Shanghai

Jag har nyss kommit hem från Shanghai och jag har nästan bara bra saker att berätta. Det finns tre ord som kan beskriva min känsla för Shanghai; I LOOOVE IT!

Shoppingen, maten, människorna, miljön...allt är så annorlunda från Sverige. Folk är öppna och vänliga, vi har haft sån tur eftersom vi har träffat så mycket trevligt folk hittills.

Jag och Amelie shoppade en hel del, prutade en hel del, åt en massa gott och avslutade dagen hemma hos en vän jag har i Shanghai som bjöd mig, Amelie och några av hans kompisar på en av de finaste middagarna jag har varit på. Det var så jäkla mysigt och det är en oförglömlig kväll. Jag ser fram emot fler liknande kvällar och mer av Shanghai.

Nu känner jag mig trött och helt slut av värmen och allt gående under dagen, så jag ska försöka ladda upp lite bilder imorgon. Vi hörs snart! Godnatt

Godnatt!

 
Innan jag går och lägger mig ikväll tänkte jag bjuda på en liten bild på min arbetsplats. Såhär ser det ut utanför kontoren och fabriken. Visst är det fint med så mycket grönområden i närheten?
Wohoo! Första gången jag såg svenska flaggan på ett tag kan jag säga. En kul grej som jag vill dela med mig om är att vi varje morgon välkommnas av två väktare som gör honnör när vår buss kör in i SSAB-området, de gör det även när vår buss kör hem igen. Det enda de gör är att stå vid porten hela dagen lång så jag antar att det är deras höjdpunkt varje dag. ^^

Smider planer för morgondagen

 
 
Just nu sitter jag och Amelie och surfar på Starbuck's och letar efter bra shoppingställen i Shanghai. Vi är båda så jäkla glada över att det äntligen är helg och att vi ska dra till Shanghai imorgon. Vi kommer att åka runt och förhoppningsvis kunna förnya gaderoben lite grann. På kvällen ska vi träffa en vän till mig som bor i Shanghai och käka middag ihop. Har ni några tips på vad som kan vara kul att göra i Shanghai?
 

Japansk mat!

Jag och Amelie åt oss riktigt mätta på en Japaninspirerad restaurang. De hade verkligen supergod mat och allting var serverade på en slags stekpannor i form av en oxe. Stupid Ox hette stället.

Efterätt

Kvällen avslutades med en mysig fika på Starbucks.
 
 

En gata nära vårt boende

Igårkväll gick jag och Amelie och letade efter ett nytt ställe att äta på. Det fanns hur många ställen som helst bara på den lilla gatan som låg nära vårt hotell.

På prommis

Kunshan's Highway.
Det var svalkande väder idag, nästan som Sverige. Visst är luftfuktigheten lite högre här, men annars var det perfekt varmt och lite svalkande vindar då och då. Jag och Amelie vandrade utan att ha något riktigt mål för vart vi skulle hamna. Vi ville bara se oss omkring och röra lite på oss. Det blir ganska påfrestande att sitta en hel dag från nio till halv sex. Jag känner mig alltid så trött på eftermiddagarna, men jag kommer nog bättra på mig.
 
Imorgon har jag och Amelie tänkt att planera lite inför Shanghai-trippen på lördag vilket jag ser fram emot riktigt mycket! Det typ sprudlar av energi bara jag tänker på det...ni vet den där känslan man har när man har velat göra något i ett år och till slut äntligen ska få göra det. Så känns det.
 
 
 
 
 
 

I mataffären

Vi såg vit toastbröd så långt ögat kunde nå. Kina är inget onyttigt land men ingen gillar mörkt fullkornsbröd och därför finns det ingenstans.

I mataffären

I jämförelse med de svenska matvaruhusen så är det utanför vårt boende gigantiskt. Idag fokuserade jag och Amelie enbart på godsaker som snacks och godis. Vi hittade hur många variationer som helst, bland annat oreokex. Här fanns det inte bara en smak utan säkert 20 olika smaker. Det verkade dessutom inte som att producenterna kunde bestämma sig för en smak i varje utan har båda...till exempel halva mango, halva apelsin eller hallon och blåbär, persika och vindruvor... 
Vi hittade även oreo light och oreo med födelsedagstårtsmak...
Amelie hade lite svårt att välja...

Rusar iväg nu

Vill bara kika in och önska er en fin dag. Här regnar det för fullt. Om det det stannar en stund kanske jag får tillfälle att ta några bilder från min arbetsplats. Vi hörs!

