After work

Ikväll blev jag bjuden på hemlagade hamburgare á la Anna. Det smakade hur bra som helst! Jag har jobat ganska mycket idag men är fortfarande inte färdig med allting jag planerat att göra så jag ska försöka göra mitt bästa innan jag lägger mig. BTW, det är mid-autumn festival idag i Kina då man firar den runda månen, så happy mid-autumn! :D

Scones!

Det var mysigt och bruncha med min kompis. Men nu har jag typ ont i magen...:(  Nu blir det plugg i fokus..ska ringa Anna. Vi hörs senare!

Godmorning<3

 
Idag vaknade jag ganska tidigt av mig själv så jag började städa rummet ordentligt. Om en stund kommer några gäster och tänkte bjuda dem på scones som jag nyss har bakat. Sen blir det antagligen rapportskrivning resten av dan med Anna.:)

En sån här katt vill jag ha i framtiden

 
När jag pluggar intensivt så tar jag ett break då och då med små söta you tubeklipp som får mig på bättre humör.
Visst är den här katten söt? Vet någon vad det är för typ av katt och om den är fluffig även när den bli gammal?

Pasta Carbonara

Ikväll körde jag på en klassiker. Det blev Carbonara med linguini och en touch av persilja. Jag kom på mig själv med att jag har ätit mycket pasta i veckan och enbart italienskt. Det betyder att jag har mycket att göra vilket får mig att ta den snabba vägen i matlagning.
 
Skolan tar kål på mig ganska mycket den senaste tiden. Jag har mycket som ska skrivas och övningar som måste repeteras plus att klämma in träning i gymmet då och då. Men det har funkat bra hittills och jag försöker tänka bort det negativa. Förhoppningsvis blir det en kul helg med lite mindre att göra.

Asiatiska ansiktsmasker

När jag var på min Asien-trip för några veckor sen, så fick jag hem lite allt möjligt inom hudvård. Mina två absoluta favoritmärken för ansiktsmasker är My beauty diary och Skinfood. My beauty diary producerar otroligt bra (och söta så klart) ansiktsmasker som de har fått pris för. Jag har testat några av deras många olika smaker; Strawberry yoghurt och aprikos, och resultatet är verkligen babylen hy:D Snart ska jag även prova deras Macaron mask och Choklad mask.
 
Skinfood är duktiga på att göra hudvård producerat av naturliga råvaror som kaktuskräm, sockerskrubb, pumpa-foundation och vetemjölspuder. Förpackningarna är dessutom superfina och man känner sig som en liten prinsessa när man ska pudra sig!
 
 

Godmorgon! En sån här skulle jag vilja sätta igång så fort jag vaknar...

Det skulle vara så kul att få veta vädret av sin toaster istället för att gissa sig till vad vädret är (Nej, jag kollar sällan väderprognos på datorn och har tyvärr ingen termometer). Speciellt när man har bråttom på morgonen måste det här vara bästa sättet att veta hur man ska klä sig efter vädret. :)

Lunch och middag idag

Jag underskattar tortellini. Det är verkligen fruktansvärt gott tillsammans med wokade grönsaker och pesto.
 
På kvällen gjorde jag min första lasagne. Konstigt nog har jag aldrig riktigt gett mig in på den här rätten, men en vanlig enkel lasagne är verkligen underbart mumsigt! Det bästa är dessutom att det blev sex portioner. Om man dividerar priset och tiden jag lagade maten med 6 så blir det ungefär 17 kr/ mål och 15 min vardera....Haha, jag känner mig som en glad student!

Mat de senaste dagarna

Eftersom att jag har varit bortskämd och ätit ute så mycket och fått mat lagad åt mig den senaste veckan då min kusin varit på besök så har jag knappt behövt laga mat. Efter att hon åkt har det blivit både grytor, färdigmat och ugnsbakade maträtter. Givetvis blev det också en massa disk :( Det har fått mig att fatta beslutet att en av de första sakerna jag kommer att investera i när jag börjar få lön är att investera i en diskmaskin.
 
 
Jag hoppas att ni som fortfarande bor hemma njuter ordentligt av att bli bortskämda med mat av era föräldrar....och diskmaskin.
 

Unik konst

Det är så kul att titta på bilder, speciellt skickligt manipulerade bilder som de här. 
En känd fotograf vid namn Fulvo Bonavia har tillverkat Haute Coulture av mat där han bland annat har fått sin inspiration från det modehuset Prada.

Pizza till kvällsmat

Idag har jag cyklat till träningen för första gången. När jag kom hem så var jag så hungrig och väldigt sugen på pizza. Den smak som jag nästan alltid tar är Capricosa med räkor, något som jag har älskat sedan jag var 5-6 år och åt min första pizza. Har ni någon personlig favorit när det gäller pizzor?

Äntligen

Idag fick jag äntligen all blod, svett, tårar från i våras i form av ett häfte. Det kändes mäktigt att bläddra igenom den och den stolthet som man känner inombords går inte att mätas med!
 
 

Nattinatti

Jag har haft en lugn dag med skolarbete och mys hemma när regnet har öst ner under dagen. Min kusin har åkt nu. Det har varit himla kul att ha henne här och känns tomt nu när hon har åkt. Jag antar att det alltid är så när man har gäst/gäster, att det helt plötsligt bara känns jättetomt när personen åkt.
 
