China, here we come!

Nu drar jag, Åsa och Anna till Kina och stannar där i ca två veckor. Åh, jag är så glad för vi kommer ha det superkul! Mina släktingar och vänner är där och kan guida oss till de bästa ställena, allt från mat till shopping.

Känner att jag behöver komma bort lite från allt här hemma också, har ju kärleksproblem att tänka över och de ständiga tankarna om jag kommer in på Industridesign till hösten eller inte (Jag vill så mycket!!!!).

Så när jag är i Kina kanske jag inte kommer skriva lika ofta, ska nog försöka få tag på nån dator och uppdatera, men det blir nog inte lika tätt med inläggen.

Hoppas ni får det underbart så hörs vi (Kanske)!

Puss & Kram
Fei

Någon ville följa med...


Så jag är nästan färdig med packningen till Kina och när jag checkar en gång till ser jag Elin (Min syster) i resväskan. Så himla sött! :)

Förberedelser inför Kina

Jag är så trött just nu, håller på att fixa så att jag får med mig alla saker i min reseväska. Myggmedel och skrubb är sjukt viktigt, Jag minns en vacker dag då jag vaknade upp med 60 myggbett. Det var inget trevligt, speciellt inte när min kusin som sov bredvid mig bara fick 3. Jag skulle dessutom på fotoshot dagen efter. De fick photoshoppa ganska mycket kan jag tro.

Jag beställde tid hos fotostudion åt mig, Anna och Åsa dagen efter vi kommer fram. Det är alltid så kul att göra det; bli uppstylad och plåtad en heldag. Sedan gör de en skitsatsig album och affisch för typ 300 yuan.

Jag är så pepp inför resan! Vi kommer säkerligen shoppa och pruta som galningar där uppe, se på sevärdigheter, gå på SPA och äta underbar mat....okej, nu ska jag fortsätta packa.

Puss & Kram
Fei

Godmorgon!

Hoppas er midsommarafton blev underbar, för det blev min. Jag hade jättetrevligt med några vänner, vi grillade och åt sjukligt länge. Det var gott med grillat och massa jordgubbar och grädde, och jag är fortfarande mätt...

Vädret höll i sig hyfsat ändå, det var nästan fint väder och varmt. På kvällen tog jag sista tåget från Malmö till Lund, den gick två och jag fick sällskap till tåget av gulleplutten vilket var riktigt mysigt. Frös inte lika mycket i en varm famn :)

Hur var er midsommarafton?

Puss & Kram
Fei

Midsommarfest ikväll

Jag håller på att göra mig iordning för ikväll, ska dra till en kompis i Malmö och fira. Hoppas er midsommarkväll blir underbar!

Puss & Kram
Fei


Nyshoppad favoritklänning


Jag har ny köpt en klänning som jag vet att jag kommer använda heela sommaren. Den är så skön och funkar att ha till både vardags och fest. Jag funderar om jag ska ha den ikväll på midsommarfesten, men det kan ju bli kallt om jag ska cykla, men äh! Jag sätter på mig ett par leggins :P (Gina tricot, 149kr).

Nyshoppad ekologisk t-shirt


Denna t-shirt var supersöt, ekologisk och billig! Kostade 49 pix hos HM

Nyshoppad jacka!


Fyndade denna skitsnygga jackan på HM för 149 kr!

Idag har jag på mig...


...linne från Twist & Tango, jeans från CK, armband från Guldfynd och örhängen från Pilgrim.

Shoppingdag!

Godmorgongodmorgon på er! Igårkväll tänkte jag läsa en godnattsaga för min syster Elin, men hon var för en gångs skull villig att läsa för mig. Så jag lyssnade när hon ord för ord stakade sig fram...och somnade i hennes säng. Jag var så otroligt trött! Men nu är jag utvilad och ska ge mig på lite shopping till Kina. Måste köpa en hel del presenter till mina släktingar och vänner där borta. Så det blir väl å dra till Nova Lund med mommi och hitta lite fina prylar.

PS: Det ser inte ut att regna idag, kanske ska det bli hyfsat väder iallafall (Hoppas!)

PS 2: Uppdaterar er efter shoppingrundan :P

Pusss

Åldersgräns på glass.


Glömde lägga upp den här bilden från Prag, glass med 18 årsgräns e grejer det! Den innehåller Absint tydligen, men eftersom jag fullkomligt hatar absint så bangade jag att köpa den, vilket jag ändå ångrar nu efteråt. Skulle ha delat med nån och tagit en tugga bara för att testa^^

Med Studentmössan på.


Vill ha på mig min studentmössa mer än gång...det är så synd för nu är det aldrig riktigt fler tillfällen att ha den. :(

Helomvändning

Trodde det skulle bli en regnig dag, så jag började dagen med att se en mysig film; - Walk the line. Det är baserat på Johnny Cashs liv, om hans kärlek till June Carter. Den var heeelt underbar! Det var inte en sån smörjig kärlekshistoria, utan rikigt gripande som är svår att glömma. Har ni inte sett den så se den! Den har fått väldigt bra kritik, Reese Witherspoon spelar June riktigt bra.

Jag tog med Elin till stan och bjöd henne på Lunds nationalrätt; Falafel. Sen drack vi den underbaraste chokladdryck jag någonsin smakat. Det var hos Ahlgrens i Lund där det var eget recept från chokladbutiken.

