091229

Just nu skriver jag på en ny laptop som jag fick igår av pappa. Vi valde ut den tillsammans på mellandagsrean. Det är en jättefin röd färg på den och mycket mindre än min förra och jättelätt. :)

Detta är de sista dagarna på året och jag börjar känna en riktig panik över tentan den 11 januari. Jag fick mycket hjälp idag av en god vän som redan satt A på kursen. Det är helt sjukt så mycket bättre han förklarar än vissa av våra föreläsare på KTH, det är pedagogiken de måste bättra på helt enkelt.

Och jag kämpar på, jag vill ha ett A, jag tänker satsa på ett A men såklart vet jag att jag kan misslyckas, fast då vill jag misslyckas när jag vet att jag gjort mitt bästa.

Ikväll tänker jag såsa framför Ugly Betty och Legally blonde. Kränga min favoritglass som består av vaniljglass med kolasås och sockerrostade valnötter från Haägen Dazs (fick den av min kära mamma i julklapp).


Sonia Rykiel pour HM måste ha sålt dåligt.


Inte trodde jag att jag skulle hitta den här i reahögen på HM. Vet inte hur många gånger jag gått förbi reklamskylten och sett denna bh:n. Nu går den på halva priset, det trodde jag aldrig haha.

Mellandagsrea


Mamma drog med mig till Nova Lund idag och det resulterade i att jag köpte bland annat denna pennkjolen. (vänstra bilden är fram och högra är bak, älskar blixtlåset!). Har ni fyndat något fint?

Min lunch idag.


Sån här mat är inte svårt att laga...alls, jag ska äta så här lyxigt varje dag...(ska be mamma skicka mat till mig).^^

Min julmat



Det här är mat från julbordet i år. Det var Fruktansvärt gott och när jag tänker efter så är det det här man längtar efter när man sitter hemma och putsar på en vindruva haha.

091225

Godmorrgon! Haha, nu regnar det och snön håller på att försvinna helt men jag är glad att det vita varade till igår iallafall. Min jul blev som vilken vanlig familjefest som helst. Det kom massa familjevänner (kineser), alla barn hamnade vid ett bord och alla vuxna vid ett annat och efter några glas blev det massa skvaller...som vanligt..men jag hade kul :)

Det är riktigt nice att vara kines, bland annat så slipper jag det äckliga traditionella svenska julbordet för att frossa i ljuvlig kinesmat. :) Vi körde utan julklappar i år främst för att få det vi verkligen vill ha och behöver på mellandagarna istället. Alla saker jag hade köpt i stockholm hade de redan öppnat när jag kom hem, ingen i vär familj kan vänta haha.

Jag tycker annars att julen är sjukligt överskattad och jag föraktar att det ska vara så stressigt med konsumtionen och leder till att folk blir otrevliga mot varandra på grund av stressen överhuvudtaget som julen får en att bli. Då har folk glömt vad julen innebär, det absolut viktigaste är ju att man har kul och att man får umgås med sina käraste. Hur var er jul?

GOD JUL!



Hoppas er jul blir underbar!

091223

Idag har jag träffat massa vänner, sprungit en runda i stan och hittat denna otroligt fina röda klänningen. Vet inte hur många klänningar jag provat nu som antingen varit för dyr, suttit dåligt eller haft fel nyans av rött. Men jag hittade "the one" idag och äntligen stillade jag mitt klänningsbegär, haha.

Ikväll var det lillejulafton hos Anna för hela slanten. Jag är så jävla glad över att träffa henne idag, för senast vi snackade hade jag flippat ut totalt och hyperventilerat genom hela samtalet...

Jag önskar er en god jul nu för imorgon lär jag inte hinna uppdatera, jag ska försöka hjälpa mamma med städningen för julaftonfirandet hela dagen. Hoppas ni får en underbar jul!

Puss & kram
Fei

Godnatt.


Puss <3

Min första röda klänning


Efter mycket om och men under typ en månad så har jag äntligen hittat min nyårsklänning. Rött ska det vara eftersom det enligt kineser bringar tur för hela året. Den här klänningen blev ju perfekt både i modell och pris, det var av ren slump jag snubblade förbi denna heting hehe. :)

Fyndat på shoppingrundan



Ska vara mörklila men det syns inte så bra på bilden. Gissa hur mycket den kostade? Billigaste klänning jag köpt för bara 50 pix :)

Jag och Åsa


Här en bild på mig och Åsa från Prag i år. Då var det dans och vilt varje kväll, öl var billigare än vatten och alla var helt galna!