Kunshan at night

Jag och Amelie har nyss strossat runt i Kunshans smågator och utforskat omgivningarna. Just nu känner jag mig ganska slut i fötterna och lagom trött till att lägga mig. Dagen har varit ganska påfrestande eftersom det har varit svårare att få tag på information än vi först trodde. Men tack vare hjälpsamma anställda på företaget har det gått bra.

Idag fick vi en visning av hela fabriken och alla maskiner var verkligen imponerande och något jag verkligen ser fram emot att se mer av.

Det har varit extremt regnigt idag i Kunshan och ovanligt svalt vilket har varit fruktansvärt skönt. Det är avslappnande att kunna gå en större bit utan att bli helt genomsvettig när man kommer fram. Det gäller att ta vara på dagar som dessa eftersom bastuperioden börjar om någon vecka vilket innebär 35-40 C° stekande sol och fuktig luft.

Godmorgon

Checka in min SSAB-outfit, visst är den fin? Ska bli så kul och sätta igång och jobba idag! Hoppas ni får en fin dag, vi hörs senare:)

Baam!

Ni visste väl inte att jag egentligen är en kinesisk prinsessa? Haha, skämt åsido, denna bild togs för två dar sedan på summer palace. Jag hann inte ladda upp bilden då eftersom jag fick för mycket att göra de sista dagarna i Beijing. När jag var liten var jag galen i kinesiska prinsessor. Jag tyckte att det verkade så vackert och önskade ofta att jag levde då för några hundra år sedan. 
Som tjej på den gamla tiden i Kina så hade man oftast på sig en utsmycknad som den nedersta bilden när man gifter sig. Vid närmare eftertanke så trivs jag så bra i nutiden att jag inte skulle kunna tänka mig att resa till det gamla Kina.

Afterwork

 
Jag har haft en superbra dag på jobbet. Alla var så himla trevliga och välkommnade mig och Amelie på det bästa tänkbara sättet. Vi blev presenterade för alla och har fått en väldig utförlig genomgång på vad vi ska göra. Vi fick varsin arbetsdator, kontor, mobil så att vi kommer att kunna ringa och surfa om vi skulle behöva och dessutom varsinn skjorta med SSAB-loggan. Jag kommer antagligen ha på mig den inom en snar framtid så då får ni se! ^^
Dagen gick hur fort som helst och slutade med att jag och Amelie shoppade lite i i varuhuset och fikade på Starbucks. Det var egentligen tänkt som en senfika men blev istället kvällsmat för vi blev så mätta och hade så mysigt där. Jag kände mig proppmätt efteråt. Jag beställde en Grön te latte för er som undrar varför min dryck är grön. Jag har aldrig sett det innan på någon Starbucks innan så jag blev sugen på att testa. Den smakade verkligen jättemycket grönte och latte - en smakkombination som kändes riktigt ovant! jag tyckte att den var jättegod men lite för mättande så nästa gång tar jag nog den minsta storleken. 
 
Jag längtar till imorgon så att vi kan sätta fart på riktigt. Tiden har flugit förbi och jag fattar inte att det redan är nio på kvällen. Nu ska jag ta en snabbdusch och sova. Hoppas ni har en fortsatt fin dag! 
 
 

Snapshot

Ser jag tillräcklig representabel ut? Jag hoppas det eftersom jag ska kila iväg till min första dag på jobbet. Ha det fint så hörs vi!

Kvällsmat

Tofu med stark sås. En av mina favoriter och en av de få vegetariska rätterna i Kina.
En av de mest traditionella rätterna från Kina är strimlad fläskfilé med grönsaker. Det är en ganska stark sås till som samtidigt är lite söt och sur. Jag tycker att det är jätteviktigt att grönsakerna är färska och krispiga i tillagningen, tyvärr så var de inte särskilt noga med det ikväll och det resulterade i en riktigt miss.

Aloe vera bitar i äppeljuice

Vid middagen beställde jag och Amelie varsinn äppeljuice och fick på köpet massor av aloe verabitar i vilket smakade jättegott. Den enda nackdelen skulle vara att den känns lite väl söt så det är nog inte en så bra törstsläckare.

Framme i Kunshan

 
Nu har jag och Amelie checkat in i vårt hotell i Kunshan, en lite mindre stad 20 minuter med tåg från Shanghai. Jag packade ihop mina saker i all hast tidigare idag och glömde mina favoritshorts i Beijing. Så typiskt att det ska hända! 
 