En godnattpuss <3

Sephora öppnar i Stockholm

Haha...för mig är det goda nyheter eftersom den skönhetsfreaken jag är vaknade till liv när jag fich höra talas om att den chica skönhetskedjan Sephora kommer att öppna i Stockholm i oktober. Sedan jag var 14 år och åkte till Paris första gången så har det här varit den skönhetskedjan som jag har velat åka och handla smink på. Förrutom att utbudet är extremt stort, så är det jättesnyggt inrett. de har dessutom sitt eget märke som är riktigt bra budgetsmink vilket bara går att få tag på i deras butiker...Om ni vill kika lite på vad sephora har för sorts utbud så kan ni klicka här.

Söndag

Jag och min kusin spenderade söndagen på stan och då tog jag med henne till Ladurée där vi fick med oss lite presenter till släkten i Kina.
 
På kvällen hade vi en mysig fika då vi provade det nya teet jag köpte. Det är ett svart te med blommor, jordgubbar, körsbär och rabarber. Det värmde efter en kylig promenad!

120915

Idag började vi dagen med en brunch på Berns Asiatiska, en av de absolut godaste bruncherna jag varit på! Att kineser kryllar här är ett levande bevis på att det är mat i hög klass och värt ett besök.
Min kusin Kina var supernöjd med maten, hon ville nästan inte gå därifrån.
Sashimi, dumplings, vårullar, oxfilé och massor av goda såser...här frossades det hejvilt!
Sen blev det efterätt, det var helt gudomligt med alla de olika kakorna, tårtorna och puddingarna som man fick välja bland. Till alltinf drack jag Sencha, ett japanskt grönt te.
 
 
 
 
Sen gick vi en liten shoppingrunda och njöt av det vackra vädret. Här ovan är en bild tagen i Kungsträdgården.
 

Sleep well

Sov så gott...det kommer iallafall jag göra, för det känns som att jag inte sovit ut ordentligt på två veckor. Imorgon kommer antagligen min kusin och jag strossa runt i stan och shoppa presenter till mina släktingar i Kina. Sen får vi se vad för annat vi hittar på...Hörs <3

120914

Jag har varit på en riktigt jobbig färd idag. Jag åkte hemifrån klockan sex på morgonen för att catcha ett tåg till Hofors som ligger cirka 200 km ovanför Stockholm. Det var beräknat att jag skulle komma fram efter tre timmar och 2 byten. Men det slutade med att tåget blev försenat 1 timme och jag fick byta till buss sista sträckan. Men lyckligtvis så är norrlänningar så trevliga och praktiska att de skjussar dig dit du vill med ersättningsbussen. 
 
Efter en lyckad studiedag så åkte jag till Hofors station som bestod av ett tomt rum med några stolar. Jag var den enda som var där och det end jag kunde höra var mitt eget eko. Enligt SJ:s kundtjänst skulle jag få vänta på att få åka först efter tre timmar. Men jag vägrade godta att fastna där i regnet i ett pytterum med en stol i tre timmar så jag fixade efter mycket om och men så att jag skulle få komma hem två timmar tidigare.
 
När jag kom hem så var jag hungrig, trött och kände mig jätteäcklig efter all svett, regn och sot. Men då känner jag den underbaraste doften av stek från köket där min kusin står, och gissa vem som skuttade runt av glädje?
 
Kvällsmaten bestod inte av stek som jag först trodde, utan en rödvinsmarinerad nötköttswok. Såå god, synd bara att den här sortens hemmalyx försvinner nästa vecka då min kusin åker iväg. :(

120912

Ikväll åt jag och min kusin på Vapiano på stureplan. Jag körde på oxfilén medan min kusin valde en räkpasta som var supergod.
 
 
 
På vägen hem blev vi så trötta i fötterna att vi stannade på ett café. Stället heter Beirut café och är väldigt kändistätt. Bland annat Lady Gaga har varit här. Personligen tycker jag att det är ett mysigt ställe och inte så mycket dyrare än lite bättre restauranger. Jag passar ju på och visar runt min kusse Stockholm så fort jag känner att jag har tid och orkar. Egentligen har jag känt mig krasslig hela dagen, och jag hoppas verkligen inte det blir värre. Nu ska jag gå och lägga mig, sov gott så hörs vi imorgon. Pösss

Förlåt för det långa uppehållet

Jag har helt enkelt haft för mycket för mig med vännerna och att anpassa mig till mitt vanliga liv som inkluderar intensivt studerande, diskning och städning. Mitt i allting kom min kusin från Kina på besök vilket jag tycker är superkul! Hennes intressen är lite som mina; matlagning, mode och att äta (!!!) Men hon är kanske mig gånger 10...Här kommer iallafall lite bilder från de senaste dagarna hon har varit med mig.
Min fina kusin <3
Jag bakade scones den första morgonen hon var i Stockholm. De blev faktiskt lyckade och var jättegott tillsammans med blåbärsmarmelad, smör och ost kombinerat med te från Ladurée.
Såklart dekorerar hon mycket bättre än mig också.
Kvällsmaten ikväll var utsökt^^
...och desserten likaså. Vi hörs mer imorgon^^
 

RSS 2.0