En nervös tjej

Innan min syster skulle upp på isen var hon supernervös. Men eftersom detta inte är hennes första tävling och eftersom hon varit på ett dussintals innan så kunde hon hantera det på ett bra sätt.
Självklart stod jag för make-upen :)

Konst på is


Min söta syster på is


Jag är inte död

Jag är ledsen över mitt blogguppehåll de senaste dagarna. Jag har helt enkelt varit utan internet och haft fullt upp med mitt projektarbete. Under tre dagar bodde jag hos Anna och jobbade hårt med vår rapport. Vi diskuterade, skrev, tränade, lagade supergod mat och tidvis kollade vi på "The big bang Theory". Jag kan säga att jag inte varit så produktiv på väldigt länge.
På torsdagskvällen kom jag hem för att fixa det sista och få träffa min kille en sista gång innan jag skulle fara till Lund. Det var mysigt att ses efter så länge och eftersom jag inte kommer att kunna träffa honom igen förrän om en vecka så bestämde vi oss att gå på SPA-weekend när jag kommer tillbaka.
Jag befinner mig för tillfället hos mina föräldrar och syster. Idag spenderade vi dagen i Landskronas ishall för att heja på min syster när hon skulle tävla i konståkning. Hon är riktigt duktig och jag känner mig så jäkla stolt! En lillasyster som pendlar mellan att vara etta och tvåa i Lund är det inte alla som har.

Nervös som fan

Okej, the final look. Jag sticker till jobbintervjun nu. Wish me luck!

Godkväll!

Jag har haft en riktigt bra dag i Örebro, just nu känner jag mig riktigt trött! Egentligen gjorde vi inte så mycket, vi åkte tåg dit, hade möte i en och en halvtimme och gick en timmes promenad i det varma vårvädret och käkade en stor SUB var. Det var så skönt att vandra omkring i en liten stad vilket påminner mig om min kära hemstad Lund. Dit ska jag på fredag...Jag längtar så till mamma, pappa och min kära syster.
Efter en snabb sightseeing bland Örebros gator och slott, gick vi till tåget. När jag kom hem var jag så jäkla trött. Det borde jag inte vara. Men jag tror det kan bero på att jag inte har tränat ordentligt på ett tag. Det ska åtgärdas imorgon. För då blir det bodyjam + Yoga + Bastu med Anna :)
Imorgon ska jag på en viktig jobbintervju(AHHH!!!!). Jag är så himla nervös eftersom det är ett jobb jag verkligen,verkligen vill ha. Jag tror aldrig jag har känt mig såhär nervös inför en intervju tidigare.
Aja, det var min dag i korthet. Nattinatti!

En snapshot innan jag sticker

Godförmiddag!
Jag och Anna ska dra iväg till Örebro idag för ett ärende. Jag kommer vara borta hela dagen och på kvällen kommer vi antagligen laga något gottigottgott. Ha en fin dag!

Jag idag


Grillat är gott

Idag blev det BBQ picknick tillsammans med Anna, Tetsuya, min kille och en massa japaner, kineser och svenskar. Det var en härlig mix som satt ute tillsammans. Vi njöt av god mat, energidryck och vin. Det var lite blåsigt och drog kallt, men solen sken och alla var glada ändå. Jag kände inte hur mycket jag frös förrän jag steg in i värmen och kände att jag var yr. Men efter en het dusch är jag good-to-go igen.
Imorgon bär det av till Örebro för jobb igen, ska bli härligt att köra igång ordentligt nu efter tentaveckan, uppsatsinlämning och slappandet i helgen.

Picknick i den svala brisen

Grillad Saffranskyckling smakar superduper.

Nytt på dörren

Länge har jag varit irriterad över att mina hårsnoddar och rengöringskrämer står huller om buller. Detsamma gällde för min killes rakgeléer och vax. Men nu är det slut på alla klagomål! Jag hittade den här smarta lösningen på Designtorget.