Imorgon bitti börjar vi vår första dag på jobbet hos SSAB här i Kunshan. Vi har blivit uppmötta av en av våra medarbetare som visade oss runt i omgivningarna. Det finns ett stort varucenter precis bredvid vårt hotell, vi har ett bra läge till tågen till Shanghai och massor av restauranger att välja på i närheten. Dessutom står en Starbucks precis runt hörnet vilket kommer att törsta vårt kaffebegär i sju veckor framöver. Det gäller att börja göra sig hemmastadd nu vilket jag känner att jag redan börjat göra genom att sprida ut alla mina grejer över hela rummet...
 
Jag är supertaggad inför imorgon och hoppas att det blir en bra början på vårt projekt. Jag hoppas att Amelie orkar hålla sig vaken dock. Hon berättade för mig att hon varken sov i förrgår natt eller i natt. Dessutom är hon fett jetlaggad. fast det är lungt, zombisar är man van vid att jobba med efter några år på KTH.

Summer palace

Efter maten åkte vi till summer palace och tänkte åka båt. Egentligen skulle vi paddla, men det var alldeles för mycket folk så vi åkte en båt som ser ut som den på bilden.

Min moster och min mormor.


Birtdaycake

Det här är min mormors födelsedagstårta. Den är jättefin som de flesta kinesiska tårtor, men den kan tyvärr inte mäta sig i smak hos Svenska tårtor.

Massa massa god mat!

Som vanligt när man är med min släkt från mammas mat-tokiga sida så är det svårt att inte bli imponerad. Det här är bara toppen av isberget. Det var allt ifrån pekinganka, biff, till massor av olika soppor. Jag befann mig i matextas!:D

Hela släkten har samlats

Okej, kanske inte hela släkten. Men iallafall mammas sida. Idag hade vi en stor släktmiddag på ett fint hotell i Beijing som heter "Beijing friendship hotel". Det var kul att se alla och förutom att vi firade att alla hade samlats så firade vi min mormors födelsedag.

På vägen


I ett av Beijings små vägar...


Godmorgon och glad midsommar

Hoppas att ni har fått en mysigt och härligt midsommarafton och får en fin midsommardag. Jag saknar svenska jordgubbar! Här är det bara växthusjordgubbar som gäller och de är dessutom äckligt dyra.
Snart ska jag iväg på en stor släktmiddag (släktlunch). Alla mina kusiner, mostrar och deras respektive, mormor och morfar kommer att vara på plats tillsammans med hela vår familj vilket kommer att vara första gången på 4 år. Det kommer att bli så kul eftersom min morfar brukar klaga varje vecka över att de enda som saknas är vår familj (ganska mycket klagan på 4 år!).
Sen efteråt kommer jag antagligen att åka och paddla i "Summer palace", en av Beijing vackraste miljöer. Förmodligen kommer jag också att hinna fotografera en hel del. Jag ska försöka ladda upp när jag kommer hem. Grejen är att det tar typ tio minuter att ladda upp ett foto från digitalkameran här i Kina. Sjukt segt men självklart hindrar det inte mig från att blogga :).
Ha det fint, så hörs vi senare!

Min kusin lagar supergod mat

Min älsta kusin funderar på att öppna en restaurang i Stockholm. Den här rätten lagade hon till mig och består av kallnudlar i en sorts stark och krämig nötsås med gurka, sesamolja och kyckling.

Nattamat


nyklippt


Nyklippt

Vad tycks? Jag kände inte för att klippa så mycket, bara luggen och de slitna topparna. Jag brukar alltid gå hos en jätteduktig frisör här i Beijing. Hans salong ligger en ganska lång bit hemifrån, men jag tycker det är fett värt det.

Vi fortsätter frossa

En chokladtårta innehållande bland annat vaniljglass, yummi!

Kvällen slutade på friday's med kusinerna


Shoppinggalleri


Frossar


Frossar


Frossar


Stekta jätteräkor


Kock

Vi satt på en fin restaurang och åt buffé där en kock stekte allt vad vi ville ha. Jag var typ mätt i åtta timmar efteråt...

Frossa


Dessert


Min chica kusse

Min äldsta kusin till vänster i bilden och en av hennes goda vänner.  Igår gick vi ut på en shoppingtur i en av de största galleriorna i Beijing.

Glada hälsningar från Chingchonglandet!

