090831

Idag hade jag min första riktiga föreläsningsdag på KTH, vi hade matte, kemi och materialdesign. Jag som annars brukade avsky kemi har faktiskt börjat tycka om det mer och mer. Vi hade föreläsningar i två-timmarspass vilket jag sällan haft tidigare, så jag kände mig väldigt trött och mör efteråt. Efter skolan stack jag och  min inneboende till Lidle och köpte mat så att jag kan ta med till skolan imorgon.

Bakade Lindgrenbröd som blev alldeles för salt men fortfarande ätbart. Och känner just nu ångest för att jag inte kan läsa på på materialdesign till imorgon eftersom jag inte har någon bok. Suger att vara efter alltså! Men Jag ska köpa den av Tobbe imorgon...second hand is that shit!

Idag fyller min underbara vän Anna år, jag är så himla ledsen över att jag inte kan vara med och fira hennes födelsedag. Befinner man sig 60 mil ifrån varandra blir det lite svårt.

Imorgon ska jag upp tidigt och förbereda kinesisk wok och gott till lunch. Bara jag inte försover mig igen...Bor man nära så gör man det jämt. På kvällen ska vi på nollepuberunda, orkar egentligen inte. Men tänker gå iallafall för att jag tror att det kommer bli skitkul.

Nu ska jag ringa Anna och gratta henne ordentligt!

Puss & kram,
Fei

Läskig McDonalds



Vem är sugen på hamburgare nu? Känner att denna bilden kommer att hemsöka mina drömmar ett tag framåt...

090830

Idag var det KNAT, vår klass hejhåade runt i Stockholms stad vilket nog är det mest uppseendeväckande jag gjort på länge. Vi gick in i en Lidel-butik och sjöng en Lidel-låt som var så jävla klockren vid kassorna. Sen sjöng vi utanför konserthuset mitt framför alla som gjorde sin vanliga söndagsshopping, lekte massa udda lekar och hade allmänt kul.

Alla i klassen var inte med vilket var lite tråkigt, men jag är glad att jag följde med. Numera har jag koll på var Lidle, Stadsbiblioteket och falafelkungen ligger. :D Det är allt man behöver om man e från Lund hehe.

Jag gick hem lite tidigare ikväll, och när jag gick hem så tänkte jag på allt i mitt liv just nu och det var verkligen att jag kände mig glad och så. Men det finns ju alltid detta "men" i livet. Jag tänkte på hur kul det skulle vara med en Pojkvän. Jag har inte funderat på det på väldigt länge, att skaffa en, men jag kände det så plötsligt idag. Vet inte vad det beror på. Har ju inte känt mig kär antar jag.

Aja, nu ska jag sova. Ska upp rätt tidigt imorgon, det ska bli spännande med våra första riktiga föreläsningar...

Puss & kram
Fei

Hittat på nationalmuséet



En häftig stol. Skuggan ser ut som en robot.

I detta rum bor jag i för tillfället



Kanske inte den optimala bilden, men det är inte så mycket att se eftersom det bara finns en säng i rummet

Jag på Böfhouse



Var här tillsammans med mina inneboende i söndags. Sen uppdatering, men bättre än aldrig!

Mina nyinköpta



Köpte dem hos Jerns för 150 spänn. Bästa fynd på länge!

090829

Det blev en chillkväll med några nyfunna vänner igårkväll. Vi var hemma hos en tjej som heter Annelie, hon är supersnäll. Vi bakade kladdekaka med grädde med vaniljsocker, riktigt riktigt mumsigt. Folk är så trevliga och gulliga i klassen! Jag trodde att klassen i gymnasiet var tillräckligt tajt, men den här klassen kommer fan bli ännu tajtare.

Jag shoppade igår och kikade runt i drottningsgatan, hötorget och NK. Kändes underbart när jag fyndade ett par skitsnygga skor från Vagabond.

Efter kvällen hos Annelie hände en hemsk grej; klantiga jag har tappat bort mitt terminskort hos SL. Jag är så jävla lack på mig själv och tycker det är skitstörigt eftersom jag köpte det förra veckan för 1220 kr. Nu har jag anmält att jag tappade bort det och tills vidare får jag åka på remsa. Jävla skit! Kan bara sitta här och önska att någon snäll person hittar det och lämnar det hos SL...