Superlördag

Ikväll blev det supergoda kikärtsbiffar med rödkål och Paellaris. Jag använder ekologiskt råris vilket är mycket nyttigare än vanligt vitt ris. Det innehåller lägre GI-värde vilket gör att man känner sig mätt längre. Sockret fördelas jämnare in i blodet.
Jag har faktiskt inte alls något emot att äta råris istället för vanligt ris. Enligt mig blir det nästan godare. Det är lite mer tuggmotstånd och man blir mätt ganska snabbt av det.
Så här gjorde jag kikärtsbiffarna:
Du behöver:
ca 800 g kikärter antingen konserverade eller kokta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl hackade koriander
1 riven morot
1 tsk örtsalt
1/2 tsk peppar
2 msk maizena eller potatismjöl
1 ägg
smör till stekning
1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Mosa kikärter, lök, vitlök, morötter och koriander i matberedare.
3. Blanda med salt, peppar, majsstärkelse (Man kan ha potatismjöl istället också) och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
4. Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme.

Spontanfotografering

Idag var jag på Västermalmsgallerian och fick en gratis plåtning. Jag visste inte alls om att de hade ett sånt event idag. Kände mig inte jättefräsh med hår åt alla håll, osminkad och med myströjan utan några accesoarer. Men det var ett makeupproffs som erbjöd sig att sminka mig vilket jag (såklart) tackade ja till. Jag fick prova på märke som jag inte kände till alls, nämligen FÄRG. Deras produkter har lite samma stuk som MakeUpStores och enligt mig så hade de väldigt fina färger med mycket pigment och skön konsistens, speciellt läppglanset. Det jag har på läpparna i bilden är en fin nude-rosa läppglans som inte känns ett dugg klistrigt jämfört med Juicytubes och det smakade dessutom gott:)

Spontanfotografering


Spontanfotografering


NKs Tjejkväll

Jag har nyligen varit på NKs tjejkväll tillsammans med Anna. Det var jättetrevligt. Vi gjorde entré på röda mattan, fick ett glas vin i handen och tittade runt bland alla fina saker medans det var DJ:s som spelade R'n'B i högtalarna. När vi gick upp ett plan fick vi höra två operasångare sjunga live med en pianist i bakgrunden. Inte alls en illa avslutning på dagen. :) Och inte nog med det, vi fick testa massa godsaker och ta så mycket cider och energidrycker vi ville.
Jag fick tag på en gudinnelik klänning som jag bara var tvungen att ha. Jag älskar allt med den; färgen, modellen och materialet. Tjejen i kassan sa att den var av 100% siden. Jag tror att jag kommer att använda den väl eftersom jag inte tror att jag någonsin kommer att hitta en liknande som sitter så fint som den här. Det är den dyraste klänningen jag någonsin köpt, det sved rejält i plånboken. Men aja, när jag får min feta lön från Atlas Copco nästa månad kommer det kännas bättre. :P

Nyss shoppat...

Detta är den dyraste klänning jag har köpt och ändå var det till nedsatt pris. Jag kunde helt enkelt inte lämna kvar klänningen efter att ha provat den på. Eller hur är den himmelsk?

Världens finaste klänning

För mig är den här världens finaste klänning, och den är minminmin! Bara min:):):):):)

Using FRENCH LINER...

För några dagar sedan köpte jag en french liner penna från Depend. Här ser ni resultatet efter användingen. Jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Det blev ett väldigt jämnt resultat och pennan var väldigt lätt att använda..den fungerade ungefär som en guldtuschpenna. För folk som tycker det är svårt att få en snygg och jämn fransk manikyr som jag är den här perfekt! Lite svårt var det att använda vänster hand att måla, men som tur var fick jag lite hjälp. Nästa gång ska jag kanske testa att måla blommönster :)
...och just det, priset var 60 kr på Kicks.

Fransk manikyr


Sitter hemma i myströjan

Hallojhalloj
Jag sitter hemma idag och ska jobba med en inlämning. Det känns ganska tungt eftersom den måste vara färdig idag. Jag jobbade annars jättebra med projektet igår hemma hos Anna. Som vanligt åt vi massor med godsaker när vi jobbade. Ikväll ska jag och Anna träna på bodyjam och yoga, det börjar nästan bli en vana att gå och basta efteråt. Iallafall såska jag börja jobba hårt nu. Vi hörs senare!

120318

Igåreftermiddagl firade jag St. Patrick's day plus att tentan är över med att ta en öl med min kille och hans vänner. På kvällen åkte jag hem till en vän på Förfest och sedan drog vi vidare till skolan för TENTAPUB. Det var superkul och jag lärde känna en massa nytt folk.
Idag har jag pluggat, shoppat och hjälpt en kompis med några frågor i en materiallära-kurs. Nu är jag hemma och har tänkte laga en sen middag. Senare ikväll kommer jag antagligen sammanställa lite material för projektet. :)
Hoppas ni får en mysig kväll!