Imorgon blir det midsommarafton, tänkte ju egentligen ha på mig en fin klänning men det ska ju bli regnigt (hemskt) så nu vet jag inte...vad ska ni hitta på på midsommar?

Godmorgon!

Nu mera sover jag bara sju timmar per natt, även om jag vill sova mer så går det inte. Innebär det då att jag börjar bli vuxen på riktigt?

Idag ska jag sitta barnvakt, hemskt väder och på midsommarafton ska det bli massa regn. Härligt med äkta svensk högtid! Jag har aldrig riktigt firat midsommar i Sverige för jag har nästan alltid varit bortrest. Så detta är nytt för mig, ska på midsommarfest hos Jakob  (honom jag träffade förra veckan). Ska bli riktigt kul!

Dagar som idag då man gör bäst i att stanna hemma, tänker jag hitta på lite pyssel, får se vad jag kan hitta på...

Hoppas er dag blir underbar!
Puss & Kram
Fei

Min egendesignade t-shirt


Som ni alla vet så är en av mina hobbies att trycka tröjor. Här är en av mina favoriter. Vad tycks?

Andra och sista provdagen avklarad.

Nu är jag färdig med intervjun och uppgifterna till industridesign i Lund. Det har varit två hektiska dagar då vi gjort totalt åtta olika uppgifter plus intervju. Dagen började inte alls bra då jag kom till mitt arbetsbord och såg att min lerfigur hade sprukit sönder på massor av ställen.

Under loppet av dagen försökte jag göra mitt bästa för att laga den så att den blev någonlunda hel igen. In i det sista jobbade jag - och jag hann.

Första uppgiften idag var Story board, det innebar att vi skulle rita en serie som de gav handlingen till. Det var ganska roligt och jag tycker att min blev skitkul. Sen direkt efter, började vi med konstruktion. Det innebar att vi skulle göra en sak som skapar en intressant ljusbild. Vi fick bl.a en ståltråd som visade sig vara väldigt ostyrlig, jag blev inte riktigt vän med den så därför lossnade min sak innan vi skulle äta lunch. Jag kände verkligen panik under hela lunchen, visste inte hur jag skulle kunna tämja ståltrådarna.

Efter lunchen hade vi en och en halv timme på oss att göra färdigt saken, rita av den och fixa färdigt lerfiguren samt ställa iordning allting på bordet. Jag skyndade mig som tusan, har nog aldrig varit så koncentrerad på att bli färdig med något estetiskt som då. Fy vad jag ansträngde mig! Men jag lyckades bli färdig med allt till slut och den blev rätt cool faktiskt.

Sen fick vi ett kuvert, som visade sig vara tomt! Vi skulle inom en halvtimme skapa något som gör skillnad mellan mig och de andra sökande. En riktigt taskig uppgift! Men jag tog mig i kragen och gjorde så gott jag kunde.

Denna andra provdagen var mycket mer hektisk och jobbig än första, men nu är det över och jag kan bara vänta. Men inte ska jag ha tråkigt när jag väntar heller. Till Kina drar jag på måndag! JIPPI!!!!

Nu ska jag hem till Åsa och planera vår resa till Kina.

Puss & Kram
Fei

Första provdagen avklarad!

Efter idag känner jag bara ännu mer att jag vill komma in på Industridesign på LTH. Alla var supertrevliga och miljön helt underbar. Jag Var väldigt nervös när jag kom dit imorse, det kändes nästan som första dagen man började i gymnasiet. Skillnaden var bara att jag var där för att anstränga mig mer än jag någonsin gjort förut.

Vi började med att bli fotade och alla fick varsitt nummer, jag fick nummer 68 - näst sist i listan. Intervjun började baklänges så jag blev den andra som intervjuades. Jag var nervös innan, men så fort jag hade börjat prata så kändes allt mycket bättre. Det kändes skitbra efteråt, men man vet ju aldrig hur juryn bedömer en.

Jag träffade en jättetrevlig tjej, också en bloggis; Elin (http://elinkan.blogg.se/). Hon och jag höll ihop hela dagen.  Folk var verkligen supertrevliga där!

Vi gjorde olika prover, dagen började med att vi skulle tillverka en lerfigur som är mjuk. Sedan skulle vi göra en logotyp för industridesignskolan i Lund. Efteråt blev det kroki, det innebär att man ritar av en naken person live. Jag har aldrig gjort det innan, men det var inte så hemskt som jag trodde.

Överlag känns det väldigt bra, det var riktigt kul!

Pussar & Kramar
Fei

Heading to IKDC


Nu är jag färdig att ge mig av, riktigt pepp faktiskt :) På bilden har jag på mig mina favoritörhängen som jag gjort själv, får hoppas att de ger mig lite tur...

Ha en superfin dag!
Puss

Industridesignprov imorgon!

Jag är så nervös för jag vill komma in på industridesign på LTH så mycket! Extremt mycket snarare, kanske mer än jag velat göra något annat. Det har varit min dröm sjukt länge nu och imorgon ska jag till IKDC (Ingvard Kamprards design centrum) och göra provet. AHHHHH!! Wish me luck.