Godmorgon!
Nu har jag äntligen fått tag på internet och kan uppdatera er om mina senaste dagar här i Beijing. I förrgår kom jag fram mitt på dagen här i Beijing. Jag tog bussen hem till mormor och morfar själv eftersom jag har låtit mina föräldrar hållit hemligt att jag skulle komma till Kina. Min mamma lyckades ju inte hålla sig verkade det som eftersom det fanns folk som väntade sig att jag skulle komma (Blä, vad sur man blir när sånt händer!)
Jag har alltid velat göra något sånt, typ bara helt plötsligt dyka upp utan förvarning och göra folk glada. Jag har aldrig fått chansen tidigare och det känns därför extra kul att ha fått göra det.
Jag var så nervös innan jag skulle åka från flygplatsen i och med att jag aldrig har tagit mig hem till mormor och morfar själv. Beijing är enormt stort, närmare bestämt 16 801 kvadratkilometer, nästan 90 stycken Stockholm (!)
Men jag lyckades hitta och smita in i bygganden utan kod. Sen var det bara att hoppas på att nån var hemma. Och det hade jag tur med! Jag filmade från att jag stod i hissen tills jag såg deras glada och chockade ansikten. Det var verkligen episkt!
Jag kanske laddar upp klippen senare när jag får tid. Vi hörs snart igen!

På arlanda flygplats

Hallåhallå, nu har jag slagit mig ner vid ett litet fik, närmare bestämt Starbuck's coffee, och sippar på en Caramel latte vilket enligt mig är fantastisk god men jättemäktig. Jag beställde en liten men de råkade göra en stor så jag känner mig typ övermätt. Man kan ju inte sluta klunka i sig den härligt krämiga latten!
Mitt flyg till Beijing är försenat så jag tar det lite lungt och känner mig avslappnad efter check-in kön. Jag trodde att jag var jättemycket i tid (tre timmar), men det hade redan bildat en jättelång kö på 100 meter typ.
Med på resan har jag beväpnat mig med massor av fuktkräm, ansiktspray, vatten och smink. Man blir så jäkla torr på flyg och rule number one är helt enkelt att återfukta under hela resan.

120618

Jag fattar inte att jag är på väg till Kina snart. Jag har haft så mycket att göra och tänka på de senaste dagarna att jag inte riktigt känner mig beredd att åka än.
Jag känner mig som värsta kärringen som inte känner mig trygg nog att lämna allt som det är. Jag har redan producerat en lista på att-göra-regelbundet-grejer till D. så att han ska hålla lägeheten i okej skick fram tills jag komer hem. (Det är ju fucking 2 månader!!!!)
När jag kommer fram till Kina så kommer det bli svårt att få tillgång till internet den första veckan eftersom mina morföräldrar inte har internet hemma. Men jag ska försöka hålla er uppdaterade så gott jag kan via internetcaféer.
Vi hörs senare!

Äntligen!

Ikväll ska jag äntligen se Hunger games. Jag har velat se den sen den kom ut i mars. Snacka om att vara efter, men nu blir det änligen av. D. och jag laddar med godsaker och mat. I övrigt har jag haft en ganska jobbig dag med mycket att tänka på.
Ha en fin kväll!

En snapshot på mig idag


Pappa på besök

Igårkväll hade jag pappa på besök så jag fick städa hela dagen, handla massa godsaker, laga mat och utföra en hel del ärenden. Idag åker han tillbaka och snart ska han, mamma och syster åka till Kina. Jag tänker börja packa idag och se vad jag känner att jag saknar så att jag hinner köpa det.
Trots att jag är taggad över att åka så känner jag mig ledsen föra att jag ska lämna Stockholm och D. Jag kommer att sakna honom så mycket så jag dör typ...saknar honom redan nu och vill inte lämna honom här. Det är en så paradoxial känsla att vilja vara hemma samtidigt som man vill iväg.

Söt inredning


Mitt favoritcafé

Mitt numera favoritcafé är det sötaste, mest prisvärda och finaste caféet i Stockholm. kanske hela Sverige. Om ni besöker Stockholm någongång så rekommenderar jag verkligen att ni besöker det. Caféet heter "En nypa socker".

Min fika

Jag testade ett grönt te som luktade bubbelgum - huur gott som helst! Jag fullkomligt avgudar deras hallonmousse med vit choklad och färska bär. Macaronerna smälter i munnen och är av hög klass!  Cakepopsen är också goda med dock lite för söt för min smak. Detta café är nog numera mitt favoritcafé, det är prisvärt, gott och dekorationen är jättefin. Caféet är dessutom jättemysigt med sin söta lite dockiga inredning.

Amelies fika


Massor av godsaker


Söta macaroner

Det fanns så många att välja mellan och jag lyckades till slut bestämma mig för en i kolasmak.

Presentinköp

Så, nu är några presenter inköpta iallafall...Imorgon blir det ännu fler.

