i Armada (Arbetsmarknadsdagarna).  Jag lyckades sälja flest eftersläppsbiljetter av alla vilket resulterat i en praktikdag på ett stort företag. 
 
Under året som gått har jag även träffa massor av nya människor. Alla nya erfarenheter jag fått har på ett eller annat vis satt prägel på mig vilket fått mig att utvecklas. Sammanfattningsvis, så tycker jag att det här året har varit extremt lärorikt och fått mig att växa minst 3 år psykiskt.
 
 

Urban Decays Naked Palette 2 recension

 Ohh yes! Det är dags för en recension av Urban Decays Naked Palette 2!
Äntligen så kan jag dela med mig av mina tankar kring Urban Decay's Naked palette 2! Jag har velat ha den ett tag nu, men den har bara funnits att köpa på nätet, men nu finns den i Sephora både i Stockholm och Malmö. När det gäller skuggor, så vill jag gärna prova dem innan jag köper. Denna palett har funnits ute på marknaden sedan november förra året så den är bara ny för mig:) Tillsammans med paletten fick jag med ett läppglans med en fin brunrosa färg. Den doftar ganska mycket vilket jag inte gillar. Men för någon annan som trivs med mintchokladsmak på läpparna så är det ett plus.
När man öppnar plåtasken så ser man en väldigt bred spegel tillsammans med två syntetpenslar som faktiskt är väldigt lätta att använda till att måla på globlinjen. De hade en bättre stadga än jag trodde från början.
Färgerna från vänster:
Foxy / Half baked / Bootycall / Chopper / Tease / Snakebite / Suspect/ Pistol / Verve / YDK / Busted / Blackout
Färgerna i paletten är superfina och nästan alla ger ett metalliskt glans utom Foxy, Tease och Blackout vilka är matta. Anledningen till att jag har velat ha paletten är på grund av att färgerna är väldigt pigmentrika och inte enbart ger ifrån ett lätt metalliskt skimmer. 
Här ser ni alla färgerna på huden. Eller hur är färgerna fina? Mina favoriter är half baked, snakebite och busted. Färgerna är väldigt neutrala med både varmare och kallare toner. Eftersom jag har små asiatiska ögon, så kallada monolids, så passar metalliska skuggor bättre för att ögonlocket får en illusion av att det "lyfts upp" och öppnar upp ögat. Därför älskar jag metalliska skuggor och är supernöjd med paletten och rekommenderar den till yngre personer som är ute efter ett naturligt resultat men som ändå vill få ut en snygg partylook. Äldre personer med synliga rynkor bör undvika metalliska skuggor eftersom det framhäver rynkorna.
 
Det enda negativa är väl att jag inte kommer att uttnyttja alla färger till fullo. Men eftersom jag gillar att experimentera med färger så var det värt för mig att skaffa en så stor palett.
 
Update: Jag har upptäckt att de kallare nyanserna passar utmärkt till att skapa den perfekta smokey eyes (Blackout / YDK / Verve / Pistol / Suspect). Kolla in min nyårslook. De varmare tonerna använder jag till vardags och det funkar jättebra att endast använda halfbaked på ögonlocken för att piffa upp sig snabbt.
 
Svar till Anonym: Paletten kostar 420 kr. Det är inte extremt mycket om man tänker pris per skugga som blir knappt 40kr om man räknar bort penseln och läppglanset man får till. och för den kvaliten på skuggorna, så tycker jag att det är prisvärt. :) 

Följ gärna min blogg på blogglovin

 Följ min blogg med Bloglovin

Must have: Ciaté's Oil slick

 
Jag älskar det guld-grönskimmrade nagellacket oil slick från Ciaté. Jag beställde den precis innan jul och den är så eye-catchy! I vissa vinklar är den enbart guldskimmrande och i andra ger det ifrån sig en peanut-skimrande färg. Har fått många komplimanger och bland annat av min syster så därför fick hon bland annat den i julklapp. 

Dagarna innan jul...

Jag är ledsen över att jag inte uppdaterat på ett tag, men här kommer iallafall lite bilder från vad jag gjort innan julafton.
 
Tog vackra snöbilder runt hörnet där jag bor i Stockholm. Här går jag förbi varje dag när jag går till skolan. Dock är det inte varje dag vädret är så fint, tyvärr. Men som tur är kan man bevara ögonblicket som ett foto.
Jag träffade Anna en sista sväng innan sista tentan och innan både hon och jag åkte från Stockholm.
Efter sista tentan åkte jag till stan för att julshoppa med älskling, men tyvärr var det snöstorm så det blev en snabb tur.
Hemma i Lund drog familjen till Emporia och jag fick äntligen besöka Sephora. :)

God Jul

Julbord - Asian style
Hemma hos föräldrarna rustade vi upp inför en stor julmiddag med familjevänner. Det var massor av god mat och mycket donande under hela dagen. Senare kom tomten och delande ut julklappar. Jag fick en present som jag önskat mig länge, nämligen Urban Decays Naked palette 2. 
 
Jag hoppas att alla ni har fått en mysig jul, hur firade ni den och fick ni det ni önskat er?
 
 

Tenta imorgon

Jag har varit rastlös hela dagen på grund av att jag hällde i mig en latte. Jag skulle ha låtit bli, men eftersom jag ville vara pigg under pluggandet så blev det som det blev. Jag har min sista tenta imorgon, sen är jag fri och kan jaga alla julklappar inför julen. Timmarna kommer att vara räknade eftersom jag åker hem till mamma och pappa bara ett dygn efter min tenta. Tåget mot Lund rullar alltså på söndag, förhoppningsvis om vädret tillåter. 
 
Anledningen till att jag varit så rastlös idag har även varit på grund av min stora OMG-reaktion över att jag blivit antagen till ABB:s sustainable talent program. Känner mig så jäkla ärad eftersom ABB är ett företag jag velat komma i kontakt med i snart ett år. De har tagit in totalt 15 personer från hela Sverige och jag är så himla glad över att JAG var en av dessa!
 
Okej...nu måste jag återgå till plugget. Önska mig lycka till!

Snart är det jul igen

Igår besökte jag julmarknaden i Gamla stan med Anna och hennes kille. Vi fick oss en riktig dos av jul i det kyliga vädret och mjuka snön.
 
 
 
 
 
Kvällen avslutades på Nam Kang, en koreansk restaurang på Birger Jarlsgatan. Jag tycker att maten var i hög klass, men självklart är den som vi åt i sydkorea några snäpp högre. Jag gillade dessutom inte servicen här, så det blir nog inget återbesök.
Som om julkänslorna inte var tillräckliga, så bakades det lussebullar på kvällen. Yummy!!!!

RSS 2.0