Pussar & Kramar,
Fei

Världens coolaste väckarklocka


Dett är en pusselklocka, när den ringer, skjuts alla pusselbitar åt alla håll. Den slutar inte pipa förrän du placerat tillbaka alla, vilket kan bli en del jobb med ett yrvaket huvud. :S Något att införskaffa för sömntutorna?
http://www.bimbambanana.com/index.php?p=Puzzle-alarm-clock-cool-gadgets&side=visProd&prod_id=21

När vi ändå är inne på mat...


...Snacka om mutationer!!!!

Vegetarisk curryröra


Den här rätten är en av mina favoriter, verkligen supergod, enkel och snabb. Dessutom innehåller den massa nyttiga saker. Du behöver verkligen inte allt som står, oftast tar jag bara vad jag hittar i kylen och improviserar fram nått nytt varje gång.


Detta behöver du:
Morötter
ägg
champinjoner
majs
lök
gräslök/purjolök
tomat
spenatblad
Matvete (Bra med närproducerat)
Salt
socker
örtkryddor
curry
persilja

Så här gör du:
Hacka morötter, champinjoner, lök, gräslök/purjolök, tomat i bitar. Koka matvetet (står på förpackningen hur man gör). Fräs äggen som du vispat tillsammans med hackad gräslök och salt och ev. örtkrydda.

Ta ur äggen och lägg i en skål så länge. Häll på ny matolja och häll över champinjoner, lök, morötter och sist majsen. Häll lite salt och låt fräsa. Efter en stund lägger du i tomaten, strör lite salt och socker över. blandar eventuellt i några droppar vitvinsvinäger, men kan uteslutas. Lägg i lite hackad persilja.

Låt allting mullra under lock i 3-5 minuter. Sen häller du i äggen och det kokta matvetet och smaksätter med lite örtkryddor och nån tesked curry. Smaka av tills du tycker allting smakar gudomligt, för Då är du färdig!


...


...till efterätt blev det som vanligt, Feis jättegoda milkshake! :D

Yeah!


Knäpp skylt


Såna här skyltar hittade jag i Köpenhamn, vilka galna danskar! :P

Knäpp skylt


En dagsutflykt.

Köpenhamn var trevligt som vanligt, speciellt i solskenet. Äntligen blev det sol idag, ack som jag har längtat efter att molnen skulle skingra sig! Jag guidade min kinesiska vän i landet på andra sidan havet, det blev väldigt turistigt:P.

Vi spankulerade på Ströget och när vi på något vis kände oss vilsna, så blev vi guidade av de galna danskarna:) Trevliga typer, det är vad de är. Dessutom är de Särskilt duktiga på att designa saker. Vi tittade runt i coola designerbutiker och jag fastnade för mycket, men speciellt för den klädgalgen som finns längre ner på sidan. XD

Hoppas er dag varit super!

Puss & kram
Fei


Dansk design


Är det något jag sällan kan stirra mig mätt på, så är det dansk design, här är en av favoriterna som jag hittade idag. En klädgalge som enligt mig ser ut som en skridsko, eller vad tycker ni?

I landet på andra sidan havet


Sån äkta turist jag är!

Köpenhamn idag!

Kvällen igår blev jättetrevlig, jag och min dejt fikade på espresso house och drack Chai, mmm..älskar det verkligen. Sen kollade vi på bio, vi såg Änglar och demoner. Det var verkligen en jättebra film, den varade i två och en halvtimme men kändes inte alls så länge faktiskt. Om ni inte sett den, så se den! Det är en film baserad på en bok och utspelar sig i Vatikanstaten, allting var verklighetstroget och riktigt spännande.

Jag har inte läst boken, men min dejt hade och han sa att den var bättre än Da vinci koden (också en film baserad av en bok av samma författare). Efter filmen gick vi en promenad, han är verkligen en jättego' kille! Jag är bjuden på midsommaraftonsfest hos honom på fredag, men jag får se om jag hinner eftersom jag måste hinna förbereda till Kina. Ska ju åka dit på söndag med Anna och Åsa, är så pepp!

Nu ska jag till Köpenhamn med min pappas väns dotter från Kina. Ska försöka guida henne igenom det, får hoppas att jag inte går vilse och att mina fossingar inte dör.

Hörs senare,
Puss.

Studentfoto


Foto från studentadagen i torsdags.

Trött

Jag har värk över båda benen, det känns som om jag varit med om värsta fyspasset i en vecka. Jag var på stan och guidade en kinesisk väns släkting i Lund och jag kände mig så fruktansvärt mör. Jag sov inte alls bra inatt eftersom jag vaknade kl. 4 av min hosta. Yess, det har blivit värre efter studentfirandet. Måtte det blir bättre för på om en vecka bär det av till Kina med mina två bästa vänner; Anna och Åsa.

Nu ikväll ska jag på dejt. Lite smånervös men ändå glad, vi ska fika först så att jag kan ladda kroppen med lite koffein innan vi ska se på bio. Det blir Änglar och demoner. Jag hoppas att filmen är bra, annars lär jag somna.

Hoppas er dag varit underbar hittills. Jag ska ta en powernap nu.

Puss & Kram,
Fei

Det var då...