091222

Idag tillbringade jag dagen med att träffa lite lundavänner och äta sjukligt mycket kakor så att jag inte orkat nån kvällsmat. Bland annat slutade det med en stor chailatte, lussebulle och äpplekanelkaka på espresso house som smakade gudomligt! ^^

Tänk så mysigt att träffa vänner som man inte träffat på nästan ett halvår och hur snabbt man tar igen allt, det känns verkligen som att tiden knappt gått när man ses igen. Samtidigt vet jag att jag förändrats, jag tycker att jag blivit snobbigare. Men får man serverat på silverfat så tackar man ju inte nej. Jag hatar dock det, snobbighet, och jag är medveten om allt det dåliga som det kan föra med sig; arrogans bland annat.

Ikväll stannade jag hos Åsa, detta blev sista gången på länge som jag träffar henne eftersom hon ska flytta till Danmark. Lite sorgligt men livet går vidare och nya äventyr väntar vid varje hörn.

Rosa lurv


Jag kunde inte låta bli att lägga upp dessa bilder på Elin, här är vi uppe på sankt hans backar och åker pulka. Både mössan och halsduken köpte jag till henne i Sthlm. :)

Snölek


Så här söt var min syster när hon ramlade runt i snön utanför vårt hus. Det var så härligt att åka pulka tillsammans med henne. Vi har haft en skitmysig dag hittills med matlagning och lekt i snö, gud vad jag saknat henne...Hon är min lilla darling <3

Jag genom tiderna.



Här har ni mig i ett nötskal. Min stil har ju varit lite varierande, från "jag bryr mig inte" till fjortis, till rosa, till "too much" till sportig till skum och till förhoppningsvis god smak nu. :)

Det var då...


Detta är en gammal bild från 2006, det är helt sjukt mycket som hänt sen dess. Mellan 2002 och 2006 hände typ ingenting i jämförelse. Högstadiet var nog den segaste tiden i mitt liv när jag jag tänker efter. Älskar den här klänningen btw, saknar att springa runt i bara ben utan att frysa ihjäl. :P

Mitt senaste halvår.

När någon talade om för mig att det är den fjärde advent på söndag trodde jag inte mina öron. Tiden har gått otroligt snabbt och speciellt det senste halvåret. I Juli kom beskedet att jag skulle flytta till Sthlm, sen har det bara rullat på; ny miljö, nya vänner, ny personlighet?...kanske. Vill ju inte erkänna det egentligen, men helt ärligt så är det ju en naturlig grej att man förändras när man umgås med nya människor. Och såklart finns det ju både bra och dåliga förändringar, så till nyår ska jag ge flera nyårslöften för att förbättra mig själv.

Trots att det hänt massa jobbiga saker under året och jag har gjort många misstag så ångrar jag inget, jag tror att man får ett annat perspektiv av livet när man tar risker och lär sig av sina egna misstag. Jag ångrar aldrig något misstag utan jag bara ältar det ett tag och tänker slutligen; "Nu vet jag det, nästa gång så kan jag göra på ett annat sätt".

Jag tror inte att allt har en mening men jag tror på att man kan göra världen bättre genom att försöka se det goda och sprida glädje genom att vara optimistisk. Självklart är jag som alla andra, inte perfekt...jag har mina dåliga dagar och vill bara tycka att allt är skit och dissa allt. Men såna dagar behövs för det är då man kan bearbeta allt det jobbiga och så småningom gå vidare, värre är det om man fastnar i skiten, då är det illa.


091218

Nu har jag äntligen kommit hem till Lund, jag har längtat så mycket efter familjen och allra mest efter Elin min lillasyster.

Nu ska jag gå och hjälpa mamma i köket, allting känns mycket bättre nu när jag kommit hem. :) Hoppas er dag varit bra.

