Glöm inte mamma!

Jag skrappat ihop ett collage till mamma för mors dag. Fottona ni ser på collaget är mina egna som jag har tagit från min analoga systemkamera. Sen framkallade jag dem i ett fotolabb. Jag minns att i början av sommaren 2009 så befann jag mig nästan 6 timmar i sträck i ett fotolabb själv. Det är så jäkla kul! Jag saknar det riktigt mycket men numera har jag varken tillgång eller så mycket tid till att labba.

Fika

Jag kör en fika hemma nu när jag tentapluggar. Det blev en budapestbakelse med vitt te. MUMS:)

Grattis pappa!

Till dagens ära har jag scrappat ihop ett födelsedagscollage till min pappa. Jag hade tyvärr inga bilder på honom i min dator (Måste skaffa!), så jag satte ihop några egna bilder. Vad tycks?

Så här fint var det idag!

Jag låg och under ett träd på mitt favorit-pickniksmatta med te och vindruvor.

Nyligen hemkommen från gymmet

Jag känner mig helt slut nu. Har nyss pumat ur all energi jag hade kvar på Zumba+gym. Jag har sådär härligt ont i magen och känner mig nöjd för dagen. Innan jag åkte och tränade hann jag med en stund pluggande under ett träd bakom skolan. Det är så fint där och inte så mycket folk eller långt ifrån där jag bor. Med en kvarts promenad så kommer jag fram. Däremot finns det gott om myggor, ja...tyvärr. Jag fick årets två första myggbett så nästa gång ska jag komma ihåg att smörja mig med myggmedel.
Nu ska jag fortsätta plugga lite, sen blir det läggdags!

Härlig sommardag

Jag har haft föreläsningar hela förmiddagen och sedan käkat lunch. Nu tänkte jag packa en liten picknik och dra till gärdet för att plugga en stund. Det är så himla fint väder ute, 22 grader och sol! Jag hatar att sitta inne sånna här fina sommardagar, speciellt när föreläsningsalen är typ tio grader kallare än utomhus...Nej, det ska vara precis såhär; inte för varmt och inte för kallt. I Kina kommer jag att vilja stanna inne med AC:n på dygnet runt eftersom det brukar vara mellan 30-40 C hela tiden. Nej, nu blir det pick o nick! Vi hörs senare.

Photoshoppad katt

Jag hittade den här supergulliga bilden när jag surfade på internet. Nostalgi för pokémon-tiden! Jag var en riktig samlare på den tiden när jag var mellan nio och elva år.
Idag har jag hunnit plugga lite och tränat Zumba. Jag lagade wallenbergare till kvällsmat och det blev faktiskt riktigt gott. Många anser att det är en snobbig rätt och lagar den inte i tron om att den är svårlagad. Men faktum är att det inte alls är svårt eller extremt dyrt och det blir dessutom många matlådor.
Jag har bestämt träff med några kompisar i veckan som jag inte har träffat på länge. Jag tänkte passa på lite nu innan tentorna och innan alla åker iväg och tar sommarlov och jag drar i väg till Kina.

Visum fixat

Jag har just varit en sväng på kinesiska ambassaden med Amelie och hämtat ut våra visum. Det gick otroligt smort för vi behövde inte stå i kö och det var inget krångel alls. Väldigt ovanligt för att få ut visum måste jag säga.
Jag typ dör i det varma vädret idag, man kan ju inte gå utan att svettas (eller är det ett tecken på att det är dax att kämpa för en bättre kondis?). Jag funderar egentligen på att ta en tur i stan för att shoppa lite saker som jag behöver. Men jag får se hur mycket tid jag får över. Jag kanske helt enkelt tar med min picknikfilt och sätter mig i gärdet och pluggar en stund.
I vilket fall som helst hoppas jag ni får en fin dag. Vi hörs senare!

