Squash- och aubergine lasagne
1 st stor squash
en halv aubergine
1 gul lök
400 gr nötfärs
1-2 klyftor vitlök
2 msk olivolja/smör
500 gram krossade tomater (jag brukar köra på Icas som är smaksatt med basilika)
torkad basilika och oregano
En liten skvätt fond om man vill (inget måste)
2 dl creame fraiche med paprikasmak (vilken smak som helst passar bra att variera med
250 gram mozzarella/Boxholms gräddost
Ugn: 200 grader
Skiva squashen och auberginen med en osthyvel på längden. Lägg på handduk och strö på lite salt (för att dra ut onödig vätska). Hacka vitlöken och löken – fräs i olivoljan/smöret och bryn köttfärsen. Koka i en kvart tillsamans med tomatsåsen och alla örter med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager med squash och auberginer i botten. Lägg på köttfärs och varva sedan så du får squash och auberginer längst upp. Häll på creame fraichen innan du lägger på sista lagret squash och auberginer. Antal lager beror på hur stor form du har.
Strö på riven mozzarella/gräddost. Gratinera i ca 15 min tills osten har fått fin färg.
Good luck!^^