Puss & Kram
Fei

CutCut


Puss<3

New haircut


Idag fördrev jag tiden genom att klippa håret, jag bad henne klippa lugg men sen ångrade jag mig, så nu är den bara något konstigt mellanlång. Men, äh. Det är ju bara lite hår som snart växer ut :)

So this is dass...

Jag har inte känt mig så ensam på länge, jag visste inte att jag kunde känna en sån ensamhet. Förr njöt jag av att vara ensam, jag tyckte det var så skönt. Men nu när jag lider av denna tristressen så känns det så otroligt tomt. Alla har åkt, snöovädret gjorde att ingen ville vara ute och jag kände mig allmänt trött på allt. Så jag har typ gått ut och underhållit mig själv på bästa möjliga sätt...På vilket sätt får ni veta senare ikväll haha.

Snöoväder

Ute snöar det som sjuttsingen, värsta snönedfall jag varit med om på år typ. tittar man ut ser man inte längre än tio meter, resten är vitt, vitt, vitt. Det är verkligen mysigt att sitta inne en dag som denna och dessutom avklarat årets sista tenta och veta att man har ett helt lov framför sig. JUBEL!!!!


091216

Idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller tjugo. Fan vad man börjar känna sig gammal, och fan vad rädd jag är att jag ska sluta som en 33årig ungmö...Jag segade framför Bridget Jones dagbok igår och grät, och skrattade och sjöng med på "All by myself". Känner att jag håller på att flippa ut lite nu innan sista tentan imorgon, vill inte lämna sthlm som det är nu, men har ju inget val. Ska försöka röja alla problem nästa år.

091214

Nu har jag skrivit färdigt en sammanfattning på alla kemiföreläsningar, känner mig glad över att jag äntligen fått det gjort. Imorgon blir det kemidiskussion med gänget och ikväll tänker jag såsa framför det väldigt omtalade programmet Paradise hotel. Jag vet hur töntigt såna såpor är och jag hatar sånt egentligen. Men man måste erkänna att det kan ge underhållning ibland. Jag tänker ge det en chans iallafall, sen får jag se vad vad mitt omdöme blir. Vad tycker ni om Paradise hotel?

091214

Jag undrar hur det ska gå för mig när jag flyttar ut. Jag har nu typ inte ätit ordentligt på en vecka, har hoppat över lunch och kvällsmat. Problemet är att jag inte känner den där gnagande hungern som man brukar göra, jag orkar bara inte laga något och jag vet inte vad det är. Tur för mig så bor jag fortfarande inneboende så jag får ju något i mig iallafall...Nu ska jag sluta gnälla och verkligen se till att det blir nån kvällsmat ikväll! Vill bara inte att det ska ta en sån jävla tid för jag måste verkligen gå igenom kemin.

091213

Luciadagen spenderades med julshopping på Lush och en del haltande på isen. Jag har numera köpt färdigt alla julklappar för i år och är supernöjd. Senare under dagen hamnade jag på isen med min Sarah, Calle, Fresse och Tell. Som en trevlig överraskning fick vi dessutom hyra skridskor gratis på Kungsträdgården, gratis är gott!


Jag på isen


Skridskodisko!



091211

Nu har man sett att halka är ganska roligt och lätt. Jag var ute på körbanan en heldag med Jing för att tolka under halkan. Det snöade ganska mycket så båda banorna var hala och jag fryser än om tårna, fy vad kallt det var idag!

Just nu sitter jag och kollar på idol, hittills har jag nog bara sett ett enda helt avsnitt. Jag höll ju på Tove redan från början och nu är det inte lika kul längre eftersom hon åkt ut.

Nu tänker jag kränga på min nybakade äppelpaj :)

Puss & Kram
Fei

091210

Idag har jag köpt ett matbord och fyra stolar, massa porslinstallrikar och helt enkelt saker man behöver till inflyttning. Mamma blev dock sur när hon fick höra det, hon hade tydligen planer på hur min lägenhet skulle inredas. Men jag har redan på ett ungefär tänkt ut hur jag vill ha det, och om jag ska bo där så måste det vara på mitt sätt. Myrorna är verkligen det bästa fyndstället man kan gå till om man är student, jag hittade nästan allt jag behövde. :)

Jag har så sjukt ont i magen, den känns liksom uppblåst och det resulterar i att jag har noll aptit. Jag borde verkligen vara hungrig just nu eftersom jag inte ätit sen tolv, men jag känner mig fullkomligt mätt.