Ny topp

Jag är väldigt mycket för den här gammelrosa nyansen. Den här toppen fyndade jag på OASIS, en av mina absoluta favoritaffärer.

Baksidan

Jag älskar att baksidan är mönstrad

Ny tröja

Det är sällan jag hittar en riktigt mysig tröja, men jag blev helt salig efter att jag provat den här. Den ser kanske inte så mycket att ha ut på bilden, men på är den riktigt söt!

Shoppat!

Anna rekommenderade mig en eyeliner från ISADORA som hon hållt fast vid i flera år nu. Det ska bli spännande att se hur bra jag tycker att den är. Nästa vecka ska jag och Anna försöka klämma in en Spakväll och göra nageldekorationer. Därför köpte jag hem tre nagellack med jättesmala penslar så att man kan dekorera naglarna med egna mönster plus en vit fransk manikyr nagelpenna. Pennan ska tydligen ge väldigt bra resultat. Återkommer om dessa när jag har testat dem!

Mums!

Me <3 croissanter!

Lyxigt stenungsbakat

Idag hjälpte jag en vän med en kurs som jag har varit övningsassistent i. Hon behövde få klart för sig om några uppgifter och som tack bjöd hon mig på fika plus en massa nybakat bröd och croissanter (Min favorit!) i massor. Kommer ta minst en vecka att äta upp alltihop! Hon är så gullig, hade verkligen inte alls förväntat mig något.

Yihooo!

Tentan avklarad! Känner mig så befriad efter en veckas sittande. Jag har gått runt i typ samma kläder och äckligt hår i några dagar nu...dessutom kändes det som att mina sittben skulle gå sönder bokstavligt talat. Men jag tycker trots allt, ändå att det har varit värt det eftersom tentan gick bra :) Kurslitteraturen vi fick är faktiskt en av de mest intressanta kursböcker jag läst.
Så nu blir det firande! Ikväll ska jag och älskling gå ut och äta. Får se vad det blir och förhoppningsvis blir det en skön promenad i stan efteråt. :) Hoppas ni får en superkul fredagskväll!

Nyklippt lugg

Jag har stört mig på min långa lugg i veckor nu. Men nu blev det stopp när jag tog fram saxen. Tjong! Fixat med en IKEA sax :) Jag ser plötsligt världen mycket klarare! Men det som gäller nu är tentaplugg, tentaplugg och tentaplugg!

Glad!

Älskling har kommit hem från Istanbul nu. Han var borta i nästan nio dagar, men det kändes som att tiden bara flög iväg på grund av allt jobb jag har haft. Anledningen till att han åkte till Turkiet var på grund av att han kände sig sjuk men inte kunde få någon tillfredställande vård i Stockholm. Han mår mycket bättre nu tack och lov, men läkaren sa att han måste gå på en speciell diet som innebär minimalt med socker, salt, kött och vete. Jag känner mig plötsligt handikappad i köket när jag ska laga något till honom. Här måste jag nog låta kreativiteten flöda...

Kyckling på fredag så klart


Kvällsmak á la Fei

Ikväll blev det hemmamys med Anna och hennes pojkvän hos henne. Ifall ni undrar varför riset ser lite lila ut på bilden så beror det på att jag har haft i svartris. Det krävs bara en pytteliten mängd för att allt ris ska bli färgat. Men det blev en riktigt lyckad kombination.
På senaste tiden har jag börjat gilla rödkål mer och mer. Det är så jäkla gott och dessutom en nyttoväxt som innehåller K-vitamin, C-vitamin, fibrer och en hel drös med anitioxidanter. Dessutom ger det maten en riktig färgklick, eller hur?

Mums med lyxig cheesecake


Cheesecake!

Anna bakade en supergod cheesecake med pepparkakssmak.

Busy

Jag är typ halvt bosatt hos Anna nu...har knappt varit hemma i två dagar. Det enda jag gör är att plugga och jobba med projekt hela dagarna tillsammans med bästis vilket gör det hela blir så mycket roligare. Jag har börjat komma in i rutinen; gå upp åtta och jobba som satan tills jag tror att hjärnan kommer att sprängas...Nog för att det jag gör är kul och intressant men det har nog omvandlat mitt ras. Jag känner mig inte längre som människa, snarare mullvad.