På vägen hem

På vägen hem såg vi den här roliga skylten. Undra om det är för att de stänger över sommaren..

Vitlöksrestaurang

Idag gick jag och killen till Stockholms kändaste vitlöksrestaurang. Vi har försökt gå dit flera gånger men det har alltid varit fullt och lång väntetid (typiskt Sverige). Restaurangen heter Bröderna Olsson och allt de serverar innehåller vitlök, ja, till och med kaffet och glassen. Vi orkade tyvärr inte äta något mer efter huvudrätten så det får bli någon annan gång då vi testar det. Men det som vi fick i oss var verkligen gott!

Hungrig Fei

När vi satt och väntade på maten blev det ganska rastlöst. Det tog jättelång tid men vi lyckades underhålla oss lite iallafall.

Skaldjursgryta med saffran

En av Bröderna Olssons mest berömda rätt. Det var riktigt smaskigt, fast utan brödet skulle det bli för mycket spicy och kännas obalanserat. Önskar att man hade fått mer bröd. Jag gillade rätten men min kille tyckte inte om den.

Biff i rödvinsås

En supergod och saftig biff med rostade potatisklyftor. Såsen var gudomligt god!

Nya kläder

Min runda på stan resulterade inte enbart i massa presentköp till mina släktingar, utan jag hittade även lite kläder till mig själv. Jeansen är från Gina tricot och jag knner mig så bekväm i dem. De är i stretchtyg vilket jag gillar väldigt mycket. Jag kunde klämma in mig i en 25 (!!!) trots att jag trodde det skulle vara omöjligt. Jag är helt kär i att de har en dragkedja på sidan och att de sitter perfekt på mina korta ben. I normala fall måste jag nästan alltid sy upp jeans men de här sitter helt enkelt perfekt.
Kavajen köpte jag på MQ:s rea. Jag älskar modellen men jag är tveksam till om jag ska ha kvar den eftersom jag har en kortare kavaj i samma färg redan. Lite beslutsångest där. Vad tycker ni? Ska jag ha kvar den eller lämna tillbaka den?

Iväg för att jaga presenter

Efter dagens viktigaste ärenden så ska jag bege mig ut till innestan och plocka hem lite presenter till Släkten i Kina. Vi hörs senare!

Nostalgi

Jag sitter och knaprar på hjärtan samtidigt som jag håller min kille sällis när han tittar på hur den svartvita bollen rullar i Ukraina.
Jag älskar hjärtan och har gjort det sen jag var runt åtta och smakade en för första gången. Det är så jäkla gott men jag tänker aldrig på att köpa det. Idag vandrade jag runt bland snack-hyllorna extra noga och fick därför med det. Jag kn lungt påstå att det är mitt favoritsnacks. :)

Koreanska sminkprodukter

Jag har tidigare nämnt om hur söta koreanska sminkprodukter är och vill därför visa några exempel på hur de kan se ut. Sydkorea är känt för sin förpackningsindustri. De har fått många priser för sminkförpackningarnas utseende, och det kan man lätt förstå! Jag fattar inte varför dessa produkter inte går att få tag på i Sverige. Jag får kanske öppna upp en webbshop inom en snar framtid.

Squash- och aubergine lasagne

Halloj!
Jag har experimenterat lite i köket och här ser ni resultatet; en lasagne utan lasagneplattor. Istället har jag bytt ut pastaplattorna mot tunna squash och aubergin skivor. Dessa varvade jag med skivade champinjoner, creame fraiche och köttfärssås med riven mozarellaost på toppen. Det blev supergott enligt min pojkvän och det är ju bra betyg! Här nedan har jag beskrivit receptet.

1 st stor squash

en halv aubergine

1 gul lök

400 gr nötfärs

1-2 klyftor vitlök

2 msk olivolja/smör

500 gram krossade tomater (jag brukar köra på Icas som är smaksatt med basilika)

torkad basilika och oregano

En liten skvätt fond om man vill (inget måste)

2 dl creame fraiche med paprikasmak (vilken smak som helst passar bra att variera med

250 gram mozzarella/Boxholms gräddost

Ugn: 200 grader

Skiva squashen och auberginen med en osthyvel på längden. Lägg på handduk och strö på lite salt (för att dra ut onödig vätska). Hacka vitlöken och löken – fräs i olivoljan/smöret och bryn köttfärsen. Koka i en kvart tillsamans med tomatsåsen och alla örter med salt och peppar.

Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager med squash och auberginer i botten. Lägg på köttfärs och varva sedan så du får squash och auberginer längst upp. Häll på creame fraichen innan du lägger på sista lagret squash och auberginer. Antal lager beror på hur stor form du har.

Strö på riven mozzarella/gräddost. Gratinera i ca 15 min tills osten har fått fin färg.

 

Good luck!^^

 


120610

Snacka om att tiden går snabbt. Det är redan 10 juni. Det är bara runt en vecka fram tills jag ska åka till Kina. Jag är så taggad och ser jättemycket fram emot det. Men jag kommer att sakna min fina pojke här hemma. Jag önskar att han ville följa med. Men eftersom han har jobb och inte gillar att resa så finns det inte mycket jag kan göra åt saken.
Min familj kommer att åka till Kina lite innan då jag åker. Jag ser så mycket fram emot att få hålla om min lillasyster. Senast vi sågs var i april och senast hela min familj var i Kina tillsammans var när jag var 16 eller 17 år tror jag. I år blev det bara en jäkla sammanträffande! Vilken jäkla tur jag har haft i år! Det är nästan så man blir rädd. Om jag ska räkna upp de främsta sakerna som har gått riktigt smort hittills i år så kan jag summera det såhär:
1. Jag fick göra Kandidatarbetet i skolan med min bästa vän.
2. Vi fick göra arbetet hos ett av de största företagen i Sverige.
3. Vi fick ett skitroligt projekt.
4. Vi fick lön trots att vi inte trodde det.
5. Det gick nästan utan några komplikationer att utföra projektet.
6. Vi fick en jättehjälpsam handledare.
7. Vi fick högsta betyg.
8. Mina andra kurser som jag har gått har gått bra (hittills)
9. Jag fick internshipet i Kina
10. Vi fick stipendie trots att jag ansökte flera veckor försent.
11. Vi får lön i Kina trots att vi inte trodde det.
Självklart finns det fler saker som kanske ska finnas med i listan (bland annat en del bieffekter), händelser i vardagen med människor jag älskar och smågrejer som har förgyllt mitt år hittills. För tillfället så är jag så lycklig och nöjd med allt jag har lyckats att uppnå och vill tacka alla som har stöttat mig under den här perioden då jag varit nära att ge upp och då allt har sett mörkt ut.

Läggdags

Tänkte bara önska er godnatt innan jag kryper ner under täcket. Jag har haft världens sämsta motivation på att plugga idag. Kanske beror det på att killen har kommit hem från Istanbul och glor på en svartvit boll i 5 timmar.
På tal om att glo på en skärm, jag vill gå på bio och se den nya Snövitfilmen med kirsten Stewart (Twilight-Bella i huvudrollen). Är det någon som har sett den? Förrutom den så vill jag se "The hunger games" vilket jag har velat göra sen den kom ut. Hur längesen var det nu då? Typ 2 månader...3? Det bevisar ju hur upptagen jag har varit den senaste perioden.
Hursomhelst, jag har sista tentan på tisdag. Efter det så är jag leeeedig! Fram till den 25 juni då jag ska börja jobba i Kina.
Nattinatti!

My wishlist

Tre saker vill jag ha i sommar. En ny klocka, en jäklig snygg sommarklänning och en snygg kavaj. Jag såg klockan på NK häromdagen och den kostar runt 2900kr, så jag tror jag håller mig till att leta efter en liknande budgetklocka. Dock behöver jag en ny eftersom min gamla har blivit trasig.
Klänningen hittade jag hos Asos, och är verkligen en drömklänningatt ha både till vardags tillsammans med en kavaj eller på mer formella fester. Kavajen hittade jag också på Asos och är från märket Kokaii. Jag funderar på att visa bilden för en av sömmerskorna i Shanghai och be dem att sy upp en likadan till mig :P

Tänkte dela med mig ännu en K-pop video

Det här är nog den poppigare K-pop låten jag gillar mest att lyssna på just nu. Koreografin är najs och jag gillar makeupen tjejerna har. Fett inspirerande!

Mysig middag

Jag har precis varit med bästaste Fjong på Vapiano. Såå god mat de har där, jag döör!! Jag körde på oxfilé-pastan. Kommer inte riktigt ihåg vad den hette. Sen provade jag en Briska med Granatäpple smak. Innan har jag bara testat med päronsmak men det verkar som att jag nu har bytt favoritcider...
Har jag berättat hur svårt det är att få bord på Vapiano tidigare? Hursomhelst så har jag velat gå hit i typ ett halvår till ett år utan att lyckats få tag på bord utan att behöva få en väntetid på typ 1 timme. Idag gick det iallafall smort, vi fick bord direkt!

