120131

De senaste dagarna har jag haft mycket skolarbete. Jag har jobbat mycket med mitt projekt och en rapport i engelska. Dessutom har sömnen blivit mycket bortprioriterad vilket gjort mig lite hängig.
Dagen började med att jag vaknade av att Anna ringde mig och undrade vart jag var. D. stängde tydligen av väckarklockan innan jag hann höra den. Jättesnällt...not.
Jag har precis kommit hem från skolan och ska göra mig iordning för träning och spakväll. Det mysigaste man kan göra med en kompis är att ta det lungt en stund mitt i allt plugg.
Hoppas ni också får en supermysig kväll!

Städdag


Städdag

Vad mer kan jag säga...Jag och älsklingen tar tag i att göra det oroligt för alla dammråttor. Disk, tvätt, städning...här vankas det för myskväll. Om en stund ska jag på min första yogalektion på länge med finaste Anna.

OMG

Jag såg surfade runt bland lite youtube-klipp och hittade det här. Det är så sjukt! Jag tänker bara på hur ofta det händer att studenter gör som han som sitter på höger sida. Det extrema är att hon inte ens kommenterar det.

Fina vårfärger!

Som den nagelfreak jag är så har jag kollat in dessa nagellack från Kicks som snart kommer att släppas. Jag fastnade direkt för den mintgröna färgen. Jag är inget fan av korallrosa och den lila påminner för mycket om en färg av ett lik. Dior har släppt två liknande färger av den lila och gröna fast i en djupare nyans. Priset skiljer sig ju lite; 39 pix jämfört med drygt 200 spänn.

120126

Jag sitter och jobbar med en del skolarbete, Det är mycket att jobba i grupp och kontakta företag just nu. Imorse gick jag på den roligaste övningen jag har varit på, på KTH. Vi hade i läxa att rita upp våra personligheter på ett stort papper och redovisa för hela gruppen. Sen fick vi jobba i par och jag lärde känna en ny kille som jag ska jobba med i kursen från och med nu. Det ska bli spännande och se hur det kommer gå.

120125

Imorse var jag på första föreläsningen som började kl kvart över åtta. Jag klev upp från sängen klockan åtta eftersom det bara tar fem minuter att gå till skolan för mig vilket är otroligt skönt. Min morgonrutin blir väldigt tajt, men jag tycker det är värt det. Som vanligt är det typiskt mig att komma precis till kvart över och jag förväntade mig att bli sövd av föreläsaren som den föregående lektionen. Men idag hade vi en ny föreläsare som var otroligt intressant att lyssna på. Vi fick göra övningar i par och jag råkade sitta bredvid en urgullig fransman som jag debatterade med. Det är lite kul med stora grupper då man alltid kan hamna bredvid olika typer.
Nu ska jag ta och börja läsa i mina nyköpta böcker...kursböcker är dyra. Jag spenderade nästan tusen spänn på två stycken.

Gullig Pojk...

Ibland visar min kille en av sina omtänksamma sidor, han lagar nästan aldrig mat, men det är nog för att han inte kan mäta sig med mig. Det han gör är då att ställa fram lite mat så att jag får fixa som jag vill ha det.

Crêpes

Sen uppdatering, men det här var vad vi åt i fredags, nämligen; Crêpes med fetaost, spenat och soltorkade tomater, grönsakssallad och tomat- och örtris. Mumsmumms!

120124

Nu ska jag sticka till min engelska kurs. Jag var så trött igår eftersom jag satt med min inlämning, deadline är idag men jag ville ha den färdig. Jag har sån tur som har en så snäll kille som spenderar mer än en timme och kollar igenom min engelska.
Vi hörs senare!

Redo för skolan!


120124

Ledsen för låg uppdatering. Saken är den att jag har kollat en hel säsong av ett koreanskt drama de senaste dagarna. Jag såg ett avsnitt i torsdags och sen var jag fast. Sån nörd jag är haha!
Idag har jag varit i skolan och jag och Anna bestämde oss för att satsa på att börja träna på gym imorgon. Jag har längtat efter att börja bränna bort putmagen. Är taggad som få!
Nu ska jag lägga mig, godnatt!

Gott nytt år!

Välkomna drakens år!:D Ska alldeles strax iväg till stan för att fira drakens år. Vi hörs senare! Puss

Tickets

Snart drar jag och killen till dansens hus för att se Salem al fakirs omtolkning av Svansjön. Ska bli spännande och se hur den är efter att ha hört så mycket bra om den. Vi hörs senare!