Denna lilla fina bild på mig fick pryda studentskylten. Här är jag ca 4  år och bilden är tagen i GBG då vi precis flyttat från Kina till Sverige.

Det bästa dygnet på länge - Student 2009!

Morgonen
Jag kan inte minnas att jag har haft en mer lyckad dag, min studentdag blev över all förväntan. Dagen började med champangefrukost på Stadsparken med klassen, sedan bar det av mot skolfotograferingen där vår klass blev förevigad en sista gång.

Lunchen

Vi åt "sista måltiden" med klassen på Myntha; dålig service enligt mig, men hyfsad god mat. Vi hade mycket trevligt men trångt vid den lilla uteserveringen. SMHI hade förutspått att regn skulle spöa ner vid lunchtid, men eftersom moder natur var på vår sida denna dag så kunde vi inte bara sitta ute och käka, utan även åka flak utan att känna en droppe falla, vilket jag igår inte trodde var möjligt.

Kvällen
På utsparken möttes jag av ett stort gäng kineser som är vänner och vänner till mina föräldrar, och jag blev överöst med gosedjur och blommor. Jag blev så GLAD! Sedan försvann vi upp till flaket och det var verkligen en härlig upplevelse som jag sent kommer att glömma.

Väl hemma efter flakresan fick jag massor av kramar, lyckönskningar och presenter. Över 80 personer kom och det blev mängder av god asiatisk mat lagad av Sveriges bästa kock inom asiatisk matlagning. Han är god vän till familjen, så han ställde upp till min student gratis, så himla tacksam jag är!

Natten
Efterfesten på Tegnérs började hemskt, jag var en av de första som  hade anlänt så ingen  jag kände var där. Jag stod i kön och blev nästintill våldtagen av en berusad kille i kön. Det var sjukt obehagligt så när jag kom in så låste jag in mig i the ladies och stannade tills mina vänner hade kommit från sina respektive studentskivor.

Kvällen blev sedan underbar. Jag träffade världens sötaste kille som av nån anledning bara ville dansa med mig. han bjöd mig på massor av drinkar, vi pratade mycket och vi dansade hela natten, ända tills vakterna slängde ut oss. Vi bytte nummer och jag hoppas verkligen att vi ses igen. jag är jätteblyg med sånt, vet aldrig om jag, eller när jag borde höra av mig. :S

När jag kom hem vid fyra på natten efter att ha cyklat i iskallt regn och motvind med en kompis på pakethållaren och halvlullig. Då såg jag att en någon snarkade från mitt rum, det var ingen i min familj, men jag ville inte väcka någon så jag la mig på ovanvåningen i samma säng som Elin (min syster). Det blev trångt och jag kunde inte somna, sov väl 3 timmar totalt. Sen gick jag upp och öppnade alla studentpresenterna, jag har aldrig någonsin i mitt liv fått så mycket saker på en gång, så det var verkligen kul att öppna allting.

Idag
Eftersom jag bara fick 3 timmars sömn igår så känner jag mig riktigt mör just nu. Har hjälpt till hemma med städningen efter skolavslutningen idag. Skolavslutningen var så fin. Jag blev riktigt tårögd vid slutet, jag ville inte gå därifrån, jag ville liksom inte lämna det ställe jag återvänt till under 3 år, det ställe jag känt trygghet och det ställe jag träffat alla de underbara människor jag har som vänner nu. Men livet går vidare, och nu är det slut.

Utsläppet


Det var väldigt många som kom till mitt utsläpp. Jag blev riktigt överaskad!  Men glad blev jag definitivt.

Student 2009! Dä ä ja'


Utsläpp på Spyken :)

Min studentmössa


Massor av lyckönskningar trängdes med gulliga små kommentarer i min studentmössa. Blir verkligen bubblande av glädje när jag läser vad folk som man tycker om skrivit.

Student 2009


Student 2009, nu kommer jag! Ska dra till parken för champangefrukost om en stund. Kommer blogga imorgon om studenten. Idag ska jag ha partyparty!

Min studentklänning


Den ser ut som en dröm, det är den finaste klänning jag haft så jag hoppas verkligen att jag inte blir nedsprutad med öl på studenten imorgon. Klänningen är från Cocoon, Shanghai.

Längtar till studenten imorgon

Det har gått så fort...det känns som om jag var 16 och hade slutat högstadiet alldeles nyss. Men gymnasietiden, med alla dess glada, sorgsna och hemska tider är förbi. Vare sig jag vill eller inte så har jag växt och blivit till den jag är nu, alldeles innanför porten till vuxenlivet. Det är nu världen står inför mina fötter...vare sig världen är redo eller ej; - Världen,  nu kommer jag! Student 2009!

Nästan färdig

Nu är min spelningslista till min studentskiva färdig! Yeah, så nu ska jag ta och piffa upp mig till kvällens två studentskivor; Carl och Ken. Jag kände idag om inte mer än igår, helt sjukt så mycket jag vill ta studenten. Jag vill springa ut från skolgården och skrika: "Vi har tagit studenten!!! För vi är så jävla bra!!!". Men nu är jag bara krasslig i halsen och har ingen visselpipa...jag har letat hela dagen, men nej, inge visselpipa.