Härligt väder

Det är superfint väder ute idag. Jag sitter hemma och försöker plugga men det går jävligt segt. Men målat naglarna har jag gjort..hehe. Vad tycks?
I kväll ska jag träffa fina Fjonga. Måste passa på och träffa henne nu innan hon reser iväg och jag drar till Kina. Uppdaterar mer senare. Ha en fin dag!

Kvällsmat

Ikväll blev det egengjord sushi, jag gjorde de ganska snabbt så de blev lite ojämna. Det är första gången jag testade att göra rullar med wokade grönsaker som ni kan se på bilden (riven squash och morot) och omelett. Det blev verkligen supergott och något jag tror att jag kommer att fortsätta göra i framtiden. Jag blandade dessutom i lite råris i det vanliga sushiriset så att det skulle bli lite nyttigare och att man känner sig mätt längre.

Det är inte alls svårt att göra något gott, nyttigt, billigt och snabbt

Eftersom det har blivit mycket frosseri på sistone för mig, så varvade jag med en god sallad med avokado och mozarellaost med lite olivolja, balsamvinäger och örtsalt ringlat över.

Underbart svart te från Ladurée

Igår köpte jag hem en ny tesort från Ladurée. Bara namnet av teet ger en lyxig klang-Marie Antoinette. Kan ju inte låta lyxigare :P Teet består av svart te från Sri lanka och Indien, torkade grapefrukt, apelsin, ananas, mandarin, lime och honung och rosblad. Jag tycker personligen att teet luktar jättegott och det som skiljer det här svarta teet från alla svarta teer jag har drukit, är att det inte ger någon bitter eftersmak överhuvudtaget. Därför rekommenderar jag verkligen er att testa det, speciellt ni som älskar att dricka svart te.

Finbesök

Igår eftermiddag fick besök av finaste vännen. Hon fyllde år och jag ville så himla gärna hänga med henne. Men hennes kille hade bokat upp henne hela dan med överaskningar så jag trodde inte vi hade någon chans att ses. Men hon överraskade mig helt genom att knacka på hos mig med hembakat. Snacka om lyx! Och jag är seriös när jag säger att det är den godaste tårtan jag har ätit. Precis som jag, så älskar hon mat och bakelser och är jättenoga med att få allt så perfekt som möjligt.
Jag tror att hon bakade sockerkaksbotten och la på vaniljkräm och jordgubbssylt och dekorerade med jordgubbar, grädde och mandelspån.
Det går sådär med beach-12...i förrgår kom Amelie förbi med en stor kasse bakelser som tack för att jag hade fixat stipendie till vårt internship i Kina.

Resultatet av min minitur i stan

Det blev lite spontanshopping. :)

En sväng i Ladurée

Jag gick runt i en massa butiker idag och fönstershoppade för det mesta. Jag funderar på att köpa några presenter till mina kusiner när jag åker till Kina. Jag fastnade i det här söta konditoriet som heter Ladurée. Det är tydligen ett konditori som är etablerat i Frankrike och riktigt poppis. I Paris har de även ett helt café där man kan prova alla deras teer, äta glass eller bakelser i serveringen. När jag tittade igenom vad det fanns för smaker var det så svårt att välja, de hade nog 12 eller 15 olika smaker. Stället är nog det sötaste konditoriet jag har varit på så jag kunde helt enkelt inte låta bli shoppa lite.

Favoritlåten just nu

På tal om K-pop, här har ni en av de populäraste tjejgrupperna i Sydkorea (kanske Asien?)

Sveriges nationaldag

Goddag, goddag! Nationaldagen till ära så tänker jag fira med ett minarunda på stan. Jag har suttit hemma och jobbat i nästa konstant fyra dagar så det känns som att det är läge och ta det lungt en dag. Hoppas att ni får ett fint firande!
Hörs senare!