Presentationen hos Atlas Copco

Idag hade vi vår sista aktivitet med vårt kandidatprojekt. Vi åkte till Atlas Copco för att redovisa våra resultat och man kan lungt säga att vi hade en rätt så dramatisk eftermiddag.
Både jag och Anna var taggade men ändå smått nervösa. Efter att ha gått igenom ungefär halva redovisningen, svimmade Anna utan förvarning och hon fick lägga sig ner på golvet för att vila. Efter mycket omhändertagande, vatten och karameller, fortsatte jag presentationen själv när Anna låg på golvet och lyssnade. Jag hade inte övat in Annas del i presentationen så jag kände mig lite osäker på om jag hade fått med allt. Annars gick det ganska bra.
När vi var färdiga kom en av våra handledare med varsin goodiebag till oss som ni kan se i bilden ovan. Vi åkte sedan taxi hem och jag drog med Anna hem till henne och stannade till kvällen utifall nått skulle hända.
Nu blir det lite plugg och sen en prommis. Hoppas att ni får en jättetrevlig kväll!

Snygg kepa

Bland annat denna finfina kepsen fick vi av Atlas Copco som tack för att vi hade vår presentation idag. Jag äälskar den!

Ace i Kexet firades med sushi och bubbel

Jag började hyperventilera när jag fick reda på att betyget för kandidatarbetet var satt. När jag satt vid datorn var Anna på toa. Jag började skrika när jag såg vårt betyg och hon sprang ut i sina underkläder eftersom hon trodde att ett bi hade stuckit mig eller att jag hade slått mig. Men när jag berättade att vi hade fått högsta möjliga betyg i Kexet så trodde hon mig först inte.
Men sen när vi hade kommit över att det var på riktigt skrek vi som galningar och hoppade runt i lägenheten som bimbosar. Kort sagt-vi hade ett riktigt glädjerus! Det firade vi sedan med sushi och bubbel. Imorgon har vi vår sista grej med Kexet, nämligen Presentationen för Atlas copco, företaget vi gjorde projektet åt. Jag är så taggad!

Fin dag

Idag har jag varit ute och njutit av det fina vädret. Jag och älskling har joggat ute för första gången detta året. Efter träningen gick vi till Harpaviljongen och käkade lunch. Det var supermysigt eftersom vi satt i uteserveringen mitt bland blommorna.
Efter maten gick vi och handlade och fyllde på kylen med massa godsaker. Resten av dagen har vi bara chillat hemma. Jag har jobbat på lite grejer, städat och sorterat lite. Snart ska vi bege oss ut och ta en öl med min killes polare för att se champions league.
Ha en fin kväll!

Strawberries!

Jag köpte hem lite jordgubbar när jag ända vandrade omkring i stan. Detta är min avslutning på kvällen efter en supermysig promenad med Elina som jag knappt har träffat på 3 månader. Det har helt enkelt gått alldeles för länge sedan jag catchade upp med vänner jag inte längre går i samma kurs som. Alldeles för mycket på grund av mycket jobb alltså.
Jag och Elina kom fram till att vi måste ses mycket oftare och planera lite inför Kinaresan. För ja, hon ska också till Beijing och sen Shanghai med ett gäng från vår sektion i sommar, vilket blir himla kul eftersom vi kommer att kunna umgås och festa tillsammans. Jag är så jäkla pepp på sommaren 2012. Snart kör vi!... alltså efter mina tre tentor då...

Promenad ute på stan

Idag var jag ute i stan och strossade runt i affärer för att kolla läget. Jag har ju suttit hemma eller inne och jobbat med en uppgift i snart tre dagar nu. Idag lämnade vi in vårt arbete efter mycket om och men.
Jag belönade mig själv med en promenad i solen och haffade en supergod yoghurtglass proppfylld med färska jordgubbar och cookies. Den är så jäkla god och finns på ICA togo på Kungsgatan. Det är faktiskt min favoritglass och också en av de sakerna jag kommer att sakna med sommaren när jag spenderar den i Shanghai istället.