I förrgår träffade jag pappa och han gav mig en ny mobil vilket gjorde mig fruktansvärt glad. Jag har haft dålig täckning i nästan två månader nu bara för att jag tappade den från tjugo meters höjd. En sån omtänksam pappa jag har!

Snart ska jag ta en dusch här hemma hos Anna för det verkar som att jag inte kan ta mig härifrån hehe.

Hursomhelst, förväntar er inte mycket till uppdatering i bloggen under den närmaste perioden...


Hemma!

Istället för myskväll, blev det jobbkväll från det att skolan slutade fram tills nu. Det blir så ibland. Jag är iallafall helt slutkörd och vill bara ner i min säng. Imorgon väntar dessutom en presentation på engelskalektionen. Måste upp tidigt och finslipa på min Prezi. För er som inte vet vad en prezi är, så kan jag berätta att det är ungefär som ett powerpointprogram fast det ger publiken ett bättre perspektiv. Det är ett jättebra verktyg för presentation och programmet är helt gratis.

Introduktion på vad Prezi är


Test: Ansiktsmask

Igårkväll provade jag en ansiktsmask som jag fått av Anna, märket är Chantelle och det är en ansiktsmask som passar alla hudtyper. Det fiffiga med den är att den både fungerar som skrubb och fuktighetsgivande mask. Den innehåller avokado och valnöt, en kombination som är väldigt näringrik, avokado innehåller ju B6-vitamin, folsyra, kalium, A-vitamin och E-vitamin . Den var väldigt dryg - för mig räcker varje förpackning två omgångar. När man först skrubbar huden känner man verkligen att alla döda hudceller försvinner och att det blir rent på djupet. Efter 15 minuter sköljer man med vatten och huden känns babylen!
Konsistens: Väldigt krämig och kompakt, ungefär som lera.
Doft: Helt okej, lukten är ganska diskret avokadodoft
Innehåll: Bara naturliga ingredienser och passar därför även känslig hud.
Återförsäljare: Ö&B

Snart lektion

Jag ska alldeles strax iväg till ett seminarie, men innan dess ville jag bara uppdatera bloggen. Jag ska sticka till Anna efter skolan och jobba med projektarbete. Sen blir det antagligen myskväll. Så MYSIGT det ska bli! ^^
Hoppas ni får en fortsatt fin dag!

Nyduschad

Jag ska snart gå sätta på min nya ansiktsmask som jag fick av Anna. den besår av bland annat avokado och fungerar både som en skrubb och en återfuktande mask, mer om resultatet imorgon.
Sen ska jag kura ihop mig under ett täcke och kolla på koreansk drama...jag började kolla idag när jag vek tvätten och nu är jag fast...haha så typiskt mig. Men jag tycker att jag förtjänar det eftersom jag hunnit plugga en del i helgen.

Godnatt<3

Det här är den fiffiga baksidan av min Maturba, en knapp som håller handuken på plats.

120303

Jag har varit på en mysig tur igenom gamla stan med Debora. Hon är en av mina bästa vänner från gymnasietiden som jag inte har träffat på nästan ett år. Vi åt en underbar vegetarisk buffé på Hermans vegetariska restaurang. Ifall ni skulle befinna er i Stockholm någon gång så rekommenderar jag verkligen denna restaurang vare sig du är vegetarian eller inte eftersom att de serverar den fräschaste maten jag någonsin ätit. Allt är ekologiskt och kravmärkt, man har dessutom enligt mig, Stockholms vackraste vy från fönstret.
Det var ett otroligt fint väder ute idag, jag glömde kameran hemma vilket var synd, men ifall jag får tid över imorgon så ska jag ta och fota lite. Just nu håller jag på att tvätta massa, massa tvätt. Men det känns som att jag fungerar effektivare nu när min kille inte är hemma. Han trycker alltid ner mig i sängen och kramar om mig och det går liksom inte riktigt att slita sig loss från trots när jag har massor av saker jag vill göra.

Jag i dagsljus


Lila eyeliner och nylackade rosa nagellack

Snart ska jag iväg för att träffa en av mina bästa vänner i Lund. Jag har inte träffat henne på över nio månader så det ska bli extra kul att ses och strossa runt i det vackra vädret!
BTW, ÄÄäälskar den rosa färgen på nagellacket! Den är både prisvärd och inne just nu vilket är ett stort plus.
Färgen heter: TOULOUSE 52 från Mavala och kostar 45 kr

Kvällsmat!