120119

Snart kommer Annapanna hit! Vi ska käka lunch och börja spåna på vårt projekt resten av dagen. Ikväll ska vi laga Crêpes med fetaost och spenatfyllning. Det kommer bli sååå gott. Jag kommer antagligen lägga upp bilder på resultatet senare.

Härliga bilder

Min favorit är den med böckerna runt ett träd, vilken är er favorit?

Älvalek

Detta är min favoritmålning. Jämför med sista bilden i bildsekvensen.

Jag älskar...

Jag upptäckte en fotograf som heter Rune Guneriussen. Hans bilder finns att hitta här:
http://www.escapeintolife.com/artist-watch/rune-guneriussen/
Den sista av bildsekvensen påminner om en känd målning som heter"Älvalek" av Nils Blommér vilken är min absoluta favoritmålning.

180112

Jag sitter i skolan efter dagens första lektion. Har en fetehåla fram till tre. Men måste bli färdig med mina papper. Jag känner mig en aning stressad. Snart blir det att luncha med killen. Hörs senare!

Mer jobb

Jag hade en kul lektion i eftermiddags, som sagt gick jag på den första lektionen för terminen i engelska idag. Studietempot verkar vara skyhögt men jag hoppas att det kommer att gå bra att jobba med den nya gruppen jag hamnade med. Vi ska nämligen vara i samma projektgrupp genom hela terminen och det vore bull om man hamnar i en som man har svårt att samarbeta med.
Min grupp består av en svensk och en spansk tjej och en fransman. Jag känner på mig att vi kommer bli ett ganska ambitiöst gäng vilket passar mig väldigt bra eftersom jag alltid strävar efter högsta betyg och alltid försöker motivera mig själv till max.

120117

Jag håller på att göra en del pappersarbete. Allt ska lämnas in imorgon och jag har fortfarande mycket kvar. Om en stund ska jag iväg till skolan på min första kurs i teknisk engelska. Jag kommer antagligen inte känna någon när jag börjar. Om jag gör det vore det extremt sammanträffande. Nu ska jag djupdyka i mina papper. Vi hörs senare!

Sweetie

Ofta ser man katter hålla på med olika sorters upptåg, vissa är nästan bissarra. När jag kollade på det här klippet så tänkte jag hur yr katten måste ha varit efter att ha kommit ur den. När jag såg bollen med katten i var min första tanke pokémon...haha nostalgi!

Födelsedag

Idag är det min 22-årsdag och dagen började med att jag blev väckt med frukost på sängen och överfallen av D som kastade sig raklång på mig. Ja, ibland känner jag hur lättmosad jag är.
Jag stack till skolan nervös över den nya kursen som skulle börja och funderade över med vem jag skulle göra mitt kandidatarbete med. Jag och Anna hade tänkt jobba ihop sedan förra året, men efter att våra programansvariga hade förhandlat så förklarade de att det inte var möjligt.
Iallafall så tänkte jag att det inte kan skada att fråga examinatorn också så jag gick fram till vår nye examinator och frågade om det var möjligt och fick ett enkelt ja. Både jag och Anna blev superglada men smått chockade ändå. Där ser man hur bra det är att fråga runt! Vi firade det och min födelsedag genom att ta en snabb fika efter lektionen.
En skojig sak som hände idag var att min nye examinator som jag aldrig någonsin träffat tidigare gratulerade mig. Det kändes väldigt skumt men jag tycker han verkar helcool och påminner om en jultomte.

Saffranskyckling


Kvällsmat

Ikväll blev det Persiskt saffransris och saffranskyckling på spett med sallad och tsatsiki. Enkelt att göra men också underbart gott!

Min nya löpare

Den här löparen köpte jag på H&M home häromdagen.

Mums

Har ni provat glass från Mövenpick någon gång? Jag provade för första gången igårkväll och jag tycker att det var en otroligt krämig konsistens och just smaken vanilj och hasselnötter var superduper god!

Myskväll

Jag har en mysig kvällen med killen. Sitter och käkar glass och kollar på film. MUMS!:D
Hoppas ni också har en mysig kväll! Puss

Mitt första klipp

Jag har jobbat med att göra ett klipp de senaste dagarna och här är resultatet. Jag hoppas att ni gillar det. Skriv gärna kommentarer om vad ni tycker om looken. Gillar ni den här så kommer jag fortsätta göra fler videos.
Det är första gången jag testar att använda mig av iMovie på min laptop och jag använder bara min inbyggda wekamera vilket inte ger så skarpa bilder. Men jag tycker ändå att det duger fint!

Mat från Afrikaafton


Mat!

