Skön kväll

Hej bloggen, jag tänkte uppdatera er om dagen och säga godnatt. Jag ska lägga mig efter en avslappnande helkroppsmassage. Jag och Amelie var återigen på samma SPA som förra veckan och spenderade två timmar med frukt, te och kvällsmat när vi blev masserade. Det behövdes verkligen...det verkar som att mina spänningar börja släppa. Antagligen spänningar som jag samlat på mig under kandidatarbetet haha.
 
Snart slutar vi jobba på SSAB här i Kina och det börjar dra ihop sig för vårt projekt, det är bara 8 arbetsdagar kvar och vi har precis lagom att deala med så det är ingen panik. Imorgon har jag planerat in en Kinesisk skräckis på bio. Det kommer väl att bli..sådär. Jag kan bli skitskraj av skräckfilmer men nu blev jag övertalad och tänker att det nog inte blir så farligt när man väl sitter där med flera andra.

West lake


West lake


West lake


Lotus

Här kommer ett axplock de utlovade bilderna från helgen i Hangzhou.

Back from a trip in HZ

Jag är nyss hemkommen från en minitrip i Hangzhou. Det har varit en supermysig helg med släktingar och fina promenader längs Kinas vackraste sjö " West lake".

Jag råkade precis pricka in att åka hit under den vackraste perioden då alla lotusblommor slagit ut. Jag kommer förmodligen lägga upp lite bilder imorgon. Just nu är jag supertrött och tänker lägga mig. Det är trots allt jobb imorgon.

Sekreterarlooken

Jag köpte ett håruppsättningsverktyg till mig och Amelie vilket resulterade i två söta hårknytar. Det var kul att se att den funkade effektivt på både mitt tjocka hår och Amelies tunna hår. Mitt betyg till den är  verkligen 5/5. Jag ska visa senare hur verktyget ser ut och förklara hur man använder den.


Firar mitt födelsedagsbarn

Idag fyller Amelie år och det firades med svenska pannkakor till frukost. Jag steg upp extra tidigt och förberedde pannkakor...och överraskade henne i hennes rum. Snacka om roomservice i toppklass sju på morgonen ^^
 
Dagens frukost. Som ni ser på bilden så blev det inga hela pannkakor...Det var lite svårt att få till det i en wokpanna där hälften brände fast med hjälp av en träslev och ett par pinnar. Men gott blev det!
 
 
 

30 dagar i Kunshan

Nu har vi varit 30 dagar i Kunshan. Just nu känns det som att tiden går långsamt. Om ungefär två veckor åker vi till Hong Kong och sedan bär det av mot Seoul. Jag längtar jättemycket, speciellt efter Seoul eftersom det är K-dramornas och skönhetens hemland.
 
Till helgen har jag planerat att åka till Hangzhou för att hälsa på min farfar. Hangzhou ligger ungefär 250km bort från Shanghai och är min hemstad. Det ska bli skönt att ta det lungt en helg eftersom helgerna framöver förmodligen blir extremt hektiska.
 
Nästa vecka åker några av mina svenska vänner till Shanghai. Vi ska antagligen åka tillsammans och shoppa, festa och äta god mat. Jag ser redan mycket fram emot det.
 

Förlåt för ingen uppdatering

Jag har haft problem med internetuppkopplingen på vårt hotell den senste tiden och därför inte kunnat ladda upp några bilder på bloggen. Utan bilder så tycker jag att det blir tråkigt att blogga och efter ett antal misslyckade uppladdningar slutar det alltid med att jag blir sur och loggar ut.
 
Men nu ska jag iallafall försöka göra mitt bästa för att skriva som vanligt igen. Jag kan börja med att berätta att jag och Amelie njöt av 2 timmars helkroppsmassage igårkväll på ett SPA i närheten av vårt hotell. Vi blev masserade i ett eget av två manliga massörer. Tydligen så är det alltid manliga massörer för kvinnliga kunder och vice versa.
 
Efter massagen var jag så jäkla sömnig och när jag hade lagt mig tog det nog bara två minuter innan jag hade somnat.
 
Resan till Guiyang i helgen kan sammanfattas med varmt som svensk högsommar, vackra utsikter som Schweitz, stark mat och golf...Kort sagt. Det kändes som att vi var på en lyxsemester.
 
Bild från SPA:et.
 

Arg på blogg.se

Anledningen till att jag har varit så tyst på bloggen är på grund av den jäkla uppladdningen. Den funkar inte alls och det känns självfallet jättetråkigt för mig eftersom jag så himla gärna vill visa vad vi har hittat på de senaste dagarna.