Jag idag

Tänkte bara lägga in en bild på mig själv idag. Ikväll blir det en myskväll med film och snacks. Imorgon blir det massa jobb igen. Passar alltså på att njuta så mycket det går idag:)

Här är jag back in the 50:s

Jag älskar den här soffan som stod i restaurangen. Sån äkta retrokänsla! Igårkväll var överraskningen en kväll med god mat och bowling. Allt fanns i en enda stor restaurang med tre våningar. Det var hur mysigt som helst trots att det var så stort. Maten var god och jag älskar konceptet "Eat n' bowl". Vi hade en superkul dubbeldejt med Anna och hennes Kille för att fira att kandidatarbetet är över, att båda fick superhäftiga jobb i sommar och att en tenta är avklarad. Efter kvällen drog vi vidare till en bar på sveavägen...Vi hade helt enkelt en underbart rolig kväll!

Vegetarisk quesadilla

En supergod quesadilla med chvréost i. Min kille beställde den och vi delade lite.

Shellfish cocktail

Supergod med cocktail med kräftstjärtar, avokado och fräsha grönsaker i en limevinegrett. Hur smaskigt som helst. Min kille snodde halva haha.

Lite knivigt emmellanåt


Massa massa god mat!

Efter förrätten var vi så mätta. När huvudrätten kom blev vi så överraskade av så mycket mat. Det var så god mat! Vi fick tomat med jättegod salsa på, ceasarsallad, pommes och grillmat. Jag valde lammracks som var perfekt grillat i medium. Precis som jag vill ha det!

Bowling

Det här bowlingstället var i restaurangen. Det var himla kul att spela eftersom senaste gången för mig var för 1-2 år sedan. Eftersom jag inte har tränat på typ 2 månader så kändes det som att mina muskler svek mig.

Kvällens tema: 50-tal

Ikväll blir det en kväll att minnas. Jag har ordnat en överraskningskväll till killen och han håller på att bli tokig av nyfikenhet. Han har gissat på allt möjligt och det enda tipset jag gav honom är att det blir 50-talstema. Jag gillar verkligen att göra överraskningar. Ser så mycket fram emot ikväll!!!! Vi hörs senare då jag laddar upp lite bilder på vad vi hittar på ikväll.^^Ha en fin lördagskväll!

Sitter i skolan och pluggar

Jag har suttit med en vän och pluggat till engelska tentan. Men nu har han övergivit mig för träning. Jag funderar själv på att dra hem och plugga där istället. Ta en kopp te och köra järnet. Men först tänkte  jag gå en liten miniprommis.
Idag har jag vari på min första träff med min nya arbetsgivare och kollega. Vi pratade igenom om vad vi ska göra och våra villkor och allting låter så spännande och intressant. Vi ska få bo i en lägenhet i Kunshan och enligt vår arbetsgivare så kan man ta tåget in till Shanghai på 17 minuter. Vi kommer förrutom att jobba i Kunshan, kanske få åka iväg på andra resor inom Kina för att göra mätningar på konstruktioner.
Jag flyger fortfarande på moln eftersom det här är något jag drömt om i snart ett halvår. Och Drömmar kan bli sanna!
Min arbetskollega kommer från min gamla klass och vi har pratat lite sedan tidigare. Jag känner henne inte alls bra men jag tror att den här upplevelsen blir en katalysator till att vi lär känna varandra mycket bättre. Nästa vecka ska vi fixa visum och kanske hinna med en fika för att planera våra resor tillsammans.
Nu ska jag plugga, vi hörs imorgon efter tentan. Då ska jag ta med min kille på en överraskning som jag har arrangerat i två veckor nu.
Kramkram

120510

Hoppas att ni har haft en fin dag. Själv har jag suttit hemma med skolarbete. Jag har tenta på lördag så här hemma pluggas det för fullt! När jag får en stund över kollar jag lite resetips i Shanghai. Jag vill ju upptäcka denna stora stad...Kinas motsvarighet till New York kan inte vara lite att se.
Jag har varit i Shanghai sedan tidigare men aldrig själv och aldrig på det här sättet. Så därför är jag extra pepp och sugen på att få göra precis vad jag vill och när jag vill. Det kommer att bli en helt annorlunda upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.
Iallafall, imorgon bitti ska jag träffa min nye chef som jag ska jobba under i Kina. Sen ska jag träffa en tjej jag kommer att jobba ihop med när jag är i Kina. Det kommer att bli skoj men det blir att gå upp tidigt som tuppen imorgon.
Nattinatti!

