Mina första dagar på ABBs sustainable talent program

Vad är ABB för ett företag? Vad gör de egentligen? Vad är det för människor som jobbar där egentligen? - Dessa är bara några av frågorna som kretsade kring mitt huvud innan jag klev av tåget i Västerås, en grå industristad..tyckte jag när jag först skymtade massa betongbyggnader.
 
Men hur fel kunde jag ha när alla mina fördomar slogs av trevliga pratglada människor som var djupt passionerade i sina jobb. Jag fick ett ganska enkelt svar av vad ABB gör vilket kan sammanfattas med allt som finns bakom de två hålen i eluttaget. Det är alltså energisystem men även maskiner och system för tillverkning av industriella produkter som mobiler och bilar.
 

Det roligaste vi fick göra under besöket var bland annat att få uppleva nya uppfinningar där vi bland annat fick testa att styra två skärmar med hjälp av enbart ögonen villket var döhäftigt! Det fanns knäppa saker som appar som visade hur hett kaffet var och när det lämpar sig att dricka den. Vi fick även se en cool robot som ni kan kolla på nedan.
 
 
Jag tycker faktiskt att den är riktigt sexig..när vi var på ABB fick vi gå fram och känna på den...okej, nu lät det väldigt fel. Men den är mycket mjukare än man kan tro eftersom den är gjord för att kunna jobba bredvid människor. Den ska se snäll ut och det tycker jag faktiskt att de har lyckats med. Designern kommer från Konstfack i Stockholm och roboten kom faktiskt på andra plats i red dot award bland 3,536 projekt från 54 länder. Den kommer att kunna ersätta människor i standardiseringsarbete som involverar mycket pill. Roboten kommer nog att underlätta mycket i framtiden...bland annat kanske den kan hjälpa mig att diska?
 
Sammanfattningsvis känner jag mig helt upprymd av alla intryck jag fått av ABB och alla nya vänner jag fått. Jag blir så inspirerad av de extremt drivna människor jag har träffat och får gåshud när jag får den här "Wow-känslan" och då känner jag bara hur den lilla tekniknörden inom mig lever ut.
 
Efter en runda i stan igårkväll med bland annat en afterwork på sky-baren i Västerås, så fick jag ändå ett väldigt fint intryck av staden. Det finns ju ändå ganska mycket natur!
 
Okej, så det här blev ett ganska långt inlägg. Men jag kände mig bara tvungen att få rabbla ur mig allt. Jag är ju trots allt en tekniknörd med ett rosa hjärta.

Godmorning sunshine...

...eller inte. Stockholm har varit grått i flera dar nu. Förhoppningsvis kanske man kan få en skymt av solen idag?
Ska åka iväg om en liten stund. Här är några bilder på hur jag ser ut idag. Pretty representabel, eller hur?

Back to business

Hej sötnosar, jag har varit frånvarande med bloggandet på grund av att jag har haft en hel del i skolan den senaste tiden. Det börjar att sätta igång på riktigt nu! Men jag tycker bara att det är kul när allting är i ett högt tempo. Jag har alltid trivts med att ha många bollar i luften för det är så jag har växt upp. När jag var yngre så testade jag på alltifrån piano och bild till badminton och streetdance. När jag tänker efter vad det varit som drivit mig hela vägen till den jag är idag, så tror jag att det är strävan efter att utvecklas som varit den främsta. Många som känner mig vet nog att jag är rättfram, frågar frågor som ingen annan vågar fråga. Visst blir det en del dumma frågor, men vafan, ingen dör av att man frågar för mycket. Däremot är att vara irriterande en annan sak. 
 
Hmm..det här blev ett litet smått filosofiskt inlägg. Back to reality, jag har haft ett jättemysigt besök av mamma och pappa i helgen. Min lägenhet har fått en liten ansiktslyftning och jag känner mig mycket mer hemma nu. Vi har bland annat gått på stan, lagat mat och ätit ute. Imorgon ska jag åka till Västerås för första gången i mitt liv för min första dag på ABBs Sustainable talent program, vilket ska bli superspännande. Vi hörs!

Dejt med älskling

Idag så har jag haft en långdejt med pojken min. Vi passade på att fira våra födelsedagar som varit under januari med att se Life of Pi och besöka en mysig liten grekisk restaurang på fridhemsplan som heter Kalimera
Innan dess hann vi även gå en sväng på stan. En skön och lugn söndag helt enkelt! 
 
Bion var riktigt bra men jag tyckte inte särskilt mycket om slutet. Det märks att teknologin inom 3D har blivit bättre. Jämför man med filmer för ett år sen, så får man mycket mer 3D och extremare effekt. Jag blev särskilt imponerad av de vackra scenerna från filmen. Den är helt klart värd att se!