Stressig dag

Nu har jag och några vänner målat färdigt våra flakskyltar. Jag har så mycket att dona till studenten så det är inte sant! Just nu försöker jag fixa ihop en spelningslista med ganska lugn härlig chillmusik, några bra tips? Stack till Biblioteket nyss för att fixa ihop några CD-skivor och kom hem med typ 15 stycken.

Jag vaknade imorse efter en ganska sömnlös natt då jag kände mig otroligt trött. Och gissa vad det första jag skulle uträtta när jag steg upp var? -Jo, nämligen att Ta in strumporna från tvättlinan och para ihop dem. YESS! Tänkte jag, nej, snarare gäsp. Men iallafall, alla var så himla stressade, så jag hängde tvätten och försökte hjälpa så gott jag kunde. Studentskiva imorgon! Herregud, det ÄR verkligen så snart.

Nej, nu ska jag återgå till att tlllverka studentkort och musik. Ska på två studenter ikväll...bara jag hinner.

Puss & Kram

Fei


Maries student


Här är jag med Marie i studentmössa och en riktigt ball kille Jakob, en ny bekantskap.

Sjukt bra dag!

Det är ju som man säger; slutet gott, allting gott. Ungefär så kan man säga om min dag. På morgonen var jag som sagt väldigt trög på att ge mig av till Emma och pynta flakskyltar. Inte alls pepp faktiskt, men det blev rätt fina skyltar ändå.

Jag hade glömt att lämna hemnyckeln till min lillasyster Elin på vägen till skolan, så det innebar 20 minuters extra cykling för mig. Sjukt drygt eftersom jag ville till fotolabbet så fort som möjligt. Men det blev ändå en hel del labb i slutänden, så jag ska inte klaga! Jag gjorde faktiskt rekordmånga på ca 3 timmar; förstorade nämligen ca 30 stycken. Det blev många bra men även en del misslyckade. Ska ta och lägga upp några imorgon när jag får tid, nu är jag bara trött efter Maries studentskiva.

Studentskivan var faktiskt jättekul! Så sjukt ball att Marie har tagit studenten nu, efter så många år jag känt henne (9 år). Efter ikväll kände jag verkligen hur en eld inom mig flammade upp. Jag längtar verkligen! Verkligenverkligen sjukt mycket! För det ska bli så kul! Jag har varit skoltrött alldeles för länge och snart ska jag få ett slut. Härligt!

Nej, nu ska jag försöka få en blund också, hoppas ni haft en underbar dag!

Puss & Kram
Fei

Idag ska jag...

Fixa studentskyltar till flaket! Gå på studentskiva på kvällen och under dagen ska jag stå i fotolabbet och mecka hade jag tänkt. Mina föräldrar har fullt upp med att fixa inköp till min studentskiva, så jag känner en del dåligt samvete för att jag inte hinner hjälpa dem så mycket. De är så stressade och allmänt sura känns det som, så jag önskar bara att få studenten överstökad just nu...

Aja, nu ska jag dra till Emma och pynta flak-skyltar

Hoppas ni får en bra dag!

Project runway-finalen

Jag tycker verkligen att alla kollektionerna var fina, men allra mest Kenleys. Hon förtjänade inte att bli petad bara för att hennes kläder ansågs vara plagiat. Speciellt gillade jag den första klänningen med ett rosa tyg över och den stora klänningen med svart tyll.

Leannes kollektion var väldigt häftig, den sista klänningen var absolut fantastisk! Men Kenleys kollektion är mer glädjande och enligt mig fullkomligt underbar.

Nej, nu tänkar jag softa framför sex and the city.

Puss & Kram
Fei

Prag


Detta är alltså Prag - Äkta turistastad.

Jag vid en bro i Prag


Här står jag vid Karlsbron tror jag, bild tagen av Åsa Minör.

Fotograferat: Mommi


Kände mig tvungen att lägga ut dessa fina bilder som jag tog på mommi förra veckan. De är så härliga! Framkallade och förstorade dem idag, och jag tänkte förstora resten imorgon. Ser fram emot ännu en labbdag :D

Soft eftermiddag

Jag var i fotolabbet i 2.5 timme idag och framkallade min rulle från Prag. Har ju velat göra det i typ fyra dagar nu och är skitglad över att jag fick det gjort idag. Fick massor av fina bilder, och utan Philips fotopapper skulle jag inte kunnat göra så många som jag gjorde.

Jag var hos Philip en stund innan jag var i fotolabbet. Det var några dagar sen jag såg honom så jag blev skitglad över att vi kunde hänga idag. Brukar annars ha för mycket att göra, eller så sover han(den killen sover som ett björndjur). Men idag hängde vi lite och så lagade jag min jättegoda maträtt, ni vet den asiatiska veggomaten jag la upp igår. Han blev helt såld så gott han tyckte att det var.

Nu ska jag äta kvällsmat, blev riktigt hungrig av att skriva om mat.

Puss & Kram
Fei

Sista mattelektionen

Hade min sista mattelektion idag! Blandade känslor kan man säga, jag är skitglad över att matten är över. Aldrig mer imaginära tal! Jippi! Samtidigt hade vi en sådan bra lärare, bästa matteläraren jag haft under hela min skoltid faktiskt. Han heter Rolf och är egentligen pensionerad, men jobbade denna terminen eftersom vår första lärare hoppade av. Men grymt pedagogisk var han och även om vi inte hade honom så länge så vet jag att alla gillade honom.