Känner mig fortfarande less på allting idag, men det börjar gå över. Jag måste börja ta tag i kemin, den är inte svår, jag måste bara orka gå igenom den. Fan att man ska vara skoltrött vid fel tidpunkt! Usch...


091209

Jag känner mig så seg idag. Har suttit och gjort ingenting och bara slappat....Har varit och kollat på lägenheten och den är så underbar. Längtar tills jag ska flytta in den fjärde januari. Jag är så glad över att jag äntligen kan flytta ut på riktigt. tre minuter att gå till skolan ska bli riktigt nice:) Nej, nu ska jag sluta skryta...

Helt ärligt så mår jag inget vidare idag, det är därför som jag inte får nått gjort. Jag känner mig så dum och som en elak person när jag tänker på att jag svikit en kompis på grund av en kille. Och jag vet inte vad jag har för känslor för killen. Sen grubblar jag på vad jag ska äta trots att jag inte är ett dugg hungrig trots att jag borde vara hungrig.

Me, a day without makeup.


På Tells fest


Tankar...

Mitt hjärta hoppar över ett slag så fort vi får ögonkontakt, jag får typ en ilning från magen till halsgropen. Det är första gången sen i lördags som jag ser honom och efter att ha längtat efter att se honom sen dess hoppade jag nästan till.

Jag har alltid svårt att veta hur jag ska bete mig mot en kille efteråt som man strulat med, det absolut sämsta men lättaste sättet är bara att ignorera. Om inte så kan man ju alltid försöka ta reda på vad den andra känner men då riskerar man att bli sårad och det är det sista någon vill bli. Så det är väl bara att välja; ignorera och ha ett tråkigt liv eller bli sårad men ändå ta chansen för att bli lycklig...Det är väl inte så svårt val egentligen, jag är bara feg.

091207

Jag har börjat vakna till efter helgen. Helgen har varit den bästa på länge och jag är så glad över att mina bästa vänner har kunnat komma och hälsa på.

På fredagen slutade kvällen på Chaplin's, vi kom hem ganska tidigt eftersom det slutade med att en av vänner blev för full. Men det var en bra sak att komma hem tidigt eftersom vi kunde samla krafterna till Bergslussen kvällen efter.

Lördagskvällen blev väldigt lyckad, efter att ha vaknat vid elva började vi att fixa oss vilket kändes väldigt konstigt. Men det hela började med spex vid halv fyra, bergsektionens egna spex som var den 67:e. Det var det värsta spex jag någonsin sett fast det var väldigt underhållande.

Efteråt blev det förfest med glögg för att sedan äta 3-rätters på ett fint dukat bord med levande ljus och 300 pers. Det var underbar mat; först toast med nån sorts skagenröra och sedan oxfilé med en ljuvlig potatisgratäng för att sedan avslutas med créame brulée. Vi drack nubbe, punsch och rödvin och folk blev jättelulliga.

Efter maten blev det dans och med min proppmätta mage i min åtsittande klänning och elva centimeter höga Jimmy Choo kände jag mig inte så smidig. Men det gick vägen ändå eftersom skorna var ganska sköna.

Efter en hel del dans och mysigt sällskap med en kille i klassen så var klockan plötsligt tre på natten. En kväll har aldrig gått så snabbt i mitt liv, jag trodde klockan var ett. Vi fullföljde kvällen med efterfest hos Anders (går i min klass). Vi var uppe till nio på morgonen men det konstiga var att jag inte var så trött. Men så fort jag la mig ner sov jag som en stock. Väckarklockan ringde en timme senare för att jag skulle vaccinera mig. Jag har aldrig haft så svårt att gå upp från sängen i hela mitt liv.

Söndagen spenderade jag med att vara zoombie med mina vänner vilket säkert var jätteotrevligt mot dem. Men jag orkade inte hålla upp humöret. Trots att jag var vid halvlevande läge hängde jag med dem till elva på kvällen (jag blev bättre efter ett tag).

Nu ska jag lägga mig för jag börjar känna tröttheten lägga sig på mig igen.