Födelsedagsfirande

Jag hade en jättefin födelsedag som var ganska lugn. Idag blev jag ordentligt firad av finaste Anna. Hon kom förbi med en hembakad tårta som hon improviserat fram. Det var tydligen en typ av chokladmousse-krämig kräm runt och sockerkaksbotten innehållande choklad. Jag har aldrig fått en så fin och god tårta...jag känner mig så bortskämd!
 
Det var två underbart goda fyllningar vilka var hallonkräm med kademummasmak och grädde med apelsinskal.
Fina presenter fick jag också. 
Till min födelsedag så fick jag ett jättefint handgjort kort på posten från Marie. Det lyste verkligen upp min dag. Tack Marie! Jag har så kreativa vänner! :D
På självaste födelsedagen fick jag även "Happy birthday" uppspelat på klarinett via Skype av min älskade syster. Imorgon ska jag fira min och D's födelsedag med att gå på stan, bio och restaurang. Han fyllde år två veckor före mig, men sen jag kommit hem så har vi inte hunnit gå ut och fira förrän nu. 

Lalalalala...Because today's my birthday

 
 
Vaknade imorse av grattis-meddelanden och pussar i nacken. Det känns som att idag kommer att bli en toppen dag! :)
 
 
 

SPA-time

Jag tog en het dusch för att se om mitt magont kunde minska, det blev lite bättre. Hoppas att det håller i sig! Nu just idag var luften i Stockholm både isande kall och torr, så då är det ju perfekt med något extra som tillför fukt. Jag tänkte skämma bort mig själv med en av ansiktsmaskerna jag köpte i Hong Kong i augusti. Det är en fuktighetsmask för ansiktet med Earl grey och Macaron smak. Visst låter det spännande? Märket heter My beauty diary och finns att köpa här.

Pain must be the word

Jag sitter och vilar just nu för jag har haft nästan konstant ont i magen hela dagen. Har dock suttit och planerat och läst lite och även haft flera långa samtal med släktingar i Kina för snart är det ju kinesiska nyåret. Nu ska jag laga lite kvällsmat och det blir chicken Teriyaki med grillade potatisklyftor. Jag har inte kunnat storhandla på ett tag så jag tar vad som är billigt här i närheten. 
 
På tal om matlagning, jag har skrivit receptet på den enkla nudelwoken som jag gjorde igår här.

Godmorgon

Haha, jag såg detta klippet imorse, och jag tycker det var så jäkla bra och kul sätt att beskriva vad Instagram är för någon som inte vet. Enjoy!
 

Fasten your seatbelt for take off

Nyss var jag och fikade med Karin, en god vän från gymnasietiden som har flyttat till en lya jättenäral mig. Det känns alltid så härligt att catcha upp med folk som man inte sett på ett tag. Nu när vi bor så nära varandra så har vi bestämt oss för att umgås mer. Jag är verkligen glad eftersom vi brukade ha så kul under gymnasietiden.
 
Imorgon börjar jag en ny termin igen och jag är riktigt peppad. Jag känner mig förberedd och är nyfiken på hur kurserna kommer att bli. Det verkar som att vi kommer att ha många grupparbeten och projekt. 
 
Idag har jag köpt gymkort (äntligen) och kört ett hårt gympass med D. Mitt mål är att träna minst två gånger i veckan vilket jag tror att jag kommer ha lätt att uppfylla. Det kommer bli blandat med både styrketräning, löpning och något konditionspass. Jag hoppas att jag genom träningen blir mycket piggare och orkar göra mer! Så nu håller jag tummarna för att jag ska lyckas hålla vad jag lovar!
 

 
 
 

Klassisk nudelwok

Idag slängde jag ihop vad jag hittade i kylen efter träningen. Jag och D. var och gymmade och var grymt hungriga efteråt. Jag tror det här tog en kvart att göra, och sjukt gott blev det! Om ni är intresserade av receptet så finns ett allmänt recept beskrivet nedan:
 
Ingredienser för 2 pers:
1 Kycklingfilé
Spaghetti
grönsaker  ( T.ex, morot, squash och paprika)
halv lök
1 vitlöksklyfta
3 msk Japansk soja (totalt)
1 msk Kinesisk soja
1 tsk chilikrydda/chili (optimalt)
salt
 
Gör såhär:
Marinera gärna kycklingen innan, jag brukar marinera med lite ingefära, soja, vitlök och vitt vin. Men det blir gott om man bara marinerar med soja också. För att spara tid brukar jag sätta på vattenkokaren när jag hackar alla tillbehör så att vattnet till spaghettin blir färdigkokt snabbt.
1. Lägg i spaghetti i det färdigkokta vattnet och låt koka. Fräs hackad vitlök i olivolja, när vitlöken börjar bli det minst lilla bruna så lägger du i den strimlade kycklingfilén. Om du inte marinerat innan bör du här ha i salt och lite soja. 
2. lägg kycklingen åt sidan i en skål när köttet har blivit brynt.
3. Häll återigen lite olja på pannan och lägg i först den hackade löken och låt det fräsa en stund. Lägg sedan i alla grönsaker. Häll i lite örtsalt och kryddor.
4. När spaghettin är klar, häll bort vattnet i ett durkslag och skölj lite kallt vatten igenom. Kasta in spaghettin i wokpannan och häll på japansk soja. Sedan häller du i kycklingen och sist kinesiska sojan. Woka tillsammans 2 minuter. Klart!
 