Idag var jag och mina inneboende på nationalmuseet, det var faktiskt mycket mer än jag trodde. Jag gillade att de presenterade konst från renässansen fram till nu och även industridesign från förr till nu. Det är gratis för ungdomar upp till 19 och jag tycker att det är värt att gå och titta.

Ikväll vill jag faktiskt ta det lungt och göra mitt bästa för att bli frisk så att jag kan orka med imorgon då vi ska på KNAT, vet inte riktigt vad pfösarna har förberett men man får nog vara beredd på allt. Har inhandlat tortillas och ska göra guacamole och kolla på Wall-e med mina inneboende ikväll.

Puss & Kram
Fei



090827

Imorse tog jag sovmorgon så jag känner mig väldigt utvilad. Det enda vi gjorde idag var att luncha med alla professorer som vi kommer att ha, vilket var hur trevligt som helst. Sen hade vi matteprov, visst låter det jobbigt jag vet, men det var skitenkelt. Fick bara ett fel :)

Efteråt kände jag för att hitta på något, så jag och några klasskompisar gick på stan och  alla hittade något utom killarna och jag. :( Kände ingen brådska till att köpa något särskilt just nu. Kursböckerna tar kål på mig. Man måste typ lägga ut 500 spänn per bok. Jobbigt som tusan. Men nu har jag köpt mina nudie-jeans - mitt stockholmsliv får börja med dem...

Nu ska jag kolla på Vanity fair med mina inneboende, Robert Pattinson spelar en av rollerna, ska bli kul å se honom när han inte spelar vampyr.

Puss & Kram
'Fei

090826

Det är kanske sant att jag är duktig i kemi och inget jag bara inbillat mig de senaste dagarna. Kemi som varit mitt näst sämsta ämne i hela gymnasietiden har plötsligt vänt till något som jag tydligen är bra på. Folk omkring mig verkar få för sig att jag är asgrym på det. Jag bara väntar på att det ska vända igen...usch nej, det vill jag aldrig mer!

Idag inhandlade jag halstabletter och nässpray. Det kändes som att jag skulle dö av nästäppa igårkväll när jag skulle sova. Jag blev färdig med kemiinlämningen idag (wohoo!), och imorgon blir det ett litet matteprov som jag antar kommer bli ganska lätt.

Jag Hade en liten nostalgikris igårkväll, saknar mina kompisar från Lund. Efter att jag snackat med Anna och Emma kändes det så himla konstigt att vi inte går i samma klass längre och att vi inte bor i samma stad. Men trots allt så är jag så glad över att jag kommit hit! Jag ska kanske gå ut  och hänga på Stureplan med några stockholmare på fredag kväll. Är sjukt pepp på att se hur det så väl omtalade stureplan ser ut inifrån.

Hoppas er dag har varit bra!
Puss & kram
Fei

090825

Jag har haft det underbart i Sthlm de senaste dagarna. Nästan allting har slagit mina förväntningar; Klassen, programmet, staden och mina inneboende... Jag är så glad att jag hamnat här!

De senaste dagrna har varit präglat av trötthet men massa glädje. Vi var på Gasque och sen har vi varit i stugan där vi sedan övernattat. 

"Pfösarna" är sex ståtliga figurer som är våra tränare som tränar oss så att vi ska kunna bli ettor och de är sjukt strikta; de ler aldrig(ler de så vänder de ryggen mot oss), de beter sig som ett gäng överbefälhavare som säger att vi är usla och lata hela tiden.  Det är alltid så himla kul, för de ser så allvarliga ut även om vi gapflabbar.

