Valborg!

Jag hoppas att ni får en fin Valborgsmässoafton! Själv tar jag det lungt hemma efter en slitsam dag med massor av jobb. Mina ursprungliga planer på att gå ut med vänner för att få en skymt av Majbrasan var förgäves. Men istället är jag i princip färdig med min engelskarapport. Jag är ännu inte riktigt nöjd med den, men får se vad jag kan åstadkomma innan den ska lämnas in...
Snart blir det läggdags för min del med fortsatt jobb imorgon.
Ha en fortsatt kul Valborg!
Kram

En himmel av körsbärsblommor


Körsbärsblommor i kungsträdgården


Picknick i det gröna

Det blev en impulspicknik idag i humlegården. Jag och pojken min tyckte att det var så härligt väder så vi tog oss en sväng till Kungsträdgården för att titta på körsbärsträden. På ICA ToGo köpte vi med lite pikniksmat och satte oss på min fina jordgubbsfilt. Svensk vår kan vara underbart!

Supergod risotto

Igårkväll blev det saffranskyckling med risotto. Jag testade ett nytt recept som jag tycker blev otroligt lyckat. Risottot innehåller bland annat persilja och lime som ger ett helt sjukt god doft. Den passar mycket bra till fisk och skaldjur.
Ifall ni vill prova receptet för risottot så finns det nedan, receptet är lite omskrivet så att det passar de som inte har riskokare. Men för de som har kan jag starkt rekommendera att använda den eftersom det är mycket mindre tidskrävande. För riskokare behöver man nämligen bara fräsa olivolja, lök och ris en stund och sen hälla på all vätska och när riset är färdigkokt, bara blanda i resten av ingredienserna:
Ingredienser:
1 st gul lök
3 msk olivolja
2.5 dl råris
0.5 dl vitt vin
6 dl hönsbuljong, koka upp större mängd eftersom vätskan reduceras
1 st lime
0.5 dl riven parmesanost
0.5 dl finhackad persilja
1 riven morot
Gör såhär:

1. Skala och finhacka löken. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och låt löken svetta i olja . Skölj riset ordentligt och rör ned det och låt riskornen få en glasig hinna och löken bli transparent. Koka upp buljongen i en kastrull bredvid.

2. Häll sedan på vin och låt det koka in. Häll på lite av den kokande buljongen. Rör om och slå på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar. Var noga med att röra hela tiden så att risotton inte bränner fast. Dra kastrullen från plattan.

3. Tvätta limen väl och raspa det yttersta skalet på limet och rör ner i risotton med lite av saften. Häll i ost, persilja och morötter. Rör ut så att osten smälter och smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt risotton vila 8 minuter.

Smaklig spis! ^^



Mys på kvällen

Som ni vet så gillar jag myskvällar extremt mycket. Igårkväll så använde det jag fick hemlevererat till dörren, nämligen ett datorställ, vilket jag använde lite som matbord igårkväll. Den är justerbar vid benen och den har en fläkt som går igång om man pluggar in USB-sladden i datorn. Den är verkligen perfekt att ha för mig och min kille som inte har någon tv hemma.

Sommarkänsla

Det är så jäkla fint väder ute, jag och Anna tänkte passa på att ta med våra kollegieblock, sprida ut picknicksfilten och fira att våren är här. :) Innan jag hann säga:"Kan vi inte fixa nått varmt och gott att dricka?", så hade hon redan tagit fram sin rosa termos för att göra varm choklad. Den kvinnan kan läsa mina tankar innan jag ens tänkt dem!

Godmorgon!

Godmorgon bloggen! Jag sitter och käkar frukost. Det blev en mysig sovmorgon med killen. Jag och Anna jobbade jättehårt hela dagen igår fram till elva på kvällen. När jag kom hem så var jag helt slut och sov som en stock. Snart ska jag bege mig till kinesiska ambassaden och fixa mamma och min systers visum. De ska iväg till Kina i juni med pappa och jag är rätt avis över att jag inte kan följa med. Men får se hur det blir. Senare blir det ett Skype-möte med våra handledare på Atlas Copco.
Vid lunchtid kommer ett paket till mig levererat till dörren. Jag ska visa vad det är senare.
Hoppas ni får en fin dag!

Godmorgon!