Ingen är så glad som jag idag

Jag kunde inte somna igårnatt för att jag var så jäkla glad. Jag tänkte på framtiden, och jag längtar så himla mycket till att verkligen få jobba med det som jag tycker är roligt och göra något användbart och intressant i sommar. Sen ser jag så mycket fram emot att få träffa mina släktingar. Vill ta med min faster på en shoppingtur och SPA i Shanghai när jag är där eftersom jag tycker att hon aldrig slappnar av riktigt på grund av all ansvar hon har.
Jag vill äta massa, massa billig god mat!!!!! Vi kommer i och för sig få lunch på arbetsplatsen men sen kommer jag antagligen stoppa i mig en hel del gott. Jag kommer att bli så tjock så kanske en bra idé och banta ner lite innan jag åker? Haha, göra plats i magen ^^
Nja...skämt åsido, jag har faktiskt varit sugen på Shanghai i typ ett år nu. Förra året när jag var i Kina hann jag aldrig åka dit. Men i sommar, då jävlar! Internship i Kina! Fyfan va najs!

120507

Jag har haft en superbra dag! Nu är vårt kandidatarbete inlämnat till både skolan och Atlas Copco, vi körde vår presentation i skolan idag och det enda som återstår är presentationen åt Atlas Copco om ca två veckor.
Under de senaste dagarna har jag inte hunnit blogga eftersom jag har haft alldeles för mycket. Jag och Anna har jobbat nästan 24/7. Vi jobbade 18 timmar och sov i sex timmar, sen jobbade vi i 14 timmar. Igår natt jobbade vi fram till 3 på natten och redovisade i morse vid åtta. Vi var helt slutkörda efter allt jobb men både Anna och jag känner oss jättestolta över vårt arbete.
Trots allt jobb har jag ändå lyckats fixa några goda måltider som ni kan se nedan. Men som ni förstår blev det även en hel del halvfabrikat och hämtmat under dessa dar.
Men det som gjort mig absolut gladast idag är ändå nyheten om att jag ska på ett internship i Kina i sommar!!!!!!! :) Jag är så himla glad eftersom det är vad jag har hoppats på att få i flera månader. Ni kommer kanske ihåg hur nervös jag var inför intervjun för nästan en månad sedan? Jag ska bege mig till en stad som heter Kunshan i södra Kina. Det är en ort som ligger ca en timme med tåg från Shanghai (!!!!!). Jag är superpepp över att få jobba där i sex veckor, äta massor med godsaker, billig shopping och kanske köra en och annan photoshot? Det vore dessutom super att få resa runt lite förutom att hälsa på släktingar. Jag vill så himla gärna åka till Sydkorea efter de floderna av tårar som har vällt ut av att kolla på koreansk drama...

limelax


Pak-choi med shitakkesvamp


Chicken wok


Grönsaksbiffar! Mumsmums^^


Grönsaksbiffar

Ikväll blev det grönsaksbiffar till kvällsmat. Den ena är fylld med soltorkade tomater, auberginer och mozzarellaost och den andra är fylld med olika sorters krämiga ostar med spenat. De har haft sina affischer överallt på tunnelbanorna i Stockholm och på bilderna såg det så himmelskt gott ut så jag var helt enkelt tvungen att prova. De var över förväntan faktiskt! Jag rekommenderar varmt de tascanska biffarna (den med soltorkad tomat).

Nudelwok

Jag gjorde en stor nudelwok i brist på annat. Jag hittade på lite och hade ärtskott, limesaft och limeskal i. Det blev smaskens.

Goddag goddag

Har städat här hemma hela morgonen och vädrat. Vilken himla fint väder! Hoppas att det håller i sig. Nu ska jag börja med jobb och se om jag kan få till något gott till lunch.
Ha det fint!

RSS 2.0