De är med oss hela tiden och kommer med gräsliga kommentarer då och då, vilket gjorde mig sur på riktigt kl. sex på morgonen då vi bara hade sovit i två timmar. Så fick vi gå upp (vi var ett utvalt gäng på 7 pers) och torka spyor, jag mådde dåligt bara av att se på det och det kändes så surt att städa upp någon annans spya, och att man inte ens tycker synd om dem.

gasquen dansade vi tills vi stupade och man lärde känna varandra bättre under middagen, iaf de som inte hunnit bli så fulla. Jag blev full under dan, men det släppte  lite under kvällen. På dagen hade vi blivit indelade i mindre grupper för att gå på olika stationer och då blev vi tvugna att dricka upp en häxblandning med sugrör, vi visste inte vad den innehöll men yr blev jag.

Min söndag bestod av shopping med mina inneboende Fei och Olivia. Vi käkade på BÖfhouse och sen var vi på drottningsgatan. Jag måste säga att jag ÄLSKAR Sthlms affärer. De har öppet till fem på en söndag och det finns så många ställen att välja mellan. SOAK har blivit min favorit!

Nej, nu måste jag ta tag i kemin, och vila lite eftersom jag som många andra blivit sjuk.
Ha det bra!
Puss & Kram
Fei

090818

Jag har hamnat i en så mysig klass! Idag lärde jag känna ännu fler, alla är så himla trevliga. Utbildningen jag går tar bara in ca 60 pers, vår klass består av ungefär 10 tjejer och resten killar, de flesta kommer från andra städer men jag har lärt känna några Stockholmare som kanske ska guida mig och några andra nyanlända i helgen:)

Det blev kemi- och matteföreläsning på förmiddagen och tekniska muséet på eftermiddagen. Då blev vi indelade i mindre grupper och genomförde olika aktiviteter. Vi var sex personer som hjälptes åt och jag hamnade i ett roligt gäng. Det fanns en reaktionsmaskin med typ 14 knappar och när en knapp lyste så skulle man trycka på den så fort som möjligt. Vi ville slå dagens rekord så vi stod sex pers och höll in alla knappar och fick resultatet 0,00sekunder (när jag testade själv fick jag 8,32 sekunder).

Imorgon blir det Gasque, den börjar nästan direkt efter matteövningen och håller på till ett på natten så jag kommer inte kunna blogga imorgon. Men i övermorgon ska jag försöka lägga upp lite bilder...Håll utkik då!

Hur har er dag varit?

Puss & Kram
Fei

090817

Första skoldagen; jag kände mig åter som när man var liten och osäker på allt och alla. Men något som skiljer då från nu är att jag numera lyckas besegra min blyghet och inte behöver sitta och våndas över mig själv.

Idag blev vi välkommnade av sektionens faddrar som visade oss runt på KTH. På morgonen hade jag gladerligen satt på mig högklackat bara för att vinna några extra centimeter(kort som jag är), men det slutade med att jag blivit några blåsor rikare. Jag som hade tänkt mig att Sthlm inte skulle vara lika hemsökt av kullerstenar och backar som Lund.

Vi fick scheman om de kommande två veckornas mottagning. Jag blev jätteglad över att vi ska på Gasque (ungefär finmiddag) på onsdag. Då ska jag försöka lägga upp bilder. Folk i min klass verkar hur mysiga som helst. Jag var så pirrig i morse men hela dagen flöt på riktigt bra. Trots ett Kemiprov som gick dåligt men ett matteprov som jag tror gick hyfsat. :)

Ikväll lagade jag mat med mina inneboende Olivia och Fei, båda är jättesnälla och det var riktigt mysigt att laga mat och diska tillsammans, så jag känner mig verkligen hemmastadd i Sthlm minst sagt.

Hoppas er dag har varit underbar!

Puss & kram
Fei


090816

Såhär är det; jag har aldrig känt mig så vilsen och liten som jag är nu. Jag har nyss sagt adjö till min familj för att plugga i Sthlm helt ensam! Jag mådde dåligt när Elin (min lillasyster) grät hejdlöst i mobilen, då kände jag verkligen att jag ångrade det här. Jag frågade mig varför i helvete jag hade valt att flytta ifrån Lund.