Idag blev det Tortellinis med spenat och pinjenötter med mig själv. Snart ska jag ta en varm dusch och få lite jobb gjort.

Jag idag

Jag har den mörkaste färgen från paletten jag fick från Clinique på läpparna. På ögonen har jag den lila ögonpennan. Kameran är inte tillräckligt bra för att det ska synas (sorry!), jag gillar att det är väldigt diskret. Sedan jag var 14 år så har jag använt en quickliner från clinique i färgen Navy som är mörkblå...fram tills nyligen då jag bytte till den här. Tjejen i butiken förklarade att den jag haft hade utgått. Jag bläddrar alltså till ett nytt kapitel i mitt liv och inviger min lila ögonpenna-period.

Nya produkter!

Jag lovade igår att jag skulle visa vad jag fick hem efter shoppingen. Jag köpte en ögonpenna som är lite lila-aktig skimmrig från Clinique. De hade ett erbjudande som innebar att man fick en necessär full med produkter om man köpte två produkter eller mer. Jag köpte två ögonpennor totalt; en till mig och en till Anna. Sen köpte jag två superfina nagellack som ni kan se på bilden till höger. Den ljusrosa är superfin till vardags och den mörkrosa är perfekt till fest. De var inte alls dyra, men eftersom jag hade en kupong så fick jag nagellacken gratis.^^
Resten av sakerna på bilden fick jag gratis, tro det eller ej! Jag har inte provat allt än men ögonkrämen, ögonpennan, och läppstiftpaletten till vänster har jag testat.

Cliniques ögonkräm är en av de skönaste krämerna jag testat. Den smälter in i huden och lämnar huden silkeslen, återfuktar och minskar puffigheten. Helt klart värt att rekommendera!
Det känns som att alla produkter kommer räcka i ett år för mig. Jag kommer att skriva en recension på varje produkt när jag testat dem. Håll utkik!

Macarons!

Jag och Anna frossade i ett par Macaroner när vi jobbade med projektet. Det gick väldigt bra för oss idag. Vi har jobbat enligt planeringen hittills och har i princip klarat våra deadlines (som vi har satt till oss själva). Det hela känns megabra efter dagens arbete.
Jag lunchade med en barndomsvän på Electrolux idag. De är sponsorer till svenska kocklandslaget så deras mat är gudomligt god. Det var helt enkelt underbart att få träffa min vän och äta en av de godaste svenska husmanskosterna jag någonsin smakat. Det var högrev med klyftpotatis, man fick ta så mycket man ville men eftersom jag inte ville verka glups eller så, tog jag inte så mycket...Men om jag får ett jobb där, då jävlar!
Eftermiddagen bestod av fortsatt arbete på Wienerkonditoriet. Jag, Anna och hennes kille satte oss i ett mysigt hörn och pluggade med en god fika fram till typ sex. Hela den här dagen har typ bestått av godsaker, haha!

Present till bästis!

Ska bli extremt kul att överraska henne imorgon.

120301

Godkväll!
Jag hade fullt upp igår, så jag hann inte uppdatera något. Jag ville umgås med älskling så mycket jag kunde innan han skulle åka till Turkiet. Det blev en supergod kycklingsoppa till honom eftersom han inte mådde bra.
Idag åkte jag hem till Anna och jobbade med projektet. Det är verkligen hur kul som helst, jag känner att jag skulle kunna offra många nätter till det här!
Vi lunchade tillsammans och sedan blev vi så himla sugna på våfflor, att vi improviserade fram en smet. Efter gräddningen toppade vi med krämig chokladglass och hallon. MUMS! Tyvärr hann jag inte ta en bild innan det var försent.^^
På eftermiddagen blev det ett Yogapass som sedan ledde till ett extremt shoppingsug. Jag stack till NK och valde ut en jättefin mörklila ögonpenna plus en till bästis, två jättejättefina nagellack, också en till bästis och en till mig:) Sharing is caring. När jag handlade så fick jag dessutom en goodiebag fullproppad med superbra krämer och smink. Jag visar er imorgon.
Nu när jag stillat shoppingabstinesen, hungern och dagens arbetsdos, så ska jag ta itu med disken och avsluta med mina åtta timmars skönhetsömn. Godnatt!

RSS 2.0