 
 

Afternoon tea

Jag höll på att dö av sockerslag efter fikat på en nypa socker, mitt favoritcafé här i Stockholm. Det var första gången som jag prövade deras afternoon tea som hålls varje lördag. Förutom alla bakelser, småkakor, macarons och scones så ingick det även te eller kaffe för 120kr. Fler bilder kan ni se tidigare inlägg här och här.
 
 
 
Jag älskar konceptet på detta lilla kafé med att de endast bakar med ekologiska råvaror och har en extremt söt inredning. Det är även prisvärt och bakelserna smakar himmelskt! Nu när jag tänker efter, så är nog det här det bästa kaféet jag besökt i hela världen.
 

Fläskfilé wok á la Fei

Igårkväll lagade jag fläskfilé wok med egen marinad. Den är lite kryddig och stark med inslag av soja och sött från ingefära och teriyaki. Jag kommer bara att beskriva i stora drag på fem enkla steg hur jag tillagade rätten eftersom det är första gången jag gjorde den och jag hällde i kryddor på känsla.
 
1. Marinera
Strimla fläskfilén, hacka salladslök, vitlök, chili och ingefära i små bitar. Häll på Sake (japansk risvin, även vitt vin funkar bra), örtsalt, soja och teriyaki (alternativ till teriyaki; häll på extra med soja och honung). Ringla slutligen över lite sesamolja. Lukta! Doftar himelskt:)  Häll på några små nypor med potatismjöl och gegga runt med handen. Jag brukar marinera en heldag, men om du har bråttom så räcker det med en halvtimme.
 
2. Hacka valfria grönsaker
Jag tycker att man kan ha i vilka grönsaker man vill i woken. Huvudsaken är att man själv gillar det. Jag brukar vilja att maten ser färgstark ut, varför jag valde paprika, squash och morötter. Slutligen för att spajsa till det ytterligare, hackade jag i lite extra lök.
 
3. Woka enbart köttet först.
Efter att ha wokat köttet så att det precis är nästan genomstekt, lägger jag det i en skål åt sidan för att värmen i köttet ska homogenisera sig för då blir köttet genomstekt av sin egen värme. 
 
4. Woka grönsaker i 2-3 min och häll i köttet
Woka slutligen alltihop på högsta värme i 2-3 min. 
 
5. Lägg upp på fat
Strö över lite rostade sesamfrön. Klart!
 

Ny klänning

Japp, ni gissade rätt, jag har shoppat igen. Den här gången en lila sidenklänning från Esprit. Det var den sista i min storlek och min favoritfärg, så det kändes liksom som att den talade till mig haha. Jag älskar modellen och att den har plats fär lite tjockismage. Priset var nedsatt, men inte superbillig. Den är dock värd de 700 spännen eftersom jag vet att jag kommer att använda den flitigt på sittningar framöver. Tillsammans med en kort figursydd kavaj och mina svarta Jimmy Choos så är jag redo för vad som helst!
Med klänningen ingick även ett litet matchande armband. Jag är inte särskilt förtjust i det, men något mer stilrent som ett silverarmband skulle passa bättre.

Ego

 
 
 
Jag i min fina nya tröja. Har lagt om mina planer inför våren 2013 under dagen och känner mig nöjd med vad jag ser framför mig. Nu ska jag iväg för ett snabbt ärende i stan och senare ikväll ska jag tvätta.

Sukt..

Koreanska märket Etude house som är ett av mina favoritmärken har nyligen lanserat en ny sockersöt kollektion. Behöver jag säga att jag älskar den? Jag använder flera av deras produkter och vet att de håller hög kvalitet. Kan visa er det som jag köpte i Sydkorea i sommras i ett inlägg senare. 
 
 
Åhh, vill ha! 