Mottagningen idag var ett av de pirrigaste jag varit med om. Jag skakade när jag gick i trapporna in i Stadshuset där mottagningen var. Alla sektioner stod rejält utmärkta utom min såklart. Så jag gick in och försökte hitta alldeles ensam och kände mig fruktansvärt liten. Men det gick över ganska snabbt som tur var , när jag hittade några från min blivande klass.

Jag är så trött nu, ska lägga mig innan min inneboende blir sur. Hoppas er dag varit bra!

Puss & Kram
Fei


090815

Nu är jag framme i Stockholm, och väl här känns allt mycket större och mer skräckinjagande än jag hade tänkt om det hemma i Lund. Jag är så nervös inför mottagningen imorgon som är i Stadshuset, jag hoppas på en stadsrunda så att jag kan kika runt lite i denna enorma stad och inte behöva vara alltför lost.

Min packning blev större än anat, pappa blev sur för att jag var "tvungen" att ta med hela min gaderob. Men jag sa att nödvändigheter är att ta med allt man behöver. Iaf. så fick jag med alltihop på ett eller annat sätt efter ett dussin sura suckar och blänganden.

Nu ska jag alltså bo i Stockholm i ett år framöver..så krisigaste frågan nu är att hitta ett boende, helst i en studentkorridor. Jag önskar att det inte vore så svårt att hitta som det är. För jag vill slippa bo inneboende som jag gör nu...no fence mot de andra, men jag föredrar verkligen eget.

Nu ska jag få lite sömn, imorgon är stora sociala dagen på mottagningen. Önska mig lycka till!

pUss & Kram

Fei

Resultatet på hårinpackningen från Phc



Hårinpackningen som är tillverkad för livlöst och trist hår är berikad med vitamin B4 och te-extrakt. När jag öppnade burken var det en jasmindoft som doftade underbart men efter användningen tyckte jag inte alls att det doftade särskilt mycket. Håret blev väldigt mjukt och riktigt strålande, Mitt hår har aldrig känts så mjukt! Det kändes verkligen som att man vore en sjöjungfru, haha. Dock tyckte jag att det kändes som att produkten tyngde ner håret i början, men när det väl torkat så kändes håret  inte alls fettigt som många hårinpackningar kan kännas. Om ni ska testa en hårinpackning så rekommenderar jag denna varmt! 60 pix på Åhléns just nu, annars 75, jag tror man kan hitta billigare, men jag tog var som var närmst hehe.


090814

Igårkväll var den underbaraste kvällen på väldigt länge, jag är så glad över hur mitt Lundaliv avslutades för att gå över till det mer främmande (kanske mer exotiska?) Storstadsliv i Stockholm jag har framför mig.

Jag hade bara tänkt träffa mina bästa vänner , Emma och Åsa igår, men efter att ha blivit "kidnappad" och förd med ögonkavel till parken, fick jag syn på alla mina vänner i Lund.  De hade fixat en minifest för min skull med massor av mat, kakor och presenter. jag blev helt salig! Hela kvällen var superkul och för mig ett underbart minne att hålla fast vid när jag flyttat, jag har inte fattat det än, imorgon bitti ska jag flytta 60 mil härifrån, till ett ställe där jag inte känner alls många, och börja vuxenlivet på allvar. AAAAAAHHH!!! -Känns sjukt.

Puss & Kram
Fei

Trevlig middag ikväll

Hade en riktigt trevlig och mysig middag ikväll hos Johanna med folk som jag inte hunnit träffa så mycket under sommaren, och nytt trevligt folk. Passade perfekt som en avslutande del av tiden innan min flytt till Sthlm. Jag ska åka snart, tiden tickar.

Idag träffade jag min bästa vän för sista gången innan resan, det kändes tomt efteråt, lite som att man har haft en stabil och stöttande klippa att luta sig på när stormen tilltar, men att man en dag upptäcker att man är ensam - Vuxen och ensam, det är vad jag ska bli.

Jag ser det ändå väldigt positivt att få en chans att börja om från noll. Jag menar, det är inte varje dag man är HELT oberoende, utan några alltför djupt rotade fördomar som man fått genom andras skitsnack. Jag är bara så nyfiken på hur allt kommer att te sig...-På söndag är det mottagning! Då får jag träffa min framtida klass.