 
Tänkte egentligen post ett blogginlägg igårkväll men jag hann inte eftersom jag hade massor av jobb. Men jag och älskling gick ut och åt på Eastanbul där de har supergod turkisk mat från kolgrill för att fira att jag fick min första lön från Atlas Copco. När vi skulle hem igen köpte vi hem en kartong jordgubbar och halvsprang hem i regnet. Det var den sortens regn som är kall och obehaglig, det ilade ända in i benmärgen. När vi kom hem så ville jag bara värma mig så jag tog en riktigt lång varmdusch och satte mig framför laptopen för att jobba och käka jordgubbar samtidigt som jag skypade med Anna. Mysfaktorn var hög!
 
Nu ska jag förbereda mig så att jag kan sticka till Anna för att jobba resten av dan. Kommer sova över hos henne och eftersom jag inte kommer att ha internet där kommer jag förmodligen inte kunna blogga något. Jag önskar alla en supertorsdag!

120425

Goddaggoddag! Nu ska jag kila iväg till Anna och jobba med rapporten. Jag jobbade hela igårkväll och nu imorse har jag hunnit med ett möte inom projektlednings-caset. Ikväll kommer killen hem efter en konferensresa. Jag sa till honom att jag skulle stanna hos Anna resten av veckan men tänker överraska honom ikväll när han kommer hem:) Ni kanske undrar hur jag ska överraska honom när jag skrivit det på bloggen. Jag vet att han inte läser min blogg och även om han kollade den skulle han inte orka läsa. That's how it is!

120424

Nu är jag hemkommen efter en dag med en kontrollskrivning i engelska som jag tycker gick ganska bra, en presentation i engelska som gick mindre bra och ett möte om projektarbetet. Vi gick igen om vad som behövdes göras och kom fram till att det är väldigt mycket kvar.Vi har en deadline imorgon att skicka material från vår rapport till våra handledare på företaget imorgon så ikväll blir det massor av jobb. Snart ska jag slänga i mig lite spaghetti och köttfärssås, diska lite och fira att den här tuffa dagen är över.
En av sakerna som lyste upp min dag var att jag fickreda på att jag fick ett superbra betyg från kursen som jag tentade av i mars. :)

Blogga för att vaccinera 95 barn

Ibland kan man få väldigt bra anledning till att blogga. Bland annat detta för att vaccinera 95 barn. Apoteket hjärtat har en kampanj som innebär att alla som bloggar om kampanjen och pingar den på Twingly ger 95 barn i världen vaccin.
Det är en superbra sak att göra - alla tjänar på det; jag får känna att jag gjort något bra, barnen i världen får hjälp och Apoteket hjärtat får sin Reklam och förbättrar sin CSR. Win-win^^
[Foto: © UNICEF/Asselin]

Afternoon tea

Spenderar min eftermiddag med en kopp hett te och nybakta scones. Som pålägg har jag självklart min favoritmarmelad i aprikos. Jag sitter med en presentation som jag ska ha nästa vecka i teknisk engelska. Jag kommer fortsätta jobba i eftermiddag fram till kvällen. Då blir det saffranskyckling!

Det regnar inte lite

Jag är nyss hemkommen från skolan där vi hade vår utkastpresentation på projektet som jag och Anna har jobbat med sedan februari. Tiden har gått så snabbt men vi har hunnit med mycket. Den här presentationen har tagit oss längre tid en vi trott men jag tycker att redovisningen kändes det mycket bra. Dock har vi fortfarande supermycket framför oss. Jag måste ge järnet dessa dagar eftersom det är så mycket som måste göras för min del.
Min helg kommer att bestå av enbart plugg så jag tänker börja redan nu med att göra så mycket jag hinner innan jag somnar. Det kommer nog gå bra, värdret är ändå jättetrist ute så jag har liksom ingen drivkrft till att gå ut. Jag tänker sitta inne med en kopp hett te och jobba hårt. Hoppas ni får en mysig kväll!

Hmm...inget liv börjar nu

Jag har tittat på min planering av alla tentor och inlämningar och min slutsats är att jag borde börja min isolation och leva ett liv med min dator och mina böcker från nu till mitten av juni. Jag känner mig redan strypt av alla saker jag måste uträtta så jag hoppas att jag inte blir utbränd.

Lunch

Först vill jag be om ursäkt för den uteblivna uppdateringen på bloggen. Jag var alldeles för upptagen med att läsa vilket jag förmodligen kommer att vara den senaste tiden framöver. Just nu väntar jag på att Anna ska komma hit så att vi kan fixa vår presentation i projektet till på fredag och sedan fortsätta med rapporten. I skrivandets stund mumsar jag på tortellini med soltorkade tomater, mozarellaost och basilika. En riktigt smaskig blandning enligt mig!