Nu ska jag dra till fotolabbet, får se om jag hittar Janne. Han är den enda jag litar på inom fotto :P

My friend is back!

Åh så glad jag är över att en av mina bästa vänner, Sara är tillbaka från England! Jag tror inte jag fattade hur mycket jag hade saknat henne förrän jag såg henne ikväll. Jag fick tårar i ögonen och blev riktigt sentimental. Efter ett år av brevväxling, var ljudet av hennes röst riktigt omtumlande. Jag kände verkligen hur jag från topp till tå kände hur lycklig jag var över hennes återkomst i gänget. Sara är den bästa vännen någon kan ha; omtänksam och rolig! Nu måste vi börja ta igen det gångna året sötnos!

Godnatt allihop, ska sova ut efter en mycket grå men händelserik dag.

Puss och kram skumbanan.

Grön kvällsmat


Kände för en lättare kvällsmat idag efter min jobbiga dröm i natt. Det blev en massa grönt och nyttigt. Det blev en sallad med Italiensk touch.

Detta behöver du:
isbergssallad
majskorn
fransk mix (nån sorts sallad)
tomat
gurka
salt
örtsalt
olivolja
balsamvinäger
pumpakärnor (ger mycket järn i kosten)

Asiatisk veggomat


Detta är den godaste rätten hela min familj vet! Den är nyttig och snabblagad(ca 15 min) - kan inte bli bättre.
Detta behöver du:
3 ägg
2 tomater
lite gräslök eller purjolök(kan vara utan också, men blir inte lika gott och fint)
matolja
eventuellt vatten (om tomaterna inte är vattniga)
Salt
socker.

Så här gör du:
Vispa ägg och lite salt, ca 2 kryddmått, i en skål. Hacka gräslöken och häll i lite(inte allt). Häll i olja och gör äggröra i stekpannan. När det börjar bli lite gyllenbrun färg här och var, tar du och häller över allt tillbaka i skålen.

Sänk värmen till mellanvarmt och lägg i gräslök/purjolök och de färdigskurna tomatbitarna, se till att få med så mycket av saften som möjligt. Häll i 1-2 kryddmått salt och lika mycket socker, blanda och häll i eventuellt en matsked vatten. Var noga med att inte späda med för mycket vatten eftersom smaken försvinner lite. Lägg på locket och låt sjuda i ca 4 minuter.

Häll i äggröran och stäng av värmen, låt stanna kvar en stund i pannan och lägg i en skål. Enkelt och gott! Här har du en av mina favoriträtter.

Inatt drömde jag om...

...att jag hade blivit jättetjock, det var helt verkligt. När jag vaknade var jag tvungen att känna på mig själv för att verkligen fatta att det var en dröm. Jag drömde om att jag hade fått gäddhäng som kändes jättelöst och att min mage var som en stor tunna. Ush, jag ryser vid tanken! Jag skulle aldrig kunna trivas i en kropp som är så överviktig för jag skulle bara känna mig klumpig och i vägen överallt.

Jag sov tolv timmar inatt, det är första gången på länge som jag sovit så mycket i sträck. Jag har mycket att göra idag:

1. Rösta (Klart man ska rösta!)

2. Träffa Min vän från Singapore och ta en kopp kaffe (Hon ska åka imorgon fär gott)

3. Hitta bra musik till min studentskiva nästa torsdag, några bra tips?

4. Gå på en födelsedagsfest ikväll (Ska bli jättekul eftersom en av mina bästa vänner har kommit hem från England efter ett studieår).

5. Ja, var tvungen att lägga en punkt till...jag måste städa mitt rum - det ser ut som ett bombnedslag...puhh..nu ska jag sätta igång med allt.

Hoppas ni får en superbra dag!
Puss


Världens ljuvligaste milkshake


Jag tror att jag har en förkärlek för lila, nyss gjorde jag en jättegod lila milkshake.
Ingredienser:
Frysta björnbär
mjölk
a-fil
en klick honung
två skedar jordgubbssylt
en banan

Sen tog jag mixerstaven och mixxade ihop allt och resultatet blev gudomligt :)

Avslutningen i nian


Det var när jag var 16 år fyllda och klarade högstadiet med högsta betyg i allt -320p. Mina föräldrar var så stolta. Nu om mindre än 5 dagar tar jag studenten, det är nu allt tar slut på riktigt. Även om gymnasiet var frivilligt så har jag aldrig haft ett annat alternativ än att fortsätta plugga och jag vet att den absoluta friheten inte kommer förrän på torsdag som jag fortfarande inte kan greppa. Att det är min tur nu, att det verkligen är sant.

Veggomiddag


Det blev en supergod maträtt ikväll som jag improviserade fram till mig och Elin.
Den innehåller:
2 ägg
gräslök
gröna linser
majs
persilja
en halv burk dolmio
en halv lök
en morot
några lagerblad
en tomat
pasta
salt
peppar
några droppar vitvinsvinäger.

Jag kokde linserna tillsammans med lagerbladen för att det skulle få lite smak och doft. Under tiden kokade jag pastan(farfalle). Jag hackade lök och morötter och rörde ihop äggen och gräslöken som jag rörde i stekpannan. sen var det bara att hälla i resten av ingredienserna. Enkelt och snabbt!