Nu ska jag lägga ner mig, och fortsätta min packning som min idoga bästa vän har hjälpt till att packa.

Puss & Kram,
Fei

Min nya hårinpackning


Denna söta lilla burk med en ljuvlig doft av jasmin och nejlikor. I Like! Får bara se hur bra den funkar också:P

Shopping.

Kände det idag, trots att jag försökt kontrollera mina inköp i en månad och försökt spara så mycket cash som möjligt, så kom det som en våg idag...shoppingabstinens.

Jag hängde med Louise, Matti och Sally på stan idag. Som vanligt peppade Louise mig till shopping, hon är så övertygande - Detta är såå rätt, att shoppa är rätt! Fast jag tyckte allt att jag har lyckades kontrollera mig hyfsat. Jag köpte bara lite grejer som jag faktiskt visste att jag skulle behöva. :)

Såg bl.a. hos Åhléns att de hade rea på Phc:s hårprodukter. Jag har hört så mycket gott om deras produkter sen innan så jag passade på att köpa en burk hem för att prova. Karin rekommenderade deras inpackning om att man känner sig som en sjöjungfru efteråt. Så nu ska jag prova och se om det verkligen är så bra som hon påstår....

Fullproppad.

Jag är heelt sockrig...Har frossat med Sally igen. Det är helt sjukt att vi proppar i oss så mycket varje gång vi kollar på film. Ikväll delade vi på en stor ostkaka, en burk vaniljglass, kanelbullar, saft och godis...Men så är det, midjemåttet växer som aldrig förr som på sommaren.

Vi såg filmen Match point, med Scarlett Johansson.Den var riktigt omskakande, jag har nog aldrig känt mig så äcklad av en människa som av huvudpersonen Will i filmen. Handlingen är dock rätt oskulldsfull; en kille som gifter sig med en rik tjej och blir kär i sin svågers flickvän(Scarlett Johansson, skitsnygg i filmen må jag säga). Det är en film som helt enkelt visar hur verkligheten ter sig egentligen, att alla historier inte är rena Snövit, dvs. hybris straffas inte alltid med nemisis. Nej, världen är bra grym den. Se den om ni inte sett den, det är en film värd att se!

Godnatt och sov gott!
Puss & kram
/Fei

090810

Så jag fick inte hyresrätten i Vasastan, så sur jag blev! Det är dålig stil att inte ge folk chansen att ens lägga ett bud på vad man kan ge för boendet. Jag hade skickat ett mejl en timme efter annonsen var upplagd och fick ett mejl 3 dagar senare om att hyresrätten var såld. Men, men...jag ska leta vidare på det som finns. Jag tycker att det är för jävligt att det ska vara så svårt att hitta ett boende i Sthlm. För en liten småstadstjej som jag, med noll kontakter är det en riktig utmaning!

Flytten är nära.

Kan inte fatta det, jag har bara fem dagar kvar i Lund, sen är det studentlivet i Sthlm som gäller. Det ÄR verkligen sjukt, att någon så liten som jag ska flytta hemifrån och bo själv. Känns som om jag fortfarande är ett litet barn som behöver hjälp, och inte en vuxen som ska kunna ta ansvar för allt i livet. Men jag antar väl att jag är stor nu.

Lådor står packade, men ännu är det en hel del kvar att packa ner. Och ingenting vill jag slänga, jag har aldrig lust att lämna ifrån mig saker när jag vet kommer att brännas.

Jag läste mitt mottagningsschema om att min utbildning börjar med ett diagnosiskt prov i matte och Kemi redan första dagen. Jag fick panik när jag läste om kemin;  har inte läst kemi på två år och kemi A känns bara som ett svart hål -det finns där men jag vet inte var den är...

Men, jag ska ta tag i det innan allt sätter igång. Skriver inte så ofta nu eftersom jag vill njuta till max av sommaren som är kvar, men så fort mitt studentliv börjar kommer mitt skrivande förhoppningsvis också gå igång för fullt.

Puss & Kram
Fei

Bild från fotoshot


RSS 2.0