090923

Jag pratade med SYV idag och jag snackade med henne om mina funderingar kring materialdesign och om jag ska fortsätta. Jag är lite kluven i frågan eftersom det är en skitbra utbildning, att man verkligen kan påverka genom att forska fram nya material mot en hållbar utveckling. Men samtidigt kan jag inte hålla på med en av de roligaste sakerna jag vet i jobbet; nämligen att måla, rita och uttrycka min kretivitet.

Vad jag funderar på är design och produktutveckling, det är också en civilingengörsutbildning..Jag vet för lite just nu men om jag byter så gör jag det efter detta läsåret.

Jag gjorde ett kinesiskt diagnosprov idag eftersom jag vill hoppa på en kurs på kvällstid. Men de säger att det kanske inte går eftersom jag är för bra på kinesiska. Fan vilka regler de har! Behöver verkligen friska upp min kinesiska. Jag har t.o.m glömt hur man skriver tack. Då är det läge att komma igång igen tycker jag...

Puss & Kram
Fei

Kanelbullar!


Det tar sån jävla tid att göra kanelbullar! Jag förstår aldrig att det är värt det förrän jag är färdig med dem. Kanske därför det bara är tredje gången i mitt liv som jag gör kanelbullar.

090920



Kanelbullar är sjukt underbart! Jag bakade 50 st idag och så fort min inneboende kom in sprang hon mot dem. Jag fick med våld dra henne ifrån dem efter att hon käkat två stycken. Jag tog det gamla vanliga receptet från mjölpåsen men sen improviserade jag lite med fyllningen. Istället med bara kanel och socker, hade jag även i kardemumma och kakao. Det blev verkligen jättejättegott! Så nu ska jag frossa resten av veckan om inte min inneboende snyltar allt.

Det var kemigasque igårkväll vilket var kul. Vi fick umgås med kemister som enligt pfösarna är vår sektions fiender. Efter vi träffat dem fick vi sedan reda på att de är våra "bästa vänner". Jag känner att det är tråkigt för då kan vi inte fortsätta hacka på dem som vi gjort under hela nollningen. :P

Iaf. pfösarna var där igårkväll och jag blev helt salig eftersom jag trodde att vi aldrig skulle få träffa dem igen. De hade liksom rakat av sig sina skägg som avslut förra veckan, så vi blev skitglada när vi blev pfösta igen. 

Imorgon är det sovmorgon till tio och jag slutar tre, wohoo!

Puss & kram
Fei

090918

Det slutade med att jag stannade i skolan till halv tio igårkväll. Snacka om helt annorlunda rutin sen man flyttat till Sthlm. Jag undrar hur jag prioriterar min tid egentligen, för nu när man är oberoende och kan planera allt själv så gör man konstiga saker och segar bort tiden.

Jag känner att det är alldeles för mycket kul som händer och jag vill vara med på allt men känner samtidigt att jag måste börja prioritera vad jag ska göra. Alla kapitlar på engelska vi fått i läxa har jag inte hunnit läsa, jag har helt enkelt varit allt för lat och endast läst sammanfattningarna.

På lördag ska jag på Gasque (igen!) Ska bli kul som vanligt men resten av helgen ska jag ta det lungt och plugga. Men som vanligt kommer säkert massa tid gå åt till att städa, laga mat och städa...

Men över till gladare tankar; jag fixade lappskrivningen(två uppgifter i matte som vi har varje vecka)! Är så glad eftersom det gått bajs de senaste gångerna. Nu känner jag mig mer pepp på nästa, haha.

Ringde Sara idag och är så glad över att hon har bestämt sig för att hälsa på i början av november. Hon skulle boka tid nu sa hon. Saknar henne...och jag saknar alla vänner i Lund!! Fy vad jag saknar er! Ska kanske boka biljett redan till nästa helg, får se om jag hittar nån billig sistaminuten-biljett.

Puss & Kram
Fei


090916

Idag var jag i skolan från åtta till fem. Sista lektionen var segast av dem alla eftersom den varade i 4 timmar...men man har ju lärt sig att härda ut sen man flyttade till Sthlm.

Jag blev så himla glad när jag fick reda på att vi ska ha sovmorgon och börjar klockan ett imorgon. Så fett nice, då hinner jag ta igen massa saker. (Nu är det inte längre;"jag ska sova hela förmiddagen" som gäller, studentlivet är hårt)

Ännu gladare blev jag på eftermiddagen när Johanna ringde mig. Vi har inte pratat  på typ mer än två månader och då innan jag visste att jag skulle flytta. Nu är allt förändrat och vet knappt hur vi ska hinna ses.

Det var så kallt idag, och grått...jag känner verkligen hur hösten griper tag om allt. Jag bojkottade det hela med att ha på mig t-shirt och leggings idag. Men jag frös och rös som bara den så ska inte äventyra det hela mer.