Hej

Större delen av den här dagen och de senaste dagarna bestod av att skriva en uppsats. Jag lämnade äntligen in den idag och när jag hade gjort det kom Amelie hem till mig så att vi kunde fixa med våra resor i sommar. Resultatet blev Shanghai - Hong kong - Seoul och slutligen Stockholm. Vi bokade hotell när vi ändå var igång och nu efteråt känner jag mig superglad och taggad.
Jag kommer först åka till Beijing och träffa släktingar, sen åker jag till Shanghai för jobb. När vi har jobbat i 8 veckor drar vi vidare till Hong Kong och slutligen till Seoul.
Seoul har jag velat åka till sen jag började bli beroende av K-dramaserier i år. Ni som har följt mig ett tag vet att jag har isolerat mig med Koreanska dramaserier och gråtit floder av tårar. Det ska bli spännande att se landet där K-pop och K-dramaserier och världens bästa hudvård har sitt ursprung. Sydkorea har det största sortimentet etablerade sminkmärken och även de sötaste. Jag kommer antagligen att drunkna i söta sminkprodukter när jag åker dit. Ni känner ju till mitt förhållande till smink. :P

Min sommar kommer att bli episk


Lättad

Jag fick precis ett medelande från killen att han har kommit fram och mår bättre. Jag har känt mig så orolig!
Fram tills nu har jag suttit hemma hela dagen och jobbat med en inlämning som ska in nästa vecka. Ikväll hade jag egentligen tänkt gå till tentapuben men eftersom jag känner mig så sliten efter natten till idag och att vädret suger (6 grader och iskallt regn), så tänker jag spendera denna lördagskvällen hemma.

Hemsk natt

Hej bloggen!
Jag har haft en fruktansvärd natt eftersom jag har oroat mig över min pojkvän. Han skulle resa till Istanbul vid tolv på natten men check-in countern hann stänga innan han gick dit. Han hade stressat till Arlanda med taxi och haft panik.
Sen övertalade jag honom att åka hem så att vi kunde boka en ny resa. Han var tvärförbannad hela natten och sov i kanske en timme innan han drog iväg igen. Jag hoppas verkligen att han mår någorlunda bra eftersom han dessutom är sjuk.
Jag håller tummarna för att det inte kommer att svimma i flyget:/

Reunion med gamla klasskompisar

Ikväll var jag och firade ute med några klasskompisar. De flesta har gjort sina sista tentor för terminen och tar sommarlov, men för mig var det mest en härlig reunion. Jag har knappt sett vissa från min gamla klass sen januari så det var väldigt kul att träffas. Vi var på en av de bättre grekiska restaurangerna i Stockholm, men definitivt den mest prisvärda. (Stället heter Kamarina.) Jag fick så mycket mat att jag var nära att storkna. Till efterätt åt delade jag en supergod baklava med Jennie.
För er som inte känner till vad baklava är så kan jag berätta att det är en traditionell bakelse från mellanöstern. Det är en bakelse med extremt tunna lager smördeg varvat med nötfyllning och honung. Ofta kan det bli uppemot tusen lager och det är ett måste att äta den färsk eftersom det är då den är krispig. Prova med vaniljglass, det smakar enligt mig heeelt underbart!
Den här rätten heter Pikilia och innehåller bifteki, lammracks och fläskfile. Sen fick jag en hel skål med rostad potatis...Så mycket mat får man sällan på andra restauranger för 170 spänn.

Såhär går det...

..om man inte pallar att göra sushirullar. Jag körde helt enkelt med lite sashimi, ris och laxcocktail. Blir supergott och så jäkla snabbt och enkelt att förbereda. Express-sushi alltså. ^^

Lax cocktail

Tänkte bjuda på en liten bild på en improviserad laxcocktail. För er som gillar sushi kan jag varmt rekommendera denna rätt. Skär rå laxfilé, avokado och gröna äppelbitar i tärningar. Squeeza en lime och riv över lite limeskal och ringla över olivolja... And Voilá!

Förlåt för låg uppdatering

Tja bloggen!
Jag har pluggat inför tenta, haft tenta och fortsatt jobba med en inlämning och därför varit lite frånvarande från bloggen.
Nyss var jag på party för Hans. Han ska flytta och hade en utflyttningsfest ikväll vilket var superkul. Jag drack Briska med Elina och spelade pingis med Otto. Sen snackade vi om Kinaresan. Hela det gänget på sex pers från min sektion ska ju åka till Beijing och Shanghai i sommar. Vi kommer att ses och festa ihop och jag är så sjukt peppad.
Haha...det blir jag Kenneth och Tommy som är kineser med ett gäng vitingar (Laowai). Vi skojade om att vi skulle ta betalt av de som ville fottas med de vita.
För er som inte är så medvetna om hur det är på vissa ställen i Kina, så kan jag berätta att det brukar komma kineser som blir helt hysteriska av att se vitingar och därför alltid kommer fram och vill ta kort. När jag var på kinesiska muren med mina svenska vänner så blev vi stoppade minst 20 gånger. De trodde jag var deras guide.
Nu tänker jag lägga mig, godnatt sötisar!

RSS 2.0