Mer shoppingfynd

Jag har varit slösa idag och återigen s(f)yndat lite på vinterrean, här är lite fint som jag lyckades få hem idag.
Jag drog på mig en stickad mönstrad tröja från Oasis som innehåller ull, sen ville jag liksom inte ta av mig den mer. Den är nog den varmaste (och snyggaste?) tröjan jag äger just nu. Det känns nästan som att det är två lager tyg som är instickade i varandra (kan man säga så?). Jag fick den sista i S, så jag är nöjd. :) Priset var däremot 449, nedsänkt från 749. Oasis tar alldeles för höga priser, men det är ett av mina favoritbutiker ändå.
Sen hittade jag denna, en inte så märkvärdig svart topp också från Oasis med en liten axelpuff..
..men bara för jag blev så kär i blixtlåset baktill, så tyckte jag att den var värd de 149 kr den kostade.
Jag kikade in hos Gina tricot, för de brukar ha mycket fint inne. Då hittade jag denna randiga tröja som dessutom är av 100% ekologisk bomull (till skillnad från vissa av H&Ms "ekologiska kläder" som innehåller 7 % ekologisk bomull). 49 spänn kostade den.
Sen blev jag lite galen när jag hittade massor av sköna basic linnen för skitsummor. Det vita bomullslinnet kostade mig 29 spänn(29!!! Jag kände mig tvungen att köpa en till mammis också) och det mörklila (vet ej varför den ser svart ut på bilden) kostade 49. Den mörklila är tillverkad på förnyelsebart träfibermaterial och känns underbart mot huden. Lätt värt pengarna!
 
 

Godnatt

Ikväll gottade jag och älskling oss med apelsinmarinerad kycklingwok i sweetchilli-sås. Mums! :) Trots att mitt kök är litet jämfört med mammas så känner jag mig mycket mer bekväm i mitt eget. I mammas kök så är det som att försöka känna till och navigera i ett fem våningar stort köpcentrum. I mitt eget så har jag mycket bättre koll, allt är inom en armlängds avstånd. ^^

Shoppingfynd

Jag gick runt i Stockholm city tills fötterna värkte och jag knappt kunde gå mer. Men härligt var det! Det fanns så mycket fint ute i butikerna att jag fick svårt att hålla i plånboken, och på tal om plånbok...jag har (dadadada!) skaffat en ny. :)
Plånbok från Marc by Marc Jacobs 
Jag har länge tittat efter en ny plånbok (har haft en och samma i tyg under snart 4 år nu. Jag tycker ju helt klart att denna är en värdig efterträdare!
 

Let's do some shopping

Jag är tillbaka i Stockholm och är nu ledig till söndag. Wohoo! Jag tänkte passa på att gå till stan för att se om jag kan fynda lite inredning. Känner att jag måste starta igång "projekt ansiktslyft för min lägenhet". Just nu ser den för jävlig ut eftersom jag ännu inte packat upp allting som min fina mamma har skickat med mig från Lund. Hon har en tendens att skämma bort mig för mycket vilket nästan alltid resulterar i en för tung resväska. Vi hörs kanske senare!

I can't stop, can't stop this love no matter what they say, I love you

 

Myskväll och plugg

Eftersom jag har en tenta på onsdag så måste jag tyvärr sitta och plugga på dagarna. Idag varvade jag det med träning, matlagning och fika med bästa Rosen. Vi satt och filosoferade om allt mellan himmel och jord och sjönk in i drömmar om framtiden. Det var riktigt härligt och inspirerar mig till att göra 2013 till bästa året någonsin. :) Har ni några drömmar eller förhoppningar för 2013?

Inget slår mammas mat

 
 
 
Jag göds ordentligt här hemma i några dagar till. Snart blir det avgång mot Stockholm igen och då blir det andra bullar. Här ovan är två bilder på så kallade Xiangling. Mamma friterade rullar med krispigt tofuskal innehållande köttfärsfyllning med svamp och räkor. Det är en traditionell rätt från min hemstad Hangzhouoch det är såå gott! Jag önskar att tågen mellan Lund och Stockholm gick snabbare. Ett lika långt avstånd med de kinesiska snabbtågen tar typ 2 timmar. Med X2000 tar det drygt 5 och en halvtimme. Sverige har lite att ta igen i den fronten tycker jag!

2013 - The celebration

Jag hann inte ta några bilder innan jag åkte iväg på nyårsfesterna, så jag bjuder på några bilder som jag tog med mobilen under kvällen.
 
Mina smokey eyes fixade jag med Naked palette.
 
Jag tog det jag hittade i min gamla garderob här i Lund eftersom jag dumt nog glömde att ta med en klänning från Stockholm. Jag har ju inte varit tillräckligt aktiv och shoppat efter jul, så det blev detta partylinne med en svart pennkjol (såg ut som en klänning). Jag köpte linnet i Prag och har bara använt det en gång eftersom den kliar mycket kring nacken.
 
Kvällen igår var jättelyckad; jag hann träffa massor av gamla vänner och nya på Louises och Sofies fest. Vi åt massor av gott och skålade in 2013 med bubbel och sång. Efteråt drog jag vidare till Rosen som bor ett stenkast därifrån. Vi dansade loss tillsammans med hennes gäng in mot morgontimmarna. Hoppas att ni fick en superfin nyårsafton! Hur firade ni in 2013? 

RSS 2.0