Felicia berättade att de hade förberett mat under tre dagar. Det fanns kött- och fågelgrytor, linsgrytor och olika sallader. Plus typ 100 pannkakor och super god efterrätt.

Jag & Felicia


Godmorgon!

Jag har tagit mig en sovmorgon efter en jättemysig afrikaafton igår med massor av supergoda grytor och röror hos min vän Felicia och hennes pojkvän.
Idag är planen att jag och killen ska dra hit en bokhylla och köpa lampor hos IKEA (igen), får ju passa på att fixa och dona innan skolan börjar. Vill också gärna bli färdig med min minirenovering före det kinesiska nyåret som är den 23 Januari. Det kommande året är drakens år. En tradition som har bestått sedan urminnes tider är att man ska ta på sig något rött, speciellt de som är födda i drakens år för att få ett lyckligt år.

Min favoritlåt just nu.

Jag får typ inte nog av den här låten. Mindy Gledhill heter hon och jag verkligen älskar henne senaste album, speciellt denna.

Good food at Nooshi!

Efter en sväng på HM Home kastade jag och Anna över oss den underbara buffén på Nooshi.

Min bästaste vän<3


120113

Goddag!
Jag ska snart bege mig till stan för att luncha med Anna på Stockholms bästa asiatiska buffé. Restaurangen heter Nooshi och i sommras tog jag med mina kusiner dit (som kommer från Kina) och de bedömde maten där som i klass med Kinas. Jag vet att många restauranger utanför Kina har svårt att hålla samma standard som där men det finns alltid utstickare.
Om ni åker förbi Stockholm nån gång så kan jag rekommendera restaurangen varmt, ett annat plus är också att det är oehört prisvärt, tror det är 80 pix man pungar ut. Men efter att momsen sänkts för restauranger i år så kanske det blir ännu mer prisvärt.

Redo för dagen


Fiina blommor från Plantagen


:)


Jag idag

Det regnade och snöade på väg till IKEA men min makeup höll tydligen.

Helt slut!

Jag kan summera dagen med orden blött, tungt men nöjd! Jag var på IKEA och handlade gerådsprodukter, en tapetseringstillbehörhos Bauhaus och en present till min älskling och Felicia som ska ha Afrikaafton imorgon kväll.
Tänk att det kan vara så svårt att hitta rätt tapeter. Jag gick runt till flera butiker för att hitta en tapeter som jag har föreställt rummet i. Men förgäves! Får försöka hitta på nätet eller nån annanstans. Nu har jag brett mig över soffan och känner behovet av en massage...som vanligt är min kille dålig på att fatta vinken.

120112

Halloo!
Jag ska strax bege mig mot IKEA och Bauhaus för att hitta rätt tapeter och lite inredningsgrejer. Det ska bli superkul men det är så drygt när man inte har körkort, så det blir att jag måste åka tunnelbana, pendeltåg och buss...haha, wish me luck!

Godnatt

Tänkte lägga mig efter en dag full med ärenden. Jag har ägnat mig åt att tvätta och handla. Dagen slutade med att jag var barnvakt åt Jessica och Victoria, två små underbara små sötnosar. De är så lugna och glada och jag behöver i princip bara sitta med dem och kolla på tv och fixa mat.
Nu ska jag lägga mig och få en utlovad massage av killen. :)
Godnatt!

Sötis

Ungefär så här känns det med morgonföreläsningar...

färger som passar de flesta

Här är en bild på de olika färgerna i dosan. Jag blev förvånad av hur stora de var.

fina små askar


Smink från too faced

Jag fick fyra ögonskuggor, ett läppglans och ett duorouge, mascara och en eyeprimer. För er som inte vet vad en eyeprimer är så kan jag tala om att det är en sorts kräm som hindrar ögonskuggan att "creasa", det vill säga glida bort lätt och samla ihop sig. Skuggan sitter längre och det blir en mer intensiv ton. Det ska bli kul och testa produkterna. Kommer med uppdateringar senare om hur det blev!

Shoppat!


Ny kofta från Mango


Tänkte ju börja blogga igen...

Det var ett tag sen jag bloggade och jag tänkte försöka komma igång igen. Idag hade vi en tenta i transportfenomen vilket gick skit. Jag pluggade till två igårnatt och har suttit i en vecka med böckerna. Men nu innan terminen börjar igen tänkte jag försöka börja inreda och renovera lite hemma i lägenheten. Det ska bli ett intressant projekt.
Idag stack jag och hämtade ut mitt paket från Kicks som bland annat innehåller två bodymilks från korres och ett too-face kit. Sen blev det lite andra fynd i diverse butiker jag råkade gå förbi.

RSS 2.0