Det är massor av sektionsaktiviteter hela tiden, denna vecka är det innebandy(vet ej om jag orkar), imorgon kväll är det bio för att se Public enemies med Johnny Depp(orkar jag lyfta mitt ass och dra dit?). Är som sagt lite velig eftersom jag är så trött hela tiden.

Godnatt gott folk

Fei

Gårdagens underbara mat.


Det blev misosoppa med nudlar, sushi, chilimarinerade räkor, entrecote med teriyakisås(tror jag), ris och grönsaker.

090915

Igårkväll var jag hemma hos Linnéa i Bro- en nyfunnen vän här i Stockholm. Hon är så fruktansvärt snäll och go', och hennes familj var jättemysig. Hennes pappa lagade jättesatsig sjurättersmiddag enligt mig:) Det var soppa, ris, kött, sushi, sallad och kladdkaka. Det var säkert mer, men jag kommer inte ihåg.

Eftersom Bro ligger en bit utanför Stockholm ute på landet så var vi tvugna att stiga upp hal sex på morgonen. Det har jag typ inte gjort på ett halvår känns det som. Jag var så himla trött när vi tog pendeltågen och sen t-banan till skolan.

Vår första lektion var matteföreläsning med en lärare som förklarar väldigt kasst och som blir sur om du ställer frågor. I vanliga fall brukar han vara så snabb i sina förklaringar att man inte fattar eftersom det är så svårt. Men idag gick han igenom en lätt grej som han gått igenom förra lektionen. Jag blev så irriterad på honom eftersom jag tyckte han kunde prioritera det som vi tyckte var svårt och som han gått igenom långsamt, istället för det lätta.

När jag sa ifrån om varför vi går igenom samma sak som förra lektionen så blev han jättedryg och jag trodde jag skulle dö eftersom det lät som att han skulle skälla ut mig. Men sen vände det och han sa att han håller med mig, men att han fyller ut tiden med detta eftersom han får betalt för det. Kan väl säga såhär; jag har ingen respekt kvar för honom.

Jag ska plugga lite materialdesign nu, har föreläsning imorgon och tänker förbereda mig lite...

Puss och kram
Fei

090912

Nollegasquen igårkväll var riktigt kul. Vi förvandlades från nollor till ettor på Bergs och våra strikta pfösare förvandlades till goa och glada buddies.

Jag festade från fem till fem. Alla var så glada och pepp under hela kvällen. Jag känner mig dock lite skamsen över att min hyresvärd oroade sig för mig eftersom jag inte kom hem, fast jag sa till henne att hon inte skulle vänta på mig.

Nollorna från Borlänge som också läser materialdesign kom ner till Sthlm. Alla i vår klass hatar dem för att många av de är så dryga och barnsliga, så det blev väldigt uppdelat under dansen kan man väl påstå. Jag är så himla trött nu, har ju knappt sovit igår natt eftersom jag blev väckt kl.nio i morse.

Godnatt och puss och kram

Sista kvällen med Fei


Ikväll åt jag, Olivia, Olivias mamma och Fei på Restaurang Kungsholmen. Det var det godaste jag ätit på väldigt länge, men även något av det dyraste. Fei bjöd oss för att hon ska åka till Edinburg imorgon för att plugga, jag kommer sakna henne...har ju trots allt bott tillsammans under en månad.

En av Stockholms topp tio bästa restauranger idag, dit ska jag särkerligen komma till igen. Heeelt underbar mat!

I fredags...


Våra Phösare fick fnatt sista dagen på vår nollning. På morgonen möttes vi av det här.

Stålfabriken i Avesta


Så här såg vi alla i klassen ut i onsdags på studiebesöket. Jag säger bara sexigt flytande stål...

090910

Igår var vi på studiebesök på ett stålverk..det låter kanske inte så kul, men det var faktiskt väldigt intressant. Skulle dock varit mycket mer intressant om jag inte vore så stressad inför matten. Just nu är det det som tynger mig mest. Jag hinner inte repetera och vi har lappskrivning(ungefär som ett prov) varje vecka. Imorgon är ett sådant och jag har inte hunnit förstå och ännu mindre ifrågasätta vad jag har blivit hjärntvättad med de senaste fööreläsningarna.

Igår rann hela dagen bort eftersom vi åkte buss från sju till nio till Avesta och från fem till åtta hem. Alla som var med hade trott att studiebesöket var obligatoriskt, men sedan fick vi ju veta att det inte var det och då kände, iallafall jag, mig väldigt irriterad även om det var intressant.

Även idag var en fullbokad dag från åtta till sex. Jag lunkade hem från skolan heelt slut och jag tackar och bugar för att jag får sovmorgon imorgon.

Imorgon kväll blir det nollegasque. Jag är faktiskt taggad trots att jag är så trött, jag menar, sova kan man göra i helgen...