Smink som jag använt till balmakeupen.


Det blev mycket lila:) Min absoluta favorit är ändå den runda asken åt vänster. Det är en universalprodukt som jag använt nästan dagligen i fyra-fem år(Det är fortfarande typ hälften kvar!). Det är en highlighter som är metallicbronsfärgad. Heter High tech lighter i nyansen asteroid och självklart från Makeupstore.

Min balväska gick sönder efter första användningen...


Man tycker ju att en balväska som kostar 300 ska hålla, iallafall första gången. :(
Så här blev det, magneten var alldeles för stark.

Chillkväll.


Varken jag och Sally var sugna på att festa kvällen efter balen, så vi hade vår chillkväll med nachos (cheese), guacamole och givetvis de bästa vänner man kan tänka sig; Ben & Jerry. Vi körde på ett säkert kort och käkade upp en hel burk Cookie dough tillsammans. Underbart frosseri!

After party.


Så här såg jag ut efter 15 timmars festande. Min frissa hade blivit helt förstörd i och med att vi hade dansat så vilt och jag tror jag höll på att decka flera gånger här under frukostbuffén på Grand.

Mmmmmm


Efterätten på Grand var en underbar pancotta med jordgubbar som kunde ha varit dubbelt så stor. Den var verkligen gudomligt god!

Balen


Vidar och jag utanför Grand hotel i vimmlet.

Balen.

Jag har festat i totalt 15 timmar, först blev det bal på Grand, sen efterfest på Tegnérs, sen efterefterfest på Spyken och sist men inte minst en underbar frukostbuffé på Grand. Jag var heelt slutkörd när jag var hemma, jag tror jag tuppade av flera gånger när vi åt frukost för jag var så trött. Vi hade dansat hela kvällen och hoppat runt som galningar. Jag hade tur som bytte till platta skor efter balen. Är tveksam till att mina fossingar skulle ha överlevt annars.

Kvällen var lyckad med god en trerättersmiddag och levande ljus. Jag och min baldejt Vidar försökte sedan dansa vals och foxtrot så gott vi kunde, men det slutade med att vi bara föste fötterna fram och tillbaka på samma sätt till all musik, hehe. Jag önskar att jag hade lärt mig lite innan balen, men det var ju helt enkelt bristen på tid som gjort att man inte kunnat.

Kan säga att förväntningarna på kvällen var skyhöga hos de flesta, allra minst hos mig också. Jag hoppades att jag inte skulle bli trött så snabbt som jag blev och min hosta gjorde inte saken bättre. Jag hostade så jag nästan trodde att mina lungor skulle sprängas i intervaller. Ganska konstigt men jag drack mängder med vatten och jag tror att det var mycket vätskor som gjorde att jag blev mätt, för trerättersmiddagen var inte mättande för fem öre.

Jag brukar inte gilla rödvin annars men igår fick jag den godaste jag druckit, det var lite sött med en eftersmak som påminde lite om chilichoklad. Det vita vinet var också jättegott, det var också ett av de godast jag smakat. Tror att vinet var från Chile, det var nått jag snappade upp när servitrisen fyllde på iallafall.

Man kan väl säga att min första riktiga bal i mitt liv blev riktigt rolig men tröttsam :)

I vår trädgård


Hemma hos oss innan vi skulle till Grand. Vi hade väldigt bråttom eftersom Vidar klantigt nog hade glömt sina balbiljetter hemma.

Jag & Vidar


Jag och Vidar anländer


Balvimmel


lite vimmel framför Grand hotell. Vackra Sally i lila och Anna i svart.

Vacker, vackrare, vackrast!


Här är jag och mina två bästa vänner; Anna till vänster och Debora till höger.
Visst är vi vackra?

Utanför Grand


Här är jag med ett glas champange

Hair done!


Jag älskar håret, perfekt och precis som jag ville ha det. Lite Marie Antoinette över det:P

Min balklänning


Segar mig, ska gå snart, men här är min balklänning från Cocoon från Shanghai.

Vackert väder.

Jag tycker att vi har sådan tur med vädret, balen är idag och väderprognosen visade att det skulle bli soligt och hyfsat varmt i sydvästra Sverige. Resten av Sverige verkar få massa regn förutom norrland, moder jord är på vår sida :)

Jag har nyss ätit lite frukost och funderar nu på att dra till fotolabbet. Ska och fixa frisyren klockan ett så jag kommer inte kunna hålla på så länge som jag brukar. Har tänkte framkalla min rulle från Prag jättelänge nu, men har haft så mycket sistaminutenskolarbete som tagit all tid.

Nej, vädret ser så fint ut, jag tror jag ska cykla till skolan nu.
Hörs senare!

Min balväska



Balväska från Fancy Fanny köpt hos Ljungbergs. Trodde inte att de hade balväskor, men blev överraskad när en kompis visade sin, så gick genast dit och hittade den här. Väldigt balig och lite för ärtig för min smak egentligen, men är det bal så är det.

Pepp inför imorgon!