Så jag får istället kort återberätta lite om vad som händer här nere i Kunshan. Jag och Amelie lagade dumplings och gjorde den jättegoda salladen som visas nedan iförrgårkväll. Idag var vi på en affärsresa över dagen i Shanghai och gjorde massor med hårdhetstester på metallplåtar från SSABs konkurrenter. Vi stannade på en restaurang med supergod mat. Jag blev så mätt att det var svårt att andas, haha...så typiskt mig att äta så mycket. Nu ikväll gick vi en långpromenad vilket verkligen behövdes!

Imorgonbitti bär det av till Guiyang, tre timmars flyg väntar och förhoppningsvis en intressant seminarie och en stor golfplan.

Vi hörs!

Sallad...


22 dagar i Kunshan

Idag har jag inte så mycket att berätta. Efter jobbet så hann jag med en promenad, handlade och lagade mat med A. Det blev en typisk kinesrätt med ägg och tomater plus lite grönsaker vid sidan av...det finns så mycket god mat och det mesta är även superhälsosamt.
 
Jag och A. planerade att göra den kommande helgen i Shanghai eftersom vi inte har fått nog av shopping och staden ännu. Men som en blixt på en klar himmel så fick vi nyligen veta att vi ska iväg på en affärsresa i helgen. Resan går till en av de största industristäderna i Kina, Guiyang. Det är en flygrutt på nästan tre timmar härifrån in mot sydvästra Kina. Det ska bli så himla spännande att få se hur det går till på en affärsresa så både jag och A. ser fram emot det jättemycket. Shanghai får vänta lite till.^^
Arkivbild från Shanghai för 2 veckor sedan. Längtar dit igen!

Zhouzhuang

I helgen var vi i Zhouzhuang, Kinas första och säkert också vackraste vattenby. Enligt mig så är det Kinas svar på Italiens Venedig. Jag och Amelie åkte dit med några vänner. En av tjejerna, Grace har guidat i byn tidigare och kände till nästan alla historier bakom sevärdigheterna vilket gjorde vår resa extra intressant och minnesvärd.
 
 
Båtturen på morgonen är nog ett av det mysigaste jag har varit med om. Det var så stillsamt och enkelt. Luften var sval och ren, det var inte alls mycket folk och damen som paddlade åt oss sjöng traditionella sånger från Zhouzhang.
 
Damen både paddlade och sjöng för oss.
Vi åt frukost i byn som bestod av bland annat ångade knyten. I Kina är det ett av de vanligaste frukostarna och innehåller oftast färs med grönsaker. Här i södra Kina görs enligt mig de godaste.
Jag köpte hem en traditionell hårnål på en av de många stånden. De är handgjorda av bybor.
På kvällen såg vi en spektakulär show med jätteduktiga akrobater och balletdansöser som tillsammans berättade historien om Zhouzhuang, om de olika årstiderna där och hur det går till när man gifter sig i gamla Kina.
För att sammanfatta vår lilla weekendresa så kan jag ju lungt säga att det har varit en fantastisk och vacker upplevelse. Stundvis var den även spännande när vi höll på att gå vilse i de mörka gränderna utan ficklampa. 
 
 

På vift i centrala Kunshan

Idag stack jag och Amelie till stan i Kunshan efter jobbet för middag och lite strossande i stan.
Det regnade, vilket bara var en anledning till att jag fick använda mitt nya söta paraply. Paraplyet är från Coco - stället där vi brukar köpa drickor. På tal om regn, det ska regna och bli härligt svalt de senaste dagarna. I helgen har vi planerat in en resa till den vackra vattenbyn i närheten som heter Zhou-Zhuang.

Till kvällsmat blev det en Kycklingsallad. Som jag har längtat efter den här rätten! I Sverige finns den att få tag på, nästan överallt. Men här i Kunshan så finns det nästan bara ett ställe. Det var en Grace, vår receptionist som föreslog att vi skulle gå hit.
 

Hemlagad mat

Idag gick jag och Amelie och köpte hem massa mat och köksredskap för att laga något. Det blev en jättelång process eftersom vi först inte fick kokplattan att fungera  och sedan skulle diska allt före vi började laga mat. Men till slut blev det middag, men tyvärr blev det inte så bra. Vi hade i princip inga kryddor, så det blev rätt smaklöst...:/ Men jag ska försöka skaffa lite kryddor till imorgon och se om den går att göra godare.
 