Puss & Kram
Fei


Fredagen



Fredagen


Från vänster: Anna, Johanna, jag

Fredagen


Fredag inför utgången på Chaplin's. Johanna står bakom kameran Har tyvärr ingen bild där alla vi fem är med:(

091203

Jag ska flytta, äntligen! Jag är superglad och nu äntligen kan jag börja inreda och dona och ordna upp mitt liv på riktigt. Det har tagit långt tid jag vet, jag har ju bott inneboende i en termin nu. Efter mycket om och men och säkert ett tiotal visningar som jag gått på så slutade det med en 1,5:a på valhallavägen. Det är så najs för det tar knappt 5 minuter att gå till skolan. Jag älskar mina föräldrar, vet att jag står i extrem tacksamhetsskuld så jag ska försöka göra som de vill och Acea mina betyg...fast jag jag vet att jag är en medelmåtta, jag har aldrig riktigt stuckit ut i skolans värld. Jag kan dock bli väldigt ambitiös när jag väl vill så jag är inte dålig på något sätt.

Ikväll kommer mina bästa vänner från Lund, jag är fett taggad! De närmaste dagarna kommer bli helt underbara för senast jag träffade dem var bara kort i oktober. Nu ska jag visa dem Stockholm, mina nya vänner, min favoritgata, mina favoritaffärer, och allt annat som är värt att se.

Jag köpte lösningshäftet till min mattebok för 600 kr, dyrt jag vet men fett värt! så från och med nu kommer jag bojkotta alla föreläsningar och studera på egen hand. Håhå, nu kommer jag äntligen kunna förstå "Analys i en variabel".


091202

Det har varit en slapp dag i skolan så för att inte få dåligt samvete på grund av att jag inte gör nått nyttigt så satte jag näsan i kemin. Jag har även bestämt mig för att pröjsa 600 spänn på ett mattelösningshäfte, det är dyrt jag vet. Men kan man lägga 600 på ett par skor så borde man även kunna lägga det på studier tycker jag.

Jag bor fortfarande inneboende och jag tycker inte att jag förtjänar att mina föräldrar ska betala för att jag ska vistas här. Jag vill inte bli bortskämd för då känns det som att jag måste gottgöra det på något sätt och jag orkar inte gå med den bördan att känna mig skyldig. Jag vill faktiskt kunna klara mig själv, se hur bra jag faktiskt kan ordna för mig själv utan  någon annans hjälp.

Idag har jag lagt ner en del tid på att hjälpa Olivia och Jing som jag bor hos, med deras svenskaläxor(de håller på att lära sig svenska), lagade mat och diskade. Det känns bra att få hjälpa någon, man blir liksom glad, nästan lycklig.

Hoppas ni också hjälpte någon idag, vare sig det är att hjälpa en gumma över gatan eller bara genom att hjälpa någon med en fråga kan faktiskt lysa upp ens dag.

Puss & Kram
Fei

Min kvällsmat


Min jättegoda nudelwok smakade himmelskt. Veggetarish såklart!

091201

Första december idag och jag känner äntligen att julen snart är här efter en lång och uppfriskande promenad genom sthlms innestad. Det värmer i kroppen av att se alla fina ljus blinka mot den nattsvarta himlen.

Stureplan och drottninggatan skyltade så mycket att allt för ett ögonblick blev så jobbigt. Man kände verkligen hur affärerna skrek efter en att konsumera och jag mådde dåligt av det. Antagligen är det för att jag vet att jag måste konsumera mindre, eller så är det mitt gamla jag som springer ikapp mig; Mitt miljötankande samvete och även min studiemotivation.

Jag vet att jag levt rätt knäppt på senaste tiden, jag tror att det helt enkelt var skönt att slippa tänka för mycket. Men i fortsättningen ska jag försöka tänka efter mer så att jag slipper känna ångest efteråt.

Var har folk för planer inför julen? Jag drar ju hem till Lund  :)

Puss och kram

Fei


and here comes the red carpet...


Jag visste inte att Sverige hade så glamorösa gator vid juletid. Jag kommer ikapp med julstämningen...

Julvibbar


Man får ett sånt härligt varmt glädjepirr när man ser sånt här. Det kan förgylla ens dag. :)

RSS 2.0