Och sova ska jag göra nu också, nattinatti.

Puss & kram
Fei


090907

Fett lång dag idag, började åtta och slutade fem. Hem för att plugga matte, sedan laga mat, fortsätta plugga och slutligen sitter jag nu framför datorn och är fett utpumpad.

Jag kan säga att studentlivet just nu är allt annat än slappt, vi får massor av läxor varje dag. visst är de "rekommenderade", men gör jag inte de så får jag dåligt samvete och hänger framför allt inte med.

Min hyresvärd kom hem igår och jag tycker hon verkar väldigt dominant och en aning skeptisk hela tiden vilket stör mig. Men jag får väl sköta mig och helt enkelt inte bete mig som en badass. :P Annars blir någon hemlös...

Nu ska jag sova och samla på mig lite energi till morgondagens 8 till 5 pass.....Plus gasquen(festen) på kvällen.

Puss & Kram
Fei

090905

Idag har varit en dag full av nyttogöra och effektivitet. Sov länge imorse och drog mig mot Prisxtra för att storhandla. Kom hem med tonvis med mat och annat kul för att börja laga massa mat. Det blev spagetti med köttfärssås, sallad, kladdkaka, crëpes, en köttfärspaj och en vegetarisk paj.

Började i torsdags med ett nytt projekt tillsammans med några andra klasskompisar. Vi ska forska om höftinplantat vilket ska bli väldigt intressant att lära sig mer om, Och idag blev jag färdig med sammanställningen av vår projektplan.

Imorgon kommer min hyresvärd hem från Kina, jag har inte träffat henne sen jag flyttat in, så jag hoppas att det går bra. Har ju bara bott med hennes dotter och systerdotter i en månad nu. Jag letar efter bostad varje dag, men det gär segt. Men men, jag ska gå och plugga lite materialdesign/kemi, har ju trots allt mer än 100 sidor att läsa till på måndag :S

Puss & kram
Fei

Bakat idag.



Två pajer: en köttfärspaj och en paj med spenat och soltorkade tomater. Ska frysas in och levas på under n antal dagar framöver :)

Mums!


Ätit idag: crépes med banan och vaniljkräm. Smält mörk choklad ovanpå, supergott var det!

090904

Äntligen är det helg! Denna vecka har varit sjukt påfrestande. Skolan har börjat i högt tempo på en gång, och jag har knappt hunnit hämta andan emellanåt.

Ikväll hade jag och Olivia Twilight-kväll vilket innbar kolla på filmen och se en massa parodier efteråt. En som  jag aldrig slutar skratta åt är "Twilight with a cheeseburger" på youtube. Här är en direktlänk till youtube: http://www.youtube.com/watch?v=daTTOyu-E1w 

Jag började åtta i morse och var så himla sömnig och allting kändes segt. Har sovit ytterst lite de senaste dagarna så ska bli skönt att äntligen få ut en sovmorgon imorgon! Känner bara att det ska bli otroligt skönt att ta det lungt i helgen. När jag blir pigg igen blir det andra planer...

Godnatt

Fei

090903

Jag är så sjukt stressad över matten just nu, vill bara gå och lägga mig egentligen eftersom vi börjar kl åtta imorgon. jag är så utpumpad av energi! Började åtta och kom hem sex ikväll. Imorgon är det lappskrivning, det är typ som prov och jag tror att jag kommer att kugga det hela. Övningarna vi fått är riktigt svåra.

Godnatt, nu ska jag plugga som fan!

Puss

090902

Så sjuukt trött just nu! Har varit på mitt livs första KTH-spex. Jag kan säga att Spyxet äger det flera gånger om. Det är ganska få skådisar, och endast två kunde sjunga. Segt som tusan var det eftersom några i publiken klappar och skriker "en gång till!!!" även om det bara är någon som kliver in genom en dörr.

Jag var på matteföreläsning imorse kl åtta och kände mig jättesömning och smått bakfull efter Nollepuberundan på KTH. Det var rätt roligt i början av den, men sen kände jag hur all min energi bara försvann, så jag la mig rätt tidigt. Efter föreläsningen satt jag med Sussie i biblioteket och pluggade matte, vilket visade sig vara en utmaning. Vår lärare förklara allting jätteluddigt.

Jag stack hem vid tolv och lagade mat med Fei. Sen frågade hon mig om jag hade lust och shoppa i stan med henne. Jag tänkte: shoppa eller plugga....hmmm, det var inget svårt val kan jag säga, har ju nyss fått mitt studiebidrag.

En jättesnygg kofta från Topshop fick hänga med hem. Jag fyndar i rean igen! I <3 shopping i Sthlm!

Puss & kram skumbanan, ska gå och plugga matte nu.

Godnatty!

RSS 2.0