 

Skypar med min kära syster

Det är jättemysigt att skypa med min syster. Efter att hon kollat på min blogg så ville hon äta allt jag har ätit. Men jag tror att hon har glömt hur mycket godsaker hon har hunnit äta själv i Kina hittills. Bland annat denna smaskiga mangosmoothieen. Eller hur Elin? ^^

After work

Efter jobbet idag så stack jag och Amelie och shoppade lite i gallerian i närheten av vårt boende. Kvällen avslutades med en varm choklad med havregryn. Den var inte lika god som väntat men ändå väldigt mumsig!
 

Tillbaka i Kunshan

Jag tog med mig en tårtbit från 85 °C som är en jättepoppis bagerikedja i Asien och delade med Amelie.
Vi frossade i det nya hotellrummet och hoppade i sängen.
Sen satt vi och bara chillade ihop och snackade om allt vi varit med om de senaste dagarna. Amelie besökte en av Kinas topp fem vackraste städer; Suzhou och drog även på sig en liten förkyldning.
 
Numera har vi ett kök att laga mat vid. Jag är sååå glad. Ni anar inte hur mycket jag har saknat att laga mat för ni vet ju hur mattokig jag är! Här ska det göras mysiga middagar och goda lunchboxar! ^^
Vyn är fenomenal på 18:de våningen och jag kan säga "Zaijian" till alla myggor!
 
 

Jag idag

Såhär såg jag ut idag iklädd i min nya t-shirt köpt i Shanghai.
Jag fick ett halsband av min älskade faster, en turkos sten som är helt naturlig från Mongoliet. Det är en väldigt sällsynt sten och kallas för "lüsongshi". 
 
Eftersom vi idag även firade min farmors födelsedag så satte vi två jasminblommor på oss som farmor plockade i morse. De doftar helt gudomligt och har hållit sig fina hela dagen.

Släktmiddag i Linan

Idag hade vi en släktträff på min pappas sida i Linan. Det var mysigt att få umgås allihop igen. Som jag har saknat farmor och farfar! På bilden så kan ni se min farmor och farfar längst fram i mitten. De är över 80 båda två, men visst ser de riktigt pigga ut?
...och såklart blev det massvis med god mat. Jag tog mängder med matfotton men eftersom jag just nu inte vill spendera tid på att ladda upp bilder, så får ni kanske ett litet kollage på det senare.

Framme i Linan

Nu är jag hos mina farföräldrar och har haft en mysig promenad med familjen och min faster. Bron som ni ser på bilden ligger precis utanför där vi bor i Linan min pappas födelsestad.
Jag blev förvånad när jag fick se att ett tivoli har byggts till i staden som räknas som en pyttestad i Kina. Om man ska jämföra Linan med en svensk stad så är den ungefär lika stor och har lika många invånare som Uppsala. 

Hemma från ett hett träningspass

Att jogga ute i 30 graders värme är en riktig utmaning. Men det fixade jag och Amelie. Vi har känt oss så rastlösa under dagen på jobbet (speciellt A.), så efter att vi hade ätit så drog vi ut och sprang/gick i nästan 90 minuter. Det känns så jäkla skönt nu efteråt men under tiden som vi sprang så var våra kläder genomsvettiga och vi båda såg nerdränkta ut - av svett. Utan vidare eftertanke så hällde jag flaskvatten på mig själv under tiden som vi sprang för att svalka mig vilket jag skulle få ångra efteråt. Mitt ljusa linne blev nästan helt transparent och eftersom jag inte hade någon BH så höll jag för brösten resten av vägen hem. :(
 
Till skillnad från Sverige så blir det inte många grader kyligare på kvällen. Är det 35 grader på dagen så blir det oftast 30 grader på kvällen. 
 
Vi avslutade dagen med en välbehövd mango slush som jag håller i på bilden...jag kan säga att den gick åt ganska snabbt...
 
Nu ska jag lägga mig, här är klockan elva på kvällen. Hoppas ni får en fortsatt mysig kväll. Vi hörs!

Biljetter bokade till min hemstad

Idag har jag bokat biljetter till Hangzhou, min hemstad i Kina. Jag ska åka dit på fredag och stanna till på söndag. Jag är född i Beijing men eftersom man som kines alltid har sin fars hemstad som hemstad så är mitt Hangzhou. Nära Hangzhou som är ett av Kinas mest kulturella och vackra stad, så finns det en by som heter Lingan. Dit ska jag åka för att besöka mina farföräldrar. Det ska bli så roligt! Mina föräldrar och lillasyster Elin är redan där och det kommer bli första gången på fyra år som hela vår familj är hos dem samtidigt. 
Arkivbild från 2011 i Lingan.