120410

Back to reality. Jag har mycket, mycket att ta itu med nu när jag är hemma igen efter en härlig vistelse på Yasuragi SPA. Jag vill rekommendera det till alla eftersom även min kille som varken var för SPA eller japansk kultur och mat tyckte om Yasuragi och till och med föreslog att gå dit igen..och stanna i en vecka. Det är beläget i Nacka mitt bland skog och nära till havs. Personalen var supertrevlig och man får en känsla av att man är i Japan när man stöter på en japanska i kimono.
Maten var gudomligt god, frukostbuffén är nog det bästa. Det finns verkligen allt man vill ha; smoothie, nypressad juice som du får pressa själv, ägg, olika sorters bröd, fem olika filer/yoghurt, sashimi, misosoppa, sushi som man kunde göra själv, massor av olika drycker varma som kalla...you name it. Jag ville inte gå därifrån. En av de bästa sakerna på Spaet är att nästan all mat de erbjuder är ekologiskt eller KRAV märkt. Frukterna var jättesöta oberoende av vilken man tog. Jag tror att vad jag vill säga med detta inlägg är att jag helt enkelt vill tillbaka dit inom en snar framtid.
Imorgon ska jag upp tidigt och sticka på min första föreläsning i Project management. Sen ska jag kila direkt till Sickla för att ha ett jobbmöte. Men den här gången åker jag ensam eftersom Anna är jättesjuk. Jag hoppas att hon blir frisk snart. Jag kanske ska åka hem till henne imorgon om jag har tid över och koka nudelsoppa? Hmm...Jag får se. Nu ska jag få lite jobb gjort. Ha det bäst!

Tempura!

Det här är första gången jag friterat något...och förmodligen också sista gången, för jag har nog aldrig varit så skrämd i köket som då jag försökte fritera dessa tigerräkor i en liten aluminiumkastrull. Det skulle kunnat ha slutat riktigt illa ifall inte min kille rusat in medan jag skrek och gömde mig i köksvrån.
Fast goda blev de iallafall. Min kille åt hälften inom loppet på tre minuter och innan jag hann kolla upp. Han sa att de var mycket godare än de vi åt på Yasuragi i förrgår. Kanske för att man har blandat ihop tempurasmeten från scratch? ^^

Kvällsmat

Ikväll blev den här nudelsoppan räddningen på det iskalla vädret. Det blev Shitakesvampar och egenfriterad tigerräka till. Hur gott som helst!

Maki med karl-johan svamp

Till vänster i bilden ser ni en supergod variant av maki innehållande en god kräm tillsammans med karl-johan svamp. Det ska jag testa nästa gång jag gör sushi.

Tempura!

Friterad fisk men en speciell smet så kallad tempura. Smeten brukar bestå av mjöl, maizena, äggvita samt bakpulver för att få den lite tjocka konsistensen.

Shabu Shabu

Stekt biff med inlagda grönsaker i.

Blommkålspudding

Supergod, det låter inte så gott men den bör verkligen inte underskattas.

Flankstek


Reninnanlår


Min superefterätt

Jag kunde inte välja en efterätt, så det fick bli lite av varje från menyn :) Min favorit blev dock grön te glassen. Den smakade verkligen helt gudomligt! Det är så synd att man inte kan hitta det i vanliga butiker.

Efterätt

Créame brûlée med färska frukter

Jag i Yukatan

Här är en bild på mig i Yukatan som alla i SPAet fick och skulle ha på sig vart man än gick eftersom deras policy säger att ingen ska behöva tänka så mycket på sitt utseende eller andras utseende under vistelsen vilket jag tycker är en utmärkt idé eftersom man bara behöver fokusera på att slappna av.

Vyn utanför

I Yasuragi SPA befann vi oss mitt i skogen vid havet. Det var vackert och en  supermysig stämmning och så lungt att man kunde höra sina egna andetag.

Yasuragi

I Yasuragis restaurang Tokyo

Snapshot

systerdag! :) Vi har påskpysslat, ätit mat som jag lagat och kollat på serier. Numera vet jag att hon kan hänga med på engelska subtitles. Gaaah, va stor hon har blivit nu!

Snapshot

Jag och syster :)

RSS 2.0