Bal imorgon! Ska bli riktigt roligt och jag ser fram emot att se alla andra. Jag köpte en balväska idag, sista minuten-shopping ni vet. Men den blev riktigt bra, samma lila som på min sjal och allt känns klaffat och klart. Frissan fixas hos Mischa och sminket hos Sally. Yeah, ska bli så sjukt nice!

Betygen sattes idag och jag känner mig äntligen fri från skolan. Fick reda på att jag får VG i fysik B, är riktigt glad över det eftersom det såg mörkt ut ett tag.  Jag kommer gå ut med en del VG och MVG och inget G, ska tralla ut ur Spykens skolgård med stolthet nästa torsdag...Kan inte fatta att jag verkligen TAR studenten om en vecka, det är verkligen sinnessjukt! Tiden går alldeles för snabbt just nu.

Nu ska jag sova och vila upp mig fram till imorgon. Ingen lär ju gå till skolan imorgon, men jag tänkte va där lite vid lunchtid och labba lite i fotolabbet, vill ju passa på innan jag är kickad från skolan och blir obehörig i labbet.

Godnatt allihop

Puss & Kram
Fei

Balförberedelser!

Jag var och såg Polhems balmingel idag och jag kan ju bara säga att jag blev helt förundrad av alla fina klänningar på plats. Hår, smink och acessoarer var underbart fina. Det fanns såklart de som var mindre fina men alla var snygga upp till tänderna.

Jag längtar så till min egen bal på torsdag men jag stör mig på att jag är förkyld nu. Jag kan bara hoppas att jag ska orka dans på Grand hotel, efterfest på Tegnérs, efterefterfest på Spyken och sen frukost på grand hotel...och sedan hoppa runt i skolan. Man har ju sett treor genom åren gjort detta och längtat efter att få göra likadant...Att vara sjuk nu är verkligen helt fel tajming. Det suger verkligen!

Men nu ska jag recovra mig så gott det går och sova ut. Imorgon har jag tänkt jobba i fotolabbet :)

Puss & Kram
Fei

Lila blick


Violet storm från makeupstore. I like!!

Öga med lila ögonpenna


Öga med lila ögonpenna


Makeupstore Violet storm.

Nu är det inget kvar!

Idag gjorde jag det sista måstet i gymnasiet! Nu är det bara partyparty som gäller, om jag någonsin blir av med min lilla förkyldning! Aja, ska inte klaga, Åsa har varit sjuk i snart två veckor och är så illa däran att hon knappt kan göra något.

Jag gick en sväng i stan med Hanna och provade sommarklänningar och linnen. Det var jävligt najs, förrutom att jag höll på att kissa på mig när hon velade mellan en klänning i två olika färger. Jag köpte ett torrschampo från proffs (mitt nuvarande från Toni&gui funkar fortfarande), eftersom det var extrapris och kostade 29.50 på HM, mycket billigare än den jag köpte på Åhléns för 135pix. Men det var i och för sig en större flaska och från Toni&gui.

Snart ska jag dra till AF-borgen och checka in alla snygga bal-par. Polhem(Lunds största gymnasieskola) har sin bal idag så jag tänkte få lite inspiration fram till vår skolas bal på torsdag.

Ikväll ska jag bara chilla och ladda upp batterierna, ska kanske se på Ugly Betty och hänga med Sally och frossa i lite onyttigheter(min bantning går inte bra).

Puss & Kram
Fei


Min plansch till fotokursen.


Här kan man se ungefär hur planschen blev, temat är Kunskapens träd och jag klottrade på planshen i torsdags då jag lämnade in den. Glaset speglar min siluett och vår skolgård (Spyken)

Smink till balen



Jag köpte en lila ögonpenna igår som matchar min sjal. Den blir perfekt eftersom det också är min favoritfärg :)

Free bra







Inköp till balen. Perfekt till allt axelbandslöst och halvgenomskinligt.


Det bästa finns i denna påsen!



Shoppat till balmakeupen, visar upp det imorgon när jag har det på ^^

Underbart väder!

Idag var en underbar dag, jag blir så pigg av vädret! Nu har jag lämnat in allt jag skulle; programmering, bild och svenska. Jag fick redovisa programmeringen själv eftersom Lucas inte kom, väldigt dålig stil och han vet om det! Menmen, nu är det over and done och jag är glad och nöjd trots allt.

Efter skolan blev det balshopping, jag köpte en Freebra, det är bh utav enbart silikon och plast och det syns verkligen inte alls när man har den på. Utan band och allt sitter den som gjutet på brösten, skithäftigt! Jag har den under min balklänning och studentklänning eftersom den ena är axelbandslös, och den andra är ganska genomskinlig och har en udda axelbandsmodell.

Sen blev det smink från Makeupstore och några fina klämmor till baluppsättningen. Jag ska få håret fixat av Mischa från Capa. Han är den bästa frisören som klippt mig och jag hoppas han sätter upp håret lika bra som han klipper nu :)

Jag hade min sista pianolektion med Robert idag eftersom jag ju inte får gå kvar i den kommunala skolan efter studenten. Men det ska bli skönt med en paus från pianot efter 11 år av spelande. Fast det är klart jag kommer öva själv...i sinom tid.

Nu ska jag gå och ta en dush efter denna kokande varma dag!

Puss och kram
Fei.

RSS 2.0