Dag 14 i Kina

Idag har varit en rolig dag då jag och A. har fått lära oss om hur man gör hårdhetsmätningar på metall och hur man mäter slagsegheten på en metall. Jag kunde iof. sedan tidigare göra mätningar med Sharpy-V (namnet på maskinen som gör slagseghetsmätningar) i skolan som labbassistent, men den som vi fick testa på idag var verkligen high-tech. Nästan allting var automatiskt, man behövde inte ens placera biten på testplattan eftersom det gjordes med en knapptryckning.
 
Jag kände mig otroligt trött och matt på eftermiddagen. Amelie kände sig likadan vilket vi trodde berodde på den kvava värmen och för att vi hade blivit väckta mitt i natten av ett par som grälade utanför våra fönster. Så nu är det äntligen dags att vila ut, tiden försvinner alldeles för snabbt här. Man hinner äta och kolla mejlen, ringa ett samtal efter jobbet och sen är klockan tio typ. 
 
Hoppas att ni har haft en fin dag i Sverige, jag har hört att det börjar bli sommrigare nu. Vi hörs imorgon!
 

Dag 13 i Kina

Det är vår sjätte dag på jobbet och det känns redan som att vi har hunnit med att göra mycket. Jag känner mig dock ofta ganska trött i huvudet på grund av värmen. Imorgon och de närmaste dagarna ska det tydligen bli mellan 36-38 grader varmt. Det är dessutom så fuktigt ute att man blir genomsvettig bara man står ute i tio minuter. 
 
Vi har haft tur med vädret de första dagarna, men nu upptäcker man hur värmeperioden börja komma. Jag välkommnar den genom att ständigt vifta runt med min nyköpta solfjäder och tillbringa tid med AC:n 24/7.
En bild på min nya solfjäder kommer upp senare när Uppladdningen av bilder slutar krångla...eller rättare sagt när jag orkar krångla med uppladdningen. 
 
Nu tänker jag sova efter att ha kämpat med att hålla mig vaken idag. Förhoppningsvis blir jag fit for fight imorgon. Godnatt och sov gott!

Med vänner i Shanghai

På grund av fel som ofta uppstår med blogg.se uppladdning av bilder så kommer inte dessa bilder förrän nu. I lördags avslutades vår dag i Shanghai med middag ute med Calle och hans polare. Calle har bott i Shanghai i mer än två år så han kan staden utan och innan. Vi hade jättetrevligt i deras lägenhet som de nyss hade flyttat in i och drog sedan till en av restaurangerna som de ätit ofta på. Vi fick vänta i mer än en timme men det var så värt det!
 
En av Calles vänner var vinexpert i Shanghai och valde ut en supergod vinsort åt oss. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad den hette.
Det här var bara förätten. Men eftersom alla var så hungriga när huvudrätten kom så hann jag inte fotografera...Men jag kan ärligt säga att det är ett av de bästa restaurangerna jag har varit på.
 

Shanghai

Som en typisk kinesiska, så håller jag hårt i mitt solparaply som skyddar mot den höga UV-strälningen.
Efter en hel del shopping så tog vi en paus med en nudelsoppa.
En glad Fei smuttar på en iste.

Jag och Amelie

Här kommer en bild på mig och A. på Kunshans tågstation. Vi visste inte att man kunde förboka biljetter med passet så vi fick sitta och vänta i typ två timmar. Det var jäkligt svettigt, men tur att tiden går snabbt när jag är med henne.

Söta barer i Shanghai

En slush för runt 10 Yuan är inte ovanligt. Under vår dag i Shanghai köpte vi slush, smoothie, islatte och iste för att att släcka vår törst i den 30-gradiga (bastu) värmen.
 
Vi besökte även snacks-barer med söta namn.
Min favorit är Beard papa. Det är ett väldigt roligt namn som inte är särskilt aptitretande. Men de säljer den godaste snacksen i hela världen, nämligen Puffs. Det är något jag skulle kunna tänka mig att vara det sista jag äter innan jag dör. För er som inte vet vad Puffs är så kan jag berätta att det är en sorts fluffigt bröd som man har friterat lite lätt. Sen kan man välja fyllning som antingen vaniljkräm eller cappucinokräm. Det finns även glassfyllning men de har jag inte hunnit prova än. Men det kommer inte dröja länge tills jag gör det. ^^
 

Pasta

Ikväll blev det pasta för mig. Det är verkligen något som jag saknat under de senaste dagarna med enbart asiatisk mat.

Snapshots på mig idag

